Отговори
# 900
  Ако виждат така храната, нищо чудно, че не я ядат. Rolling Eyes
Точно затова смятам, че децата не трябва да се запознават с неща като колене на животно и не бива да виждат как виси, изкормено и окачено на кука в кланицата. По Гергьовден малкият ми син беше потресен от дъното на душата си от вида на окървавените агнешки главички, нахвърляни в метална тава на витрината, точно на нивото на очите му. То и на мен не ми стана приятно, какво остава за дете!
По-добре да си мислят, че пържолата се ражда в тарелка и да си я ядат без замисляне, отколкото да се ужасяват от истината и да отказват разни полезни за тях храни, защото са преживели стрес.

хм ... ходила ли си във Франция на пазар? Представи си оргомно хале със сергии и щандове с различни видове пернати, кои закачени за краката, кои оскубани, някои с главите , други без ... Има щандове с агнешки главички и свински също, крачета, опашки и всякакви дробове, шкембета, езици и какво ли не ... Да не говорим за рибните щандове Simple Smile
Много е интересно и единственото към което ме подтиква цялото това разнообразие е да си представя каква благоуханна гозба мога да сътворя  Peace Голямо въодушвление за моето въображение. Обичам да готвя Simple Smile И да ям Simple Smile И не съм дебела Simple Smile Но и жълта и преждевременно сбръчкана, с хлътнали гладни очи не съм  Peace

Децата обичат да се хранят. Учили в училище за хранителните вериги и гледат с уважение на храната , но и на това да са нахранени и силни Peace

Спорд мен проблема в днешно време е, че всичко е осигурено в магазин и става скучно . И на мен ми писва то на всякъде е ясно къде какво може да се намери и кой щанд къде е ... на човек му липсва инспирацията да си сготви не9о вкусно според мен, пък може би му липсват и средствата да си сготви не9о качествено

И да, обожавам агнешки дреболии по Великден. На супа с киселец или на дробсърма Simple Smile

# 901

Иначе, изобщо не се учудвам на "развитието" на темата.Месоядните нападат, атакуват и обиждат агресивно, 2-3 дами възпитано се защитават.Не че разбирам защо си губят времето....
Ъхъ, ши ги ядат. eat

Ами, като гледам как са се настървили в темата, нищо чудно ......   Joy  

Да, sophiemmaspencer , именно Възпитано.Поне аз, никъде не прочетох от тяхна страна нападки и обиди.Докато от отсрещната не спряха да ги изкарват луди и да ги пращат на лечение и да си пият хапчетата.....поне това прочетох в немалко постове, повтаряно като мантра някаква.

# 902
  • София
Невежесвото е голямо,затова не смятам
да се впускам в подобности.
Надвикавате се една през
друга,дискусия за веганството липсва.Затова пожелавам на всички
ви лек и спокоен ден.Аз бях дотук Peace
п.с храната от животински произход я виждам по съвсем различен за вас начин.

Звучиш така, сякаш знаеш някаква мноооого голяма и важна тайна, свързана с природните закони, еволюцията, метаболизма и прочие, която е достояние само на една шепа "богоизбрани", назоваващи себе си вегани.  newsm78
Изобщо някаква надменност и презрение към "стадото", потребяващо храни от животински произход. И какво е това велико тайнство, до което, ние, простосмъртните, нямаме достъп?  Rolling Eyes

# 903
Ами, като гледам как са се настървили в темата, нищо чудно ......   Joy  

Да, sophiemmaspencer , именно Възпитано.Поне аз, никъде не прочетох от тяхна страна нападки и обиди.Докато от отсрещната не спряха да ги изкарват луди и да ги пращат на лечение и да си пият хапчетата.....поне това прочетох в немалко постове, повтаряно като мантра някаква.

Всеки вижда това, което иска да види.  Peace

# 904

Надвикавате се една през
друга,дискусия за веганството липсва.
п.с храната от животински произход я виждам по съвсем различен за вас начин.

Не е нужно да има дискусия за веганството, защото няма да го приемаме с консенсус. Начина на хранене е личен избор, както са лични и последствията от него. Дори не е нужно да е подкрепян с идеология, независимо дали тя ще е религиозна, (псевдо)научна, или псиатрична. Стотици хиляди  хора се гнусят от стриди, стотици хиляди хора ги обожават. Нито едното, нито другото не променя факта, че те са ядивни за човека. Едното е факт. Другото - лични предпочитания, нали правим разлика? Същото е и с месото и със "секретите".

Личните предпочитания нямат нужда от аргументация , но   интересно ми беше донякъде мотивацията да се изкривява съзнателно реалността като се твърдят убедено разни неверни неща, но явно е отвъд здравия разум и пак опира до лични предубеждения и отвращения от определен вид храни.

п.с. Все пак е интересно по какъв начин виждаш храната от животински произход, особено тази, която не изисква умъртвяване на животното.

