Планирахте ли бременността си?

• 14 147
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
Момичетата добре са ти обяснили как за първоначалното финансиране на едно бебе можеш да минеш и с 500 и с 5000лв (образно казано). Но искам да ти обърна внимание на една друга гледна точка - можеш да планираш кога искаш да започнете с опитите, но не се пренавивай, че всичко става от раз и от първия месец  Peace Направете и двамата с партньора ти поне микробиологии, изследвания за хламидия и уреаплазма преди да започнете. А за конизацията виж от поне 2ма специалисти какво ще ти кажат. И обсъдете темата "за" или "против" брака сте. Предполагам, че щом сте говорили вече за дете, вече сте минали и това и имате позиция по темата, но аз да си кажа, че е важно да е говорено по въпроса  Rolling Eyes

# 16
Simple Smile Чудесна тема! Дано повече кандидат майки и обърнат внимание...Децата са приказност.
Записвам се с две планирани и успешни бременности.
Не сме правили изследвания. .... Въобще много спестително го давах, дразня се на някакви огромни списъци с глупости, без които спокойно можеш да минеш Simple Smile

Почти същото беше и при нас.
Направих цито, микробиология и стандартен преглед. Започнах фолиевата киселина в момента, в който решихме, че ще имаме дете, не стартирайки бебеправенката. Попрочетох някои неща свързани с овулация, живот на сперматозоидите и по тема бебеправене...Избрах си зодия за първото дете, и се получи от първия път. Правих БХС и по 2 ФМ. Избрах си лекар, който да ни следи, платихме пакет-следене на бременност... решихме, че таткото ще бъде с нас по време на раждането, че искам раждане във вода(болница, лекар, зала, екип, стая)...Така, че трябваше и тези средства да се планират, няма да пиша суми, не знам дали още са актуални. Но човек може да се информира, ако знае какво иска за бременността си, и предварително да се подготви с цифра, съответно да я редуцира, ако е непосилна. За второто ни дете, постъпихме по абсолютно същия начин. Отново желаната зодия, този път и желания пол Simple Smile, получи ни се за щастие от първия път. И всъщност благодарение на цялата организация ( колкото и странно да се вижда това на някои жени) имах две прекрасни болнични раждания съвсем в България и чудесни спомени от всичко, въпреки, много плютата родилна помощ у нас. А дъщеря ни сучеше на 20 минута от раждането си в родилна зала, пак да напиша съвсем в Бг болница подкрепено от неоантоложката, която виждах за първи път. За жалост това не би могло да се осигури без пари, но пък са едни от най-смислено похарчените пари в живота ни. Има хора, които биха ги дали за телевизор, не за нещо за което се очаква, че трябва да е безплатно, след като си осигурен здравно...Е, имам прекрасни спомени от раждане във вода, болница, екип и още нямаме телевизор (никакъв)...И понеже вярвам, че животът на хората до известна степен зависи от това как са се родили (Лесно раждане=лек живот), надявам се да сме дали добър старт на живота на децата си планирайки ги и планирайки всичко свързано с тяхната поява.
По повод покупките за първото дете всичко, което ми се стори, че ще ми е необходимо - легло, количка, някои дрешки, неща за обработка на пъпче, кошница/стол за кола и ваничка на заем от една приятелка. Всичко с оглед на това, щом се приберем да не хукна да търся, това или онова. Не съм купувала шишета и биберони, защото винаги съм знаела, че ще кърмя децата си. Естествено, след първото дете знаех, че по-добре щеше да бъде, ако бях се подготвила по-добре по тази тема, вместо да тичам за легло или, количка. А още не мога да забравя, че веднъж синът ми е хранен с АМ, не, че е болка за умиране, но при по-добра подготовка...Simple Smile
Присъединявам се към пожеланията на другите мами за успех, а вече сте направили първата крачка, имате съгласувано желание, което е страхотно! Няма как да не се справите  Hug

Лале в дъжда, как мъжа да не се съмнява в котката, щом налита на череши Wink

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 15:52 от Z♥

# 17
Не беше планирана бременност,но като се появиха двете чертички и нямаше път назад...Нищо не сме купували предварително,не от суеверие,а защото от работа до последно не остана време.После,като се роди бебко и приятелски семейства ни подариха толкова неща от техните дечица,че не сме купували кой знае какво.Имахме куче,но го подарихме на хора с къща,понеже за почти година апартамента стана за основен ремонт,дори стените беше изкопал дивака.Не ти трябват приготовления и кой знае какво,бебе се гледа и с малко,важното е мама и татко да се обичат и да обичат малкото човече,от това повече-здраве!

