Математически турнири - 33

• 106 981
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
  • най-шареното място
Имаш предвид и ние имаме, но не е по темата.
Скрит текст:
Точно така е - до дете е. Но на повечето би им било скучно. Даже когато е нов материала им става скучно на третото повторение. Та цял късмет е, че схемата работи след като се е случило и повторение на група. Радвайте му се. Но при повечето деца няма да работи.

Има и обратния момент - децата да се държат максимално заети за да не се зомбират с монитори, таблети и TV. Има и трети, и четвърти път на действие, но зависи от родителите какво ще изберат.

# 211
И как
Е, заработването работеше при мен като дете, работи сега и при синът ми, т.е. за моето семейство е добър метод. Разни хора, разни идеали
Отделно чудесно се създават навици в малките деца, които са свикнали да получават всичко на готово, таблети, играчки и т.н. и т.н.

Колко чудесни, в думите ти не се открива никаква мотивация от страна на детето, а само някакъв вид дресировка Rolling Eyes

Според мен няма лошо от допълнителни занимания от първи-втори клас, но инициативата да идва и от детето, ако му харесва си личи, и тогава няма нужда да му се забранява таблета, ТВ-то и прочие...

# 212
Дори хората, ходещи на работа, не работят всеки ден. Имат отпуски, събота и неделя са свободни.
Анирам, с какво ще го подкупиш да решава задачи, ако в един момент му писне от таблета и телевизора и ти каже, че няма да играе и да гледа ТВ?

# 213

Ом,
Скрит текст:
аз много му се радвам
MIK , може да се нарече дресировка, ок, това си е създаване на навици.
Мотивацията е относително понятие, в случая 30мин.  игри на таблет си е мотивация. На някои деца, ако не се забранява достъпа до таблета и компа могат целогодишно да не мръднат от тях.
Скрит текст:
Днес го оставих неограничено да си играе шах онлайн, ами 2 часа не мръдна, докато не го изгоних.

MIK, ти сериозно ли си мислиш, че едно дете на 6-8г. само ще каже "водете ме на допълнителни занимания по математика", ако не е подходено по съответния начин от родителите/ хайде да не използвам дума, може мотивирано, може изманипулирано, който както иска/.

Пролетен дъждец, там е тънкия момент, когато нещо ти е ограничено ти е сладко, т.е. ти няма как да му се наситиш и да ти стане досадно, когато имаш неограничен достъп.
Скрит текст:
ТВ си гледа без заработка, но и там следя да няма прекаляване, и без агресивни филмчета.

# 214

MIK, ти сериозно ли си мислиш, че едно дете на 6-8г. само ще каже "водете ме на допълнителни занимания по математика",

За 6 не зная, но за възрастта около 8 г, не го мисля, а съм го видяла.

# 215
Не разбирам защо тази дискусия отново се пренесе тук след като беше пусната специална тема за целта.
Математика ( състезателна) - мнения и подготовка

Нека оставим настоящата тема за информация, свързана с конкретни състезания.

# 216

MIK, ти сериозно ли си мислиш, че едно дете на 6-8г. само ще каже "водете ме на допълнителни занимания по математика",

Дидева, извинявай, последно.  MIK, а до 8г. не са ли били хм, newsm78 създадени предпоставки/ мотивирано, изманипулирано, за да го желае?

# 217

Дидева, извинявай, последно.  MIK, а до 8г. не са ли били хм, newsm78 създадени предпоставки/ мотивирано, изманипулирано, за да го желае?

Никой не е предполагал дори;)

# 218
Това с многото учители и аз съм склонна да го приема като Onna-bugeista. Че по ми е лесно това да приема.
Много са си, но ако там са училищните, школските и родител, не е така страшно, а По-скоро супер изчерпателно. Отделно може да е сменен клас/училище и автоматично се добавя един учител в училище.
Информацията за третокласника е публична. Няма проблем да я цитирам.
"  Негови учители са г-жа Надя Кръстева, г-жа Стела Дойчинова, г-жа Анелия Гочева, г-жа Невена Събева и г-н Ивайло Кортезов."
Справката кой къде и какво преподава - още по-лесна.

Двама от преподавателите са в училище, един от тях - курс в СМГ и школата - подарък от Академия 21 век, водена от двама преподаватели.
Може и да е твърде изчерпателно изброяването, но е свидетелство за уважение към работата на тези учители.

# 219
Шом не могат с по-малко учители да се постигнат резултати......

# 220
Ако някой се чуди какво е това състезание, заради което последните дни дават репортажи от Народното събрание, за това става дума Simple Smile

# 221
  • София
За ентусиастите, които не са по това време на море или планина.
AIMO в София, Стара Загора и Варна.
https://www.facebook.com/Childrensacademybg/photos/a.35715037775 … ype=1&fref=nf

Ще трябва да се съобразяват вече отпуските и с подобни занимания  ooooh!
Ще ви стискаме палци от плажа  bg

# 222
  • София
Да, бе, с такса от 60 щ.д. Whistling

# 223
Извинете имате ли  някаква информация за провеждането на Австралийското кенгуру в Бургас?

# 224
Моля за някаква информация за АМС в Габрово

Общи условия

Активация на акаунт