# 905

Пренебрежимо малко хора си дават сметка, че именно "еволюцията, технологиите и откритията"  са ни докарали до тук.И точно те ще ни видят сметката като животински вид.

Докъде са ни докарали?  newsm78 Живеем двойно и тройно на предвиденото от природата, в невероятни удобства, в огромна сигурност в сравнение с преди... и от глезотии някакви лигльовци стоят в създадената си от учени "бърлога", чаткат на измислен от науката компютър и мечтаят да се върнат в природата, там, откъдето милиони години се опитваме като вид да избягаме. Защото природата не е само майка, но и мащеха. И е жестока. Едно време хората добре са помнели това.

Че и стана модерно да се иронизира по форуми наука и технологии, както си седиш пред компютъра!  Laughing

# 906

Пренебрежимо малко хора си дават сметка, че именно "еволюцията, технологиите и откритията"  са ни докарали до тук.И точно те ще ни видят сметката като животински вид.

Докъде са ни докарали?  newsm78 Живеем двойно и тройно на предвиденото от природата, в невероятни удобства, в огромна сигурност в сравнение с преди... и от глезотии някакви лигльовци стоят в създадената си от учени "бърлога", чаткат на измислен от науката компютър и мечтаят да се върнат в природата, там, откъдето милиони години се опитваме като вид да избягаме. Защото природата не е само майка, но и мащеха. И е жестока. Едно време хората добре са помнели това.

Че и иронизират по форуми наука и технологии, както седят пред компютъра!  Laughing
Ако вложиш маааалко мисъл, ще разбереш (поне се надявам да разбереш) какви абсурди си написала.ОСОБЕНО последното ти изречение....    Laughing   И как точно технологиите ще сложат край на човешкия вид.Аз нямам намерение да "бистря" темата още 10 страници, защото до никъде няма да доведе.

# 907
Кое е абсурдното на написаното? Всеки път така се измъкваш - не можеш да се аргументираш, пращаш хората да мислят, защото не разбират дълбоката ти мисъл.  Rolling Eyes

# 908
Предполагам какво е съдържанието на темата Simple Smile. Нямам време да чета, но мнение имам по въпроса.

Според мен, на децата трябва да им се предлага месо, подходящо приготвено. Дали ще ядат, решението да е тяхно.

От моите трима, двама почти не хапват месо, третото (на 1 година) е в състояние да омете цяла телешка пържола.

Разбира се, ако човек е убеден, че месото е отрова, то няма как да го даде на децата си.

# 909
  • София
Сигурно е вълнуващо да си играеш на Сървайвър, знаейки, че ако Природата обърне дебелия край, може да разчиташ на "технологиите и откритията" да ти спасяват кожата.

# 910
Кое е абсурдното на написаното? Всеки път така се измъкваш - не можеш да се аргументираш, пращаш хората да мислят, защото не разбират дълбоката ти (и) мисълRolling Eyes
= оксиморон.

# 911
Сигурно е вълнуващо да си играеш на Сървайвър, знаейки, че ако Природата обърне дебелия край, може да разчиташ на "технологиите и откритията" да ти спасяват кожата.

Ти към кого/какво се обръщаш???????

# 912
  Еми вълнуващо е, аз гледам Беър Грилс, той яде разни пускащи секрети неща със зъби и нокти. Кой питаше, дали човек можел да хване и убие животно - може. Ето какво трябва да се яде, за да отговаряме на природния замисъл.
 И наистина, стотици хиляди  години нашите предци са яли такива неща. Дъвчеш растение, обръщаш камък, отдолу личинка - ам! Да не мислите, че са стояли без протеини.

Как ви се харесва това,  може ли да се приеме като природно? какво казва веганството за яденето на насекоми и червеи?

# 913
  • София
Скрит текст:

Laughing Към това, даже не към въпросната потребителка, а към онези хора, на които им се вижда много хубаво и привлекателно да живеят като птички Божии, без реално да осъзнават какво значи това и с какви рискове е свързано.

Пренебрежимо малко хора си дават сметка, че именно "еволюцията, технологиите и откритията"  са ни докарали до тук.И точно те ще ни видят сметката като животински вид.

Иначе, изобщо не се учудвам на "развитието" на темата.Месоядните нападат, атакуват и

# 914

Попрелистих темата, верно, не подробно, тя е като всяка друга в клюкарника -общи приказки по разни въпроси.
Това, което ми направи впечатление на мен, самата, бе, че често не схващах кой каква теорийка поддържа. Защото доста от постовете, обръщенията и обобщенията могат да се отнесат към всяка от двете спорещи фракции: сбръчкани, дебели, жълти, болни, глупави, нечели, неразбрали и т.н. и т.н.  Laughing
Та подобен въпрос ми се щеше да задам около 20-тина пъти, но се отказах. Много щяха да станат питанията.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт