Математически турнири - 33

• 106 760
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Onna-bugeisha , благодаря за задачите!
Не мога да разбера обаче чертежа от 6 задача.
ИЗвинявам се, това ми хрумна като визуализация на чертежа Embarassed
Състои се от 5 квадрата - разположени във формата на кръст      
                                                                                                       Х
                                                                                                    Х Х Х
                                                                                                       Х

Благодаря, Дидева.
Сега ще помоля, за верните отговори, според вас, на задачите за първи клас
Скрит текст:
Аз мисля че са:
1 С
2 С
3 D
4 C
5 D
6 3
7 3, 2+1, 2+1
   2, 2, 1+1
  1, 1, 1
   2, 2, 2
   3, 3, 2+1
   3, 3, 1+1+1
и не се сещам за повече  newsm78

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 16:52 от Onna-bugeisha

# 31
Някой може ли да ми прати или даде линк към задачите от 2014 на състезанието за влизане в СМГ "Откриване на млади таланти"?

# 32
Аз друго не мога да разбера .Как организаторите на състезанията от такъв ранг се поддават на родителски искания ?! Thinking

Kaк ли? Имаме закон за защита на личните данни, може да се изтълкува, че има формално нарушение и на никого не му се занимава с усложненията, която една майка-орлица може да причини, като си го навие на пръста.

# 33
  • София
Имената и точките от състезания лични данни ли са?

Не съм чела Закона и нямам представа какво е описано като лични данни, но съм почти сигурна, че тези неща не са такива

# 34
  • София

Защо? Нима не може някоя майка на 7-мокласник да има претенции за анонимност? Какво общо има това със състезанието за кои класове е?

Следя състезанията последните 3 години, за първи път има непоказване на резултати на ЕК. Децата, колкото и да са добри имат върхове и спадове, така че една майка на седмокласник със сигурност е преживяла и от двете, така че няма как тепърва да й хрумне да се скриват резултатите. Още повече, че какъвто и да е един резултат, без да се види цялата картинка, нищо не носи като смисъл. Давам пример - тази година има 30 макс резултата на Олимпиадата за 6 клас. Така , че ако имаш макс резултат е ок, но не е кой знае какво, щом резултатите са толкова много. Докато на ХП примерно нямаше максимален резултат, съответно по едно 1, 2 и 3 място и тогава тези резултати добиват по-голяма стойност. Както и на ПМС примерно, винаги има само по няколко победителя, а не 30 човека на 1-во място.

# 35
Имената и точките от състезания лични данни ли са?

Не съм чела Закона и нямам представа какво е описано като лични данни, но съм почти сигурна, че тези неща не са такива

Аз го попрехвърлих по диагонал. Ясно е, че законодателят не е имал предвид това, но формално погледнато има за какво да се закачи човек. И не мога да обвинявам организаторите, че не искат да рискуват да се изправят срещу проблеми и нападки. Спомнете си само колко помия се изля срещу Кортезов заради една съвсем невинна задача (онази с кебапчетата)? Ми хората си имат обица на ухото.

# 36
  • най-шареното място
За щастие хората с обицата са достатъчно интелигентни и на есен ще са измислили как състезанието да е състезание, а орлите по планините.

Дали ще е с императив,  избор, разпращане или друго - ще има решение.
Те предлагат участие и те задават правилата. Може да има неудовлетворени, но правилата са за това.

# 37
Аз друго не мога да разбера .Как организаторите на състезанията от такъв ранг се поддават на родителски искания ?! Thinking

Kaк ли? Имаме закон за защита на личните данни, може да се изтълкува, че има формално нарушение и на никого не му се занимава с усложненията, която една майка-орлица може да причини, като си го навие на пръста.

чл.2 Лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци.

Вероятно има начин да се направи така, че да се спази закона и да има класиране. Най-малкото с декларация при записването, че родителите са съгласни имената и резултатите да се публикуват. Ако не са, да не се записват! Peace

# 38
  • най-шареното място
Няма снисъл от тези наши расъждения. То и с номер на талон може. Важното е да го направят.

# 39
  • София
Значи още 1 причина, за да няма толкова много и сериозни състезания за малките.
Защо? Нима не може някоя майка на 7-мокласник да има претенции за анонимност? Какво общо има това със състезанието за кои класове е? Сигурно защото съм родител на "дребосък", но наистина връзка не виждам.

Може и на 7-мокласник, но е малко малко вероятно? В тази възраст децата сами имат претенции, а не родителите им. 
А и незнам малчуганите в 1  клас да са наясно колко, какви и с каква сериозност са състезанията.

Ако темата се раздели на две - за малки и големи, може би няма да се дразним взаимно.

# 40
Ами то родителите на по-големите вече много рядко пишат тук

# 41
Аз искам да питам има ли как да проверя работата на детето?
Ако са верни отговорите на Она, трябва да има повече верни отговори моят синковец, поне по листа който ми донесе и ми обясни, какво е писал/ на листа от задачите си беше написал отговорите, които е поставил. Освен да не са му признали 6зад. защото там е написал само 3, без числата във фигурките.
Здраве да е,  ако не може, важното е, че са му верни.

# 42
  • София
Аз искам да питам има ли как да проверя работата на детето?
Ако са верни отговорите на Она, трябва да има повече верни отговори моят синковец, поне по листа който ми донесе и ми обясни, какво е писал/ на листа от задачите си беше написал отговорите, които е поставил. Освен да не са му признали 6зад. защото там е написал само 3, без числата във фигурките.
Здраве да е,  ако не може, важното е, че са му верни.

7-ма не ми е вярна. Има още варианти. Не бях прочела условието добре. Щях да се корегирам и забравих  Blush Сега ще го направя.
И за задачата с момиченцата не съм сигурна. Не виждам добре рисунката.

# 43
Няма проблем, 7 не я е решавал, а момиченцата ги е сгрешил Wink, важното е другите да са ти верни.
Т.е. на седма си е нарисувал сам триъгълник и си е написал един вариант, но си му е останал на черновата.
Да не казвам, че аз съм сгрешила задачата с птиците, на първо четене и решаване в колата, срам Embarassed

# 44
  • Варна
Onna-bugeisha , благодаря! Hug  bouquet
След обяснението ми се изясни картинката  Peace .

Общи условия

Активация на акаунт