Планирахте ли бременността си?

• 14 143
  • 80
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да ви попитам планирахте ли бременността си и ако да , моля да споделите какво правихте , откъде започнахте планирането.Правихте ли медицински изследвания ?Имали ли сте домашен любимец и как се процедира? Какви парични средства ви бяха нужни в началото и кои са задължителните неща които трябва да се купят преди появата на бебето ? Със моя приятел вече обсъдихме темата за бебе и сме си дали време до края на тази година преди да започнем опитите да планираме.Дори си имаме паричен  фонд бебе  Crazy .

# 1
Не сме правили изследвания. Стана по-бързо от колкото си мислехме и не са ни били нужни. Нямахме любимец, но живеехме със съквартиранти, които имаха куче. И да имахме наш си, щях да си го държа, какво друго да му процедирам? Мани ги тия тъпотии, че трябва да си изхвърлиш кучето/котката, щото си бременна. Тва не е чувал със стари ябълки.  Даже всъщност си взехме рибки накрая на бременността ми, когато се преместихме в нашия апартамент.  Laughing
Парични средства - 400 лв следене, плюс тук там още някоя фетална морфология, да речем около 500. Раждане - 1600 - екип, вип стая, присъствие на таткото. Предварително купих многократни пелени за ок. 350-400 лв, слинг и мей тай общо за 100 лв. Дрешки много малко купихме, взехме основно от племенницата. 2-3 месеца след раждането взехме количка  за 600, ама можеше и без нея да минем, чак като стана на 1 бавачката започна да го вози в нея. Ползвахме моето бебешко легло от преди 30 години, само го реновирахме леко. Въобще много спестително го давах, дразня се на някакви огромни списъци с глупости, без които спокойно можеш да минеш Simple Smile

# 2
Планирах си бременността, но не съм се впускала в такива подробности колко пари ще ми трябват и какво трябва да купя. Опитвахме доста месеца преди да стане, та не се затормозих и с това, преди да е станало бебето, 9-те месеца стигат да се планират тези неща. Единственото, за което естествено се погрижихме е да изчакаме с бебето до момента, в който доходите в семейството са стабилни и достатъчни, това е.

Изследвания - ако сега започвате бебеправене стандартните цито, микробиология и хламидии, но аз тях си ги пусках редовно. Ако вече се забави се правят и други изследвания. Говорих с АГ, че искаме дете, спрях противозачатъчните и тя ми даде зелена светлина. От първия ден, в който започнахме да работим за бебе започнах да приемам фолиева киселина.

Като цяло това ми беше планирането - аз да съм здрава, ММ да е здрав и да сме финансово стабилни. Другото идва постепенно.

П.П. - домашните любимци с нищо не пречат, не знам какво трябва да им се планира на тях.

# 3
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
И двете ми деца са планирани ( в момента вече планираме трето  Mr. Green).

С домашният любимец не се "процедира", а просто продължавате да си го гледате без никакви притеснения.

Разходите по време на бременността много зависят от това как ще си я следиш (чрез здравна каса, допълнително осигуряване, на частно и т.н.)
Хубаво е по време на бебеправенето да започнеш да приемаш фолиева киселина.

Предварително купих многократни пелени за ок. 350-400 лв, слинг и мей тай общо за 100 лв.

Ей, ако имаше с първото кой да ме светне за тези две неща, щях да си спестя много трудности  Grinning

# 4
  • Телиш/Плевен
Въобще много спестително го давах, дразня се на някакви огромни списъци с глупости, без които спокойно можеш да минеш Simple Smile
  202uu

Не беше планирана моята бременност, но се справихме. Не съм смятала, но грубо около 1000 лв да ни е излязла цялата "подготовка" преди раждането (в това число - количка, кошарка, памперси, дрешки и т.н). Не съм купувала никакви излишнотии и може би затова е такава сметката. В Интернет е пълно с някакви списъци, съдържащи много излишни (според мен) неща и затова аз след преглеждане на няколко такива списъка, си направих мой и се водех по него. Всичко е според усещането на човек. Има майки, на които само количките им струват 1000 лв, затова всеки си преценява. Имаме домашен любимец (котка) и все още си е с нас, няма причина да се разделяме. Бих я оставила само ако има основателна причина - прояви агресия и/или детето ми развие алергия. Изследванията си ги направих след като разбрах, че съм бременна - слава Богу, всичко беше наред. Следенето на бременността и раждането ми излязоха без пари, защото бяха по Здравна каса. Но е важно да намериш специалист, който ще ти обръща внимание, защото навсякъде чета, че тези по Здравна каса претупвали нещата. Раждането ми беше в държавна болница без избор на екип и затова не съм плащала. В днешно време обаче повечето жени се следят и раждат в частни клиники или поне избират екип, съответно за това също трябва да се предвидят пари. Непосредствено след раждането не сме купували почти нищо. Бабите постоянно купуваха дрехи и играчки и просто нямаше нужда и ние да купуваме. Кърмех и не сме имали като разход адаптирани млека, шишета и т.н.
Бебето не е непосилен разход, просто в Интернет е пълно с огромни списъци за бебе, пълни с излишни неща и със стоки с космически цени и това създава грешно впечатление. И моята представа беше такава и затова бях в голям шок като разбрах, че съм бременна. Не вярвах, че ще се справим. Но ето, че се справихме. Като си съставих списъка и като дойде времето за пазаруване, видях, че всъщност нещата далеч не са такива, каквито ги представят.

# 5
Ами ние имаме хъски и аз въобще не съм си помисляла,че може да прече , те са порода която обожава деца, но моя приятел обяви ,че в началото трябва временно да дадем кучето при близките. За сега ходя постоянно на прегледи и цито защото ми направиха януари конизация и засега нещата са наред, но незнам какво друго трябва .Аз не съм толкова притеснена колкото партньора ми.  ,особено като вчера ми заяви ,че трябва да прочетем в някоя книга ''Как се планира'' и онемях  Grinning .  Ние сме малко като приказката за Нероден Петко Grinning

# 6
Благодаря много за изчерпателния отговор.
Въобще много спестително го давах, дразня се на някакви огромни списъци с глупости, без които спокойно можеш да минеш Simple Smile
  202uu

Не беше планирана моята бременност, но се справихме. Не съм смятала, но грубо около 1000 лв да ни е излязла цялата "подготовка" преди раждането (в това число - количка, кошарка, памперси, дрешки и т.н). Не съм купувала никакви излишнотии и може би затова е такава сметката. В Интернет е пълно с някакви списъци, съдържащи много излишни (според мен) неща и затова аз след преглеждане на няколко такива списъка, си направих мой и се водех по него. Всичко е според усещането на човек. Има майки, на които само количките им струват 1000 лв, затова всеки си преценява. Имаме домашен любимец (котка) и все още си е с нас, няма причина да се разделяме. Бих я оставила само ако има основателна причина - прояви агресия и/или детето ми развие алергия. Изследванията си ги направих след като разбрах, че съм бременна - слава Богу, всичко беше наред. Следенето на бременността и раждането ми излязоха без пари, защото бяха по Здравна каса. Но е важно да намериш специалист, който ще ти обръща внимание, защото навсякъде чета, че тези по Здравна каса претупвали нещата. Раждането ми беше в държавна болница без избор на екип и затова не съм плащала. В днешно време обаче повечето жени се следят и раждат в частни клиники или поне избират екип, съответно за това също трябва да се предвидят пари. Непосредствено след раждането не сме купували почти нищо. Бабите постоянно купуваха дрехи и играчки и просто нямаше нужда и ние да купуваме. Кърмех и не сме имали като разход адаптирани млека, шишета и т.н.
Бебето не е непосилен разход, просто в Интернет е пълно с огромни списъци за бебе, пълни с излишни неща и със стоки с космически цени и това създава грешно впечатление. И моята представа беше такава и затова бях в голям шок като разбрах, че съм бременна. Не вярвах, че ще се справим. Но ето, че се справихме. Като си съставих списъка и като дойде времето за пазаруване, видях, че всъщност нещата далеч не са такива, каквито ги представят.

# 7
Не му се връзвай, дръжте си кучето  Grinning

# 8
  • Телиш/Плевен
Може би мъжете са по-податливи на разни приказки, защото и моят от време на време подхвърляше идеята да махнем котката. ooooh! Не се връзвай, а си отстоявай докрай позицията, защото наистина няма причина да се разделяте с хъскито. Моят мъж след раждането чак се промени и видя, че няма проблем и сега когато някой повдигне въпроса, той директно го "порязва", а преди все аз се палех и отвръщах. Laughing

# 9
Благодаря много на всички за бързите отговори! Аз честно казано хич не се притеснявам и смятам,че ще се справим и двамата работим и смятам ,че имаме хубави доходи за нашия град, имам и стаж за майчинство.Тъкмо завърших висшето си. За кучето хич не се притеснявам , той моя се стряска от всичко и се налага да го успокоявам .Затова реших да попитам вече изминали по този път мами :* Моите притеснения са здравословни заради скорошната ми конизация но това е друга тема. :*

# 10
  • Телиш/Плевен
Ще се справите, разбира се. Hug
Много успех ти желая и едно здраво бебче догодина!  bouquet

# 11
Успех Simple Smile
за кучето( или каквото и да е животно) мисля, е абсолютно няма нужда да се маха. Не пречи.

# 12
Ще се справите, разбира се. Hug
Много успех ти желая и едно здраво бебче догодина!  bouquet
Данооо , много благодаря   Hug

# 13
  • София
Ние планирме, но се получи доста объркано, в крайна сметка се справихме.
Следенето ни излезе около 700-800лв.  newsm78 2 фетални морфологии по 100лв, една за 80, БХС 35(сега е повече май), имах няколко платени ехографии, изследвания.Но бях с проблемна бременност. 
Леглото и шкафът за бебето си ги взехме от Икеа и не сме се изхвърляли много. Количката е купена от баща ми и преди нас я ползваше сестра ми.
Тези неща ни излязоха без пари, защото сестра ми ни ги даде-количка, кошница за новородено, ваничка.
Домашния любимец няма какво да го планирате, той си живее при вас и е ваша задача хигиената да е на ниво и да се поставя граница, когато е нужно. Аз имам котка, която е отгледана и живее в дома на баща ми. Бях си я взела, но не свикна, с мъжа ми не се разбираха. Върнах я, сега си се чувства добре в своя дом. Но ако си беше свикнала нямаше да я върна.
Тя е агресивна, особено към мъжът ми и племенника, но към детето ми е много грижовна и мила. 
Раждането ми беше планово секцио по медицински причини. Не съм платила нищо, само няколко лева за водоустойчиви лепенки. Не познавам израждащи лекари, затова не виждам защо да плащам на непознат.
Но бяхме планирали мъжът ми да присъства, това върви с отделна родилна и епидурална упойка. Това миналата година щеше да ни излезе около 700лв. В крайна сметка се наложи друго.
Дрешки получих малко от племенника, повечето си ги купихме. На мен ми беше полезно,че бяха повече. Имаше един период, когато сменях по 4-5 комплекта дрехи на ден от пропускащи памперси.
Имам и многократни, но не ми допаднаха.
Преди раждането бяхме купили всичко. Май само перде за спалнята нямахме  Laughing

# 14
И двете ми бременности са планирани.
С първата хвръкнаха повечко пари (количка 854 на промоция, столче за кола за 270, легло втора ръка за 100, матрак отделно си купихме, но не помня колко струваше, над 120 май. Баща ми разширява къщата и се наложи да си купим пералня за етажа, мивка и шкаф за новата кухня. Дрешките: купувах основно от продавалника, понеже тогава не бяхме мн добре финансово.  Не съжалявам, че бебето не е носило нови дрешки в началото, мн бързо ги израстна. Следих се по ЗК и родих в държавна болница.

Общи условия

Активация на акаунт