Планирахте ли бременността си?

• 14 144
  • 80
  •   1
Отговори
# 30
Фолиевата киселина е добре да я пиеш и преди забременяването.
Почни примерно 3 месеца преди месеца, в който сте решили да почнете Simple Smile
За други витамини вече ще ти каже самият лекар дали има нужда, на мен нищо не ми изписаха, а знаеха, че съм вегетарианка, т.е. вероятно е да си мислят, че ми липсват.  Laughing

# 31
За фолиевата киселина защо е важно. Бих се впускала в по-обстойни прегледи, единствено, ако месеци не се получава...всичко това натоварва-висене по болници, резултати...а човек трябва да е спокоен Simple Smile.
БХС и ФМ ги споменаваме, защото се плащат, ако човек иска да знае колко пари приблизително ще са му нужни през време на бременноста, да ги има предвид. За витамините, ако имаш воля да се храниш здравословно, това ще е фантастично тъй като е полезно за всички в семейството, чувстваш се добре, не наддаваш на килограми, приемаш достатъчно витамини...един цитат : "...Всъщност вкусовите брадавици на нероденото се развиват от 9. седмица и достигат функционална зрялост още към 13. седмица. Околоплодната течност приема аромата и вкуса на храната на бременната жена. Затова съветваме бъдещите майки: яжте това, което искате да обича вашето дете! "....9 г.с. е края на втория календарен месец от последния ти цикъл...Та никакви витамини минали през лаборатория няма да са ти нужни, ако обърнеш внимание на храненето...

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 12:39 от Z♥

# 32
Фолиевата киселина се усвоява с натрупване, за това е по-добре да се пие по-раничко от планираното забременяване.
 Спермограма не е наложително да правите, препоръчва се след една година неуспешни опити, но за ваше успокоение - действайте.
 Феталната морфология се прави когато забременееш. БХС се прави също тогава.
Като за начало може да си купиш тестчета за овулация от аптеката и да прочетеш указанията.

# 33
Не сме правили никакви изследвания нито с една нито с другата бременност .
И двете деца бяха искани.Каката беше планирана след сватбата а забременях преди сватбата.
Малката ми кукла беше  планирана.Спряхме цигарите няколко месеца преди да започнем опити .Моя съпруг се въздържаше от чашка ракия със салатката или биричка.Стана от първия месец а очаквахме ,че ще отнеме повече време.Но ние не се спряхме един месец подред  по два пъти на ден а събота и неделя по повече.
Няколко дни преди очаквания цикъл бяхме изморени и очаквахме да разберем какъв е резултата.И за секунда не мислех ,че сме успели дори докато очаквах резултата от теста се бях отплеснала и за малко да подмина минутите които са определени.Отварям и гледам втора черта.Не можех да повярвам.Фолиевата киселена започнах я да пия едва след като минах прегледите при гинеколожката и след като потвърдиха ,че съм бременна Simple Smile
Домашен любимец не сме имали тогава.След като се роди малката си взехме куче което в последствие подарихме колкото и да не искахме да се разделяме с него .

# 34
Фолиевата киселина е супер важна от първия ден на една бременност, много преди жената да знае, затова е добре, да се взема още преди това. Невралната тръба на бебето се образува до около 30 дни след зачеването, което значи, че поне 15 дни са минали преди жената да знае, че е бременна. За затварянето и е необходима фолиева киселина, изключително много намалява риска от увреждания като спина бифида например. Затова ако една жена започне да я приема след като разбере, че е бременна е изпуснала тези така важни първи 15 дни (поне).

А и по принцип е нужна на женското тяло, та не вреди дори и да няма забременяване. Не става въпрос, че без нея няма да се роди здраво бебе, но рискът да се роди със спина бифида намалява десетократно.

# 35
Здравейте.Имам много специфичен проблем.Опитвам се да забременея от 3 месеца.Не съм с редовен цикъл.Този месец ми дойде на 34 ден,но реших да отида на лекар да видя какво е положениетои как мога да си изчисля овулацията.погледнаха ме с вагинален ехограф и ми казаха че има вероятност да съм бременна понеже десният ми яйчник е по-голям от другия и се виждало нещо.Докторката ми каза да отида след 10 дена да види отново.При прегледа отдолу е написала,че е извършила диагностичен ултразвук на бременна матка.Възможно ли е да е киста или е възможно да съм бременна,при положение,че имах нормален цикъл.

# 36
Тест за бременност правихте ли ?
Здравейте.Имам много специфичен проблем.Опитвам се да забременея от 3 месеца.Не съм с редовен цикъл.Този месец ми дойде на 34 ден,но реших да отида на лекар да видя какво е положениетои как мога да си изчисля овулацията.погледнаха ме с вагинален ехограф и ми казаха че има вероятност да съм бременна понеже десният ми яйчник е по-голям от другия и се виждало нещо.Докторката ми каза да отида след 10 дена да види отново.При прегледа отдолу е написала,че е извършила диагностичен ултразвук на бременна матка.Възможно ли е да е киста или е възможно да съм бременна,при положение,че имах нормален цикъл.

# 37
Не,не съм.Каза ми най-рано на 20-ти. За нея може евентуално да съм забременяла на 21- май .Нищо.че на 30-ти ми дойде.Можело да съм с късна овулация

# 38
След прегледа вече трети ден имам кафяво зацапване.възможно ли е да се бърка киста с евентуална бременност.Също е писала "ендометриум 10мм ??" каквото и да значи това

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 14:03 от nat94

# 39
Цитат
След прегледа вече трети ден имам кафяво зацапване.възможно ли е да се бърка киста с евентуална бременност.Също е писала "ендометриум 10мм ??" каквото и да значи това
Не мисля ,че е възможно да се сбъркат киста с бременност .За ендометриум 10 мм може би има в предивд ,че ти е уголемена лигавицата на матката.Обикновено се уголемява при бременност още преди да се види и да се потвърди .
С втората ми дъщеря като забременях и ни предстоеше море отидох за всеки случай на лекар все пак реши да ме прегледа.Гинеколога установи ,че ми е уголемена лигавицата на матката и каза ,че това е признак за евентуална бременност но все пак не е задължително да е бременност .

# 40
DqVoLsKi_ChArOvNa Много ти благодаря за информацията.Каза ми,че лигавицата е не пръсища за цикъл които е свършил преди 5 дена Simple Smile Благодаря ти

# 41
DqVoLsKi_ChArOvNa Много ти благодаря за информацията.Каза ми,че лигавицата е не пръсища за цикъл които е свършил преди 5 дена Simple Smile Благодаря ти
Дано е на късмет и ако го желаете много силно да ви се случи това чудо Simple Smile

# 42
За ендометриум 10 мм може би има в предивд ,че ти е уголемена лигавицата на матката.Обикновено се уголемява при бременност още преди да се види и да се потвърди .
Да, 10-те мм са дебелината на маточната лигавица.

# 43
Мисля,че има други теми за това Blush

# 44
Беше искано и планирано дете.....но ние никога не сме се пазили кой знае колко, от както заживяхме заедно, така че веднага щом минаха 6месеца безуспешни опити целенасочени се тръгна по лекари........после ин витро и т.н.....За щастие финала е успешен. Добре, че не го отлагахме дълго и се усетихме навреме, че ако бях я забавила бременността, щеше да е още по-трудно и времеемко. Та не планирайте толкова бременността, а връзката, ако е ок всичко там, бебето е естествен ход и не го обмисляйте, все едно купувате имот, защото плановете могат да се окажат бая криви и сметките- също. Пари се печелят, но не винаги може да купиш дете с тях.....

Общи условия

Активация на акаунт