Математически турнири - 33

• 106 268
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
  • София
На сайта на Академия 21 век има класирането за 2-ри и 3-ти клас. Защо някои имена са оцветени, а други - не?

# 91
  • най-шареното място
Там е работата, Деска, че и много малък брой болно амбициозни родители вдигат страшно много шум. Оттам и генералициите. Всъщност има и деца които ходят на купища състезания без грам излишни трепети, както и родители, които не се вживяват. То е ясно. Но и такива хора никого не дразнят и никой няма да се  оплаче от тях. Те са невидими във форумите - най-много да четат и попитат за някой факт.
Скрит текст:
Лошото е, че тези дразнещите, и като стане детето им на 12 /5 клас/ може нищо да не се промени.

# 92
Пълна заблуда, не вярвам, че има родители не вълнуващи се от постиженията, резултатите и потенциала на децата си, т.е.  вълнуващи се,         а да са над нещата.
Мен ме имате за емоционална, искам да ви кажа, че като гледахме резултатите на децата на НМС, другите родители бяха много повече хм newsm78...убедени, че децата им не са сгрешили, аз просто исках да разбера къде е сгрешил, зачерквал ли е, какъв е проблема, другите бяха отначало убедени, че проблема не е в децата. Не го вярвам в това с родителите над нещата, убийте ме с камъни

# 93
На сайта на Академия 21 век има класирането за 2-ри и 3-ти клас. Защо някои имена са оцветени, а други - не?
Имам някакъв спомен, че преди, когато правеха обобщено класиране от ЧХ, оцветяваха имената на собствените си курсисти. Може и сега да е така.

# 94

Оцветените са деца, посещаващи школите им в София и Пловдив и такива от он-лайн обучението.

# 95
  • София
Ясно. Децата в 3-ти клас, обучавани там, не са малко. Много бързо се променят нещата.

# 96
Моля, някой да ми напише на ЛС, от къде да взема грамотата от ВМС. Детето си се радва на грамотите и медалите, така, че ще е хубаво да си я получи.
Търсих инфо в нета, не намерих.

# 97
Моля, някой да ми напише на ЛС, от къде да взема грамотата от ВМС. Детето си се радва на грамотите и медалите, така, че ще е хубаво да си я получи.
Търсих инфо в нета, не намерих.
Цялата информация за ВМС си стои на сайта на СМБ изток. Малко сте изпуснали срока.
http://kmsvms.iztok-smb.com/VMS2015_Nagradeni.pdf

# 98
Да, ама има деца, които много преди първи клас могат да четат и които са взели в пъти повече материал от другите.

И какво като има? Задачите се съставят според изискванията на програмата, а тя е да няма писани условия. И тези "пъти повече материал" на тази възраст още нищо не значат. По-точно значат само, че с детето се работи.

# 99
  • София
Да, ама има деца, които много преди първи клас могат да четат и които са взели в пъти повече материал от другите.

И какво като има? Задачите се съставят според изискванията на програмата, а тя е да няма писани условия. И тези "пъти повече материал" на тази възраст още нищо не значат. По-точно значат само, че с детето се работи.
Аз ли нещо изгубих нишката на разговора?  newsm78 Ако е така, извинявам се, но писани условия има, въпреки "програмата".
Ами, естествено, че това значи "пъти повече материал". Не знам някое дете да се е родило със знания по математика или каквото и да било друго.
Въпросът е, че ти си пратила детето си на състезание за купона, защото имало по-нестандартни задачи. Аз, например, на моето дете му организирам други неща за купон, а на състезание ходи заради други неща, които една съфорумка изреди, мисля, по-рано. Аз и останалите майки ги пращаме по различни причини. Моите мотиви са свързани общо взето с получаване на знания, опит, обиграност, работа в екип, сверяване на часовника къде се намира спрямо връстниците, създаване на интерес и амбиция да постигне нещо, самочувствие, следване на някаква дългосрочна цел, тестване кои науки са му интересни и кои не, с кое ще се занимава сериозно и кое ще бъде хоби и други подобни. Така се оказа, че след опити в математиката, спорта и музиката, за момента математиката остана нещо сериозно, тамбурата и китарата са хоби, а тениса на корт е само във варианта ходене от време на време с баща си на тенис и гледане по ТВ.

# 100
В първи клас има писани условия? newsm78

Относно това, че децата не се раждат научени, естествено, че е така, но нямах точно това предвид. Почакай да станете 7-8 клас и ще ме разбереш.

# 101
В първи клас има писани условия? newsm78

Относно това, че децата не се раждат научени, естествено, че е така, но нямах точно това предвид. Почакай да станете 7-8 клас и ще ме разбереш.

Да, има писани условия - например ЕК (НМС).
Какво значение има всичко това? Всеки взима решение за детето си дали да ходи на състезания. Регламентът го позволява. Не разбирам защо е необходим този спор - нито Вие ще промените решението ни да си пускаме малките деца на състезания, нито ние Ви даваме съвети или се възмущаваме колко често си пускате Вашето дете.

# 102
  • София
Щом се провеждат толкова състезания за малките има търсене, факт.

# 103
  • Варна
Пълна заблуда, не вярвам, че има родители не вълнуващи се от постиженията, резултатите и потенциала на децата си, т.е.  вълнуващи се, a да са над нещата.

Разбира се ,че се вълнуват ,НО не само от изброените от теб неща! На мнение съм, че емоционалните изблици на някои от  родителите на хлапетата в малките класове относно състезанията ,класирането ,медалите ,потенциала понякога са  в повече и очакванията им се отразяват на децата малко или много, но това всъщност не е мой, на Драгой  или на форума проблем.  Peace
И това важи и за родителите на децата от 5ти клас нагоре -каквито са били ,такива си и остават !  Laughing
В края на краищата е точно така ,щом има състезания в тази възрастова група ,никой няма да ни забрани да си ги ползваме по предназначение (което вече е различно за различните типове родители  Sunglasses).

# 104
Да, има писани условия - например ЕК (НМС).
Какво значение има всичко това? Всеки взима решение за детето си дали да ходи на състезания. Регламентът го позволява. Не разбирам защо е необходим този спор - нито Вие ще промените решението ни да си пускаме малките деца на състезания, нито ние Ви даваме съвети или се възмущаваме колко често си пускате Вашето дете.

Aз, ако забелязваш, не съм активна поборничка срещу състезанията за най-малките. Ако стане дума си казвам мнението (както стана сега) и толкоз. В конкретния случай ти ме захапа и стана приказка. Просто за мен не е удачно, ама търсенето ражда предлагане и се появиха много състезания. От там нататък щом има състезания никой не може да ви забрани да си пускате децата. И аз не се възмущавам от това, ваша си работа. Само си имам мнение, че това е комерсиално нововъведение заради търсенето и иначе не е уместно. Моето мнение си е е мое и мога да си го изказвам, но не е възмущение.

Цитат
И това важи и за родителите на децата от 5ти клас нагоре -каквито са били ,такива си и остават !

Съгласна, родителите си остават същите. Но не и децата - от стотиците амбицирани състезатели след 5 клас остават десетки. А като ги няма състезателите и родителите изчезват от полезрението Joy
А пък след 7-8 клас на практика не остават пишещи и ахкащи родители Grinning

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 17:18 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт