Отговори
# 915
Хранете си децата с мазничко и после се чудете защо момиченцата имат цикъл и приличат на баба  Цуцолана още на 7-8 г, а момченцата имат целулит и мазен корем!
Писна ми да гледам затлъстели деца навсякъде, грозно е! Когато бях малка, шишковците бяха 1 на 10, а сега е обратната тенденция!
Здравословно е да се хапва пържолка с антибиотик, пиле с инжектирани хормони и т.н, а най-добре е в McD.
Ама не.... веганите са оглупели, защото не хапват месце, а децата им измират, защото пият соево мляко!!!!

Joy Joy Joy Joy Joy

В соята има повече хормони, отколкото в месото.

http://www.beefinfo.org/Default.aspx?ID=11&SecID=8&ArticleID=166

Не консумирам соя Simple Smile

# 916
  • София
Да, преплетоха се линиите явно. Но тъй като преди някоя и друга страница се заявих като родено месоядно  Blush, реших, че съм изяснила позицията си.
Всъщност смятам точно както и Windekind - предлагай подходящи трупове и секреции, пък ако щат да ядат.
Доста по-настойчива съм в предлагането на плод/зеленчук, обаче там обикновено търпя неуспех...  Confused

# 917
Кое е абсурдното на написаното? Всеки път така се измъкваш - не можеш да се аргументираш, пращаш хората да мислят, защото не разбират дълбоката ти мисъл.  Rolling Eyes
Наистина ли не разбираш?    Shocked
Не се измъквам, просто мисля, че става въпрос за очеИЗвадни неща, които дори не се нуждаят от коментар.
Но щом се налага....
Технологиите, даващи възможност да се отглеждат милиарди животни за храна, съсипват атмосферата.Макар че с автомобили, влакове и самолети можеш да достигнеш до дестинации, немислими преди, те всъщност бавно и сигурно те тровят и рушат здравето и живота ти.Технологиите, "измислили" около и над 50 000 добавки за производство на "храна", също бавно и сигурно те тровят и убиват.Медицината, толкова възхвалявана от някои, не се грижи за твоето здраве, а просто е измислила "лекарства", които да те поддържат в някакво що годе поносимо състояние, за да можеш да работиш.Познаваш ли човек, заболял от някое сериозно заболяване, който е успял да се излекува НАПЪЛНО ?А не да е на "лекарства" до живот?
Има и още, и още, но, надявам се, схвана за какво иде реч.Не знам това поколение дали ще го доживее, но не е далеч времето, когато ще се наложи хората да живеят постоянно с противогази...болни, стресирани, изтормозени и смачкани от "прекрасните условия на живот", създадени именно от технологиите, откритията и еволюцията.

Скрит текст:
Въпроси и реплики съм поста ми са безсмислени, няма да нищя повече темата.    Laughing  Всеки може да мисли  предполагам, та предлагам да се възползвате от тази си особеност, дадена ни от природата.

# 918
  • София
Единственият начин да не подклаждаш изброеното от теб лично е да пасеш трева и плевели пред дома си. Само и единствено. Другият начин е несъвместим  с живота.

# 919
  Аз само едно да попитам, какво значи това?

[Познаваш ли човек, заболял от някое сериозно заболяване, който е успял да се излекува НАПЪЛНО ?А не да е на "лекарства" до живот?

А без медицина ще се излекува напълно от сериозното заболяване, така ли? Защо тогава не се излекуват всички от сериозното заболяване НАПЪЛНО и без лекарства?

# 920
Каква е връзката на лекарствата с храната, освен че обикновено се взимат по време на хранене?

# 921
  • София
В хипстърския мозък има връзка.

А като пасем трева, може ли да правим мляко и да даваме на децата? Mr. Green

# 922
  Аз само едно да попитам, какво значи това?

[Познаваш ли човек, заболял от някое сериозно заболяване, който е успял да се излекува НАПЪЛНО ?А не да е на "лекарства" до живот?

А без медицина ще се излекува напълно от сериозното заболяване, така ли? Защо тогава не се излекуват всички от сериозното заболяване НАПЪЛНО и без лекарства?

Ами защото и да е намерил Моканина бялата лястовичка, то не е споделил информацията къде да я видим ... а останалите ни мързи да си опаковаме багажа на каруцата и да тръгнем да я търсим с по глава лук в дисагите и си стоим на мадицината ...

