Отговори
# 885
  Да бе, не щеше да го яде, щото било такова. Представям си да попадне на някоя екстремистка да и обясни за яйцеклетките и секретите. Така може и хранително разстройство да се създаде у някое дете, като го учиш да гледа на храната по тоя начин.
 То и аз не знам дали ще мога да погледна вече  на кравата по същия начин, с тия секрети...

# 886
  • Куциндрел
Дано в соята да слагат и хормона на щастието....

И шоколад ли не ядат веганите?
Де да ги знам. Знам, че има някакъв рошков, който го използват за заместител на шоколада.

Само си представям рецепта - рошков, кокосово мляко и листо от захарна тръстика. Crazy

# 887
  • София - Рим и обратно
Дано в соята да слагат и хормона на щастието....
Явно да Crazy.

# 888
  • София
Море, гледам си я кравата! Дори си признавам, че ми се иска някой път да опитам да доя крава. Може и коза или овца. Обаче ме е страх, че нещо няма да го хвана както трябва животното и ще го заболи.

# 889
  • София
  Да бе, не щеше да го яде, щото било такова. Представям си да попадне на някоя екстремистка да и обясни за яйцеклетките и секретите. Така може и хранително разстройство да се създаде у някое дете, като го учиш да гледа на храната по тоя начин.
 То и аз не знам дали ще мога да погледна вече  на кравата по същия начин, с тия секрети...

Абсолютно!  Peace

Само докато четох за секрети, яйцеклетки, трупове, плаценти и прочие ме изпълни адска погнуса и си представих един дебелокож, смрадлив, рунтав хищник с кървави зъби, а какво остава за едно дете. Какво ти право на избор, това е психологическа атака  Rolling Eyes

# 890
  Ако виждат така храната, нищо чудно, че не я ядат. Rolling Eyes

# 891
Сериозно ли си мислите, че с нашите "кучешки зъби" сме способни да разкъсаме животно и живо да го изядем? Ако нямаше кой да произвежда месото, бихте ли си го набавяли по такъв начин? Природата, като ни е създавала, откъде да знае горката, че след време ще има ножове, вилици, печки, котлони. Да му е мислила.  Wink

Извинявам се предварително, защото осъзнавам, че е грозно това, което ще кажа, но наистина, много си проста. Абсолютно неграмотна, без елемнтарни познания по биология. Спри да ги говориш тези неща, защото ставаш безумно смешна.

# 892
Точно затова смятам, че децата не трябва да се запознават с неща като колене на животно и не бива да виждат как виси, изкормено и окачено на кука в кланицата. По Гергьовден малкият ми син беше потресен от дъното на душата си от вида на окървавените агнешки главички, нахвърляни в метална тава на витрината, точно на нивото на очите му. То и на мен не ми стана приятно, какво остава за дете!
По-добре да си мислят, че пържолата се ражда в тарелка и да си я ядат без замисляне, отколкото да се ужасяват от истината и да отказват разни полезни за тях храни, защото са преживели стрес.

# 893
  • северно море
Невежесвото е голямо,затова не смятам
да се впускам в подобности.Надвикавате се една през
друга,дискусия за веганството липсва.Затова пожелавам на всички
ви лек и спокоен ден.Аз бях дотук Peace
п.с храната от животински произход я виждам по съвсем различен за вас начин.

# 894
  • София
Точно затова смятам, че децата не трябва да се запознават с неща като колене на животно и не бива да виждат как виси, изкормено и окачено на кука в кланицата. По Гергьовден малкият ми син беше потресен от дъното на душата си от вида на окървавените агнешки главички, нахвърляни в метална тава на витрината, точно на нивото на очите му. То и на мен не ми стана приятно, какво остава за дете!
По-добре да си мислят, че пържолата се ражда в тарелка и да си я ядат без замисляне, отколкото да се ужасяват от истината и да отказват разни полезни за тях храни, защото са преживели стрес.

Глупости! Това не е филм на ужасите! И не преживяват стрес в месарския магазин, иначе щеше да е пълно със стресирани деца по улиците. Това е п
Р
Облем за теб и в твоята глава.

# 895

Досега се държеше добре, недей да ни разочароваш. Имаш избор, никой не те спира, но не се опитвай да убеждаваш другите, че те не са прави. Под слънцето има място за всички, със странностите им и вярванията им.

Тук дискусия за веганството няма да се получи, така че не я търси, но моля те, не ми казвай, че съм невежа, защото не съм веган. Само това не. Имаш абсолютното право да виждаш храната от животински произход както ти искаш. Аз също обаче имам това право. И имам правото да я виждам по начин, различен от твоя. Нека не навлизаме в спорове. Няма смисъл.

# 896
Сега е много модерно това течение "Назад към природата"...
А еволюцията, технологиите, откритията да си гледат работата....
Пренебрежимо малко хора си дават сметка, че именно "еволюцията, технологиите и откритията"  са ни докарали до тук.И точно те ще ни видят сметката като животински вид.

Иначе, изобщо не се учудвам на "развитието" на темата.Месоядните нападат, атакуват и обиждат агресивно, 2-3 дами възпитано се защитават.Не че разбирам защо си губят времето....

И в отговор на атаките към мен отпреди няколко страници:
Скрит текст:
(не че дължа обяснения, но явно се налага предвид слабата мисловна дейност, демонстрирана в темата).
Аз може да не ям месо, но не живея сама.Имам съпруг, двама сина, роднини и приятели, които ядат.И понеже съм Толерантен човек, не налагам моя избор на никого.Съответно приготвям и месо, и яйца, и риба, и торти , и всякакви храни и десерти.И ако някоя рецепта е сполучлива, не виждам причина да не попадне в блога ми.Това не означава, че яз съм я изяла, а че достатъчно хора са я опитали и са споделили възторга си от нея.
За четвъртък ще правя торта за приятелката на единия си син, с яйца, масло, сметана, плодове, какао, прясно мляко .....А днес ми доставиха чисто телешко месо, от частна ферма.
А  аз все така НЕ ЯМ месо....
Та, не е толкова трудно, а и не отнема кой знае колко време човек да помисли и САМ да стигне до горните изводи, а не да се налага АЗ да обяснявам като на малки деца.   Laughing

# 897
  • Куциндрел
Ей по-натам има един подфорум където си има дискусия за веганството. Хората са с твоите виждания. Можете спокойно да напишете ода за секрета и вилицата. Crazy

Ай, аман от веганки-дискриминаторки.
Софи, ма верно за прости.  Crazy

# 898
Сега е много модерно това течение "Назад към природата"...
А еволюцията, технологиите, откритията да си гледат работата....
Пренебрежимо малко хора си дават сметка, че именно "еволюцията, технологиите и откритията"  са ни докарали до тук.И точно те ще ни видят сметката като животински вид.

Иначе, изобщо не се учудвам на "развитието" на темата.Месоядните нападат, атакуват и обиждат агресивно, 2-3 дами възпитано се защитават.Не че разбирам защо си губят времето....

И в отговор на атаките към мен отпреди няколко страници:
Скрит текст:
(не че дължа обяснения, но явно се налага предвид слабата мисловна дейност, демонстрирана в темата).
Аз може да не ям месо, но не живея сама.Имам съпруг, двама сина, роднини и приятели, които ядат.И понеже съм Толерантен човек, не налагам моя избор на никого.Съответно приготвям и месо, и яйца, и риба, и торти , и всякакви храни и десерти.И ако някоя рецепта е сполучлива, не виждам причина да не попадне в блога ми.Това не означава, че яз съм я изяла, а че достатъчно хора са я опитали и са споделили възторга си от нея.
За четвъртък ще правя торта за приятелката на единия си син, с яйца, масло, сметана, плодове, какао, прясно мляко .....А днес ми доставиха чисто телешко месо, от частна ферма.
А  аз все така НЕ ЯМ месо....
Та, не е толкова трудно, а и не отнема кой знае колко време човек да помисли и САМ да стигне до горните изводи, а не да се налага АЗ да обяснявам като на малки деца.   Laughing

Възпитано? Моля те! Явно имаш проблем с дефиницията на сумата "възпитано".

# 899
  • Куциндрел

Ъхъ, ши ги ядат. eat

Общи условия

Активация на акаунт