# 923
  • София
Впрочем наскоро ми разказаха за почти напълно излекуване от сънна апнея, следствие от нея високо кръвно и следствията от двете. Без лекарства. Обаче с апарат за дишане, който си е пак постижение на съвременната медицина.

# 924
О, Краса станала био ,еко .... съвсем натюр  Laughing
Изпуснала съм много значи .
Въпроси към безсмислен текст наистина са безсмислени .
А колко ли са сериозните заболявания в миналото ,които днес не ни плашат ?

# 925
  • София
а странното е, че децата изпитват някакво естествено любопитство към тези неща, то е като към страшните приказки. Странно, но на село рядко се срещат травмирани деца точно от вида на заклана кокошка или на провесено за крака агне. Травмирани, и то рядко, са все градски деца, които си мислят, че месото расте в тарелката или направо на кайма.

Не може хем да консумираш меда на технологиите и еволюцията, хем да избегнеш жилото. Избор имаш - зарязваш всичко и отиваш в гората. Но не като Людмил с ванчето и слънчевите батерии, и електрическия трион, а вдън гори тилилейски, почти като Робинзон Крузо. Тогава ще е любопитна картинка. Не ще проядат месо, не ще проядат насекоми, че и червеите ще им се сторят апетитни!

# 926
# 927
  • София
Един италианец готвач разказваше, че страшен кеф и празник било като колели прасе.
Аз също не го помня с лошо.
Между другото, търся рецептата за крем с какао и прясна кръв, която показа.

Още нещо - всичките баш био еко хора, дето ги дават по телевизията, дебело подчертават, че зимата без месо не могат да оцелеят.

Боже, веган през зимата без магазин! Ми той ще умре. Или ще кара на боб, леща, ориз и зърно. И без фризери, моля!

# 928
Love!, мисля, че имаш огромни пропуски в образованието, особено в познаване на историята и биологията.   Лошото е, че явно и книги не си чела - класики от 19 и 20 век, където доста добре е описано с какво се са сблъсквали хората като заболявания, продължителност на живота, оцеляване след раждане ("родилката е с единия крак в гроба") и т.н. Аз няма как да запълня тези пропуски, нито да преборя илюзорни идеи за някакъв идеализиран чист живот в миналото, където всички доживяват до сто години без болести и умират със собствените си зъби по време на сън.

Между 50 и 100 милиона души са умрели в периода 1918-1920 от добре известния Испански грип; имало е епидемии от чума, холера, които са отнасяли стотици хиляди; имало е рак, диабет, инфаркти, както и сега. Това, което го е нямало, е знание от какво е умрял човекът, и статистики. Не мога да си представя даже от един възпален апендикс колко хора са измрели, а сега е рутинна операция.

Тъй като не съм дете съм наясно, че има нелечими (за момента) болести, някои от тях вродени, има органи, които са болни и няма как да бъдат поправени със или без медицина. Но "лошите" лекарства дават възможност на много хора да продължат живота си с облекчена симптоматика и това не е хич малко. Някои без отвратителната медицина и фармация направо си умират, диабет 1 тип например.

Аз малко ти съчувствам, честно казано, не е лесно да живееш в параноя, че отвсякъде те тровят, жертва си на облъчване, пръскане, Голяма Фарма, конспирации и т.н.

# 929
Един италианец готвач разказваше, че страшен кеф и празник било като колели прасе.
Аз също не го помня с лошо.
Между другото, търся рецептата за крем с какао и прясна кръв, която показа.

Още нещо - всичките баш био еко хора, дето ги дават по телевизията, дебело подчертават, че зимата без месо не могат да оцелеят.
Всеки може да оцелее без месо, просто повечето хора имат слаба воля и не могат да се откажат.
От личен опит казвам, че НЕяденето на месо по никакъв начин не ми е повлияло негативно. Всичко ми е напълно наред, да не кажа перфектно, защото перфектни хора няма.
Забравих да включа факта, че не боледувам. Твърденията ви, че ако не ядеш месо- ще си навредиш са ненормални!  За да бъдеш веган просто ти трябват доста информация и средства.

Общи условия

Активация на акаунт