# 18
Планирани бяха и двете.
Разходи не съм пресмятала, защото не е било нужно да заделяме пари за това, минаха с общите разходи в конкретните месеци.
Единствено преди втората бременност се постарах да съм с максимално здрави зъби, защото полудявам от мисълта за зъболекар, а не съм сигурна дали през бременността е ок да се използва упойка. Пък аз без упойка изобщо не сядам на зъболекарския стол  Laughing

Сега се колебая леко за многократни пелени, иначе в първите месеци, ако бебето се кърми, разходите са 90% за памперси и 10% за дрешки.
После и за някакви 100-грамови манджи не отиват кой знае какви средства. През първата година на дъщеря ми почти 100% от купените играчки бяха излишни. Играеше си само с една дрънкалка за 2 лева и с ...родителите си, правещи се на маймуни около нея  Laughing
Втория път колко  много покупки ще си спеся само!

# 19
Не е много по темата, но...
Какво мислите за втора бременност на "преклонната" възраст - 38 год. ...
В чуденка съм, и то голяма, страх ме е от рисковете, а и имам конизация преди 5 год. newsm78

# 20
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда, как мъжа да не се съмнява в котката, щом налита на череши Wink
hahaha Joy

brambi, аз не знам какво да те посъветвам, но имам един личен пример от майка ми, която преди малко повече от 20 години роди напълно доносено и здраво четвъртото си дете на 40. И то във време, когато медицината не беше на кой знае какво ниво. Можеш да видиш тази тема, може би там ще получиш нужните съвети и подкрепа. Желая ти успех! Hug

# 21
# 22
Усетих,че е дошъл момента за мен да стана родител. ММ ме чакаше търпеливо няколко години. Отидох на преглед, взеха ми цитонамазка. В последствие доктора малко ни "забави" с опитите, защото ми наговори куп глупости. Важното е,че потърсих второ мнение. Този път лекарят каза да действаме и чудото стана от първия път.
Сега съм в 6-ти месец и щастливо бременея. Съжалявам само,че съм отлагала толкова.  Peace

# 23
Решихме, опитахме и забременях още в същия месец.
Добре е да не се пушат цигари и да се пие фолиева киселина.

Какво е положението след конизацията?
Имали промяна в размера на шийката?

# 24
При нас беше планирано, но стана твърде бързо  Laughing .Не бяхме правили изследвания преди това, слава богу всичко беше наред (отчитам си го като грешка).Относно парите, аз бях по здравна каса, правихме 4D, фетална и БХС само на първото тримесечие.Това са ми платените изследвания, може би и някоя друга ехография е платена в последното тримесечие.Родих в държавна болница, без избор на екип, но съм много доволна.Бях във ВИП стая, тя ни струваше 90 лв. за целия престой, за друго не сме плащали(чантичките с почерпките не ги слагам, те са ясни Simple Smile ).
Относно бебето, ние купувахме през цялата бременност по мъничко.Кошарата ни излезе към 140, количката, заедно с коша за кола към 450.Не сме взимали нищо по-специално, дрешки не взехме много, но тъй като бях наясно, че бебо ще е малко по-едър накупихме основно дрехи с размер от 3 до 6 месеца, което си беше доста умно от моя страна  Mr. Green .Подариха ни някои неща-ваничка,бебефон, стерилизатор и така.Като цяло едно към 1000лв. си отидоха, но повечето основни неща си ги купихме ние.Мислех, че няма да се справим в началото, но се справихме, макар и не с най-скъпото и най-модерното.

# 25
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
То най-скъпото и модерното обикновено е абсолютно ненужно и безсмислено  Laughing

# 26
Абе и аз така си мисля, ама рекох да не го пиша така направо  Laughing .

# 27
Благодаря ви момичета страхотни сте!  Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesСъстоянието ми след конизацията е нормално лекаря който ме оперира (при него ще си ходя до края на живота ) каза ,че всичко ми е наред , за размера на шийката незнам каза само ,че ще се налага скрелаж.Но да се изчака 6-7 месеца за забременяване. Така или иначе сме си дали няколко месеца още преди да започнем. Благодаря ,че ме подсетихте за стоматолога имам зъбче за оправяне. А да питам тази фетална морфология в началото на бременноста ли се прави или преди това? За фолиевата киселина знам,че се пие по време на бременност , но с какво помага ако се пие и преди опитите ? За мъжа освен спермограма някакви други изследвания? Кога е добре да се сподели с гинеколога намеренията за бебеправене? Ще ми обясните ли какво е БХС ? Благодаря ви още веднъж от сърце   bouquet
Решихме, опитахме и забременях още в същия месец.
Добре е да не се пушат цигари и да се пие фолиева киселина.

Какво е положението след конизацията?
Имали промяна в размера на шийката?

# 28
Аз не обяснявам много много с терминология.Повече си служа с мои думички.Та феталната морфология се прави по време на бременност.Представлява обстойно изследване на всички основни органи и системи на бебчето.Може да се направи в ранна бременност (първо тримесечие),след това може да се повтори отново, зависи от теб.Лекарят ти ще ти даде подробна информация когато му дойде времето.Той ще ти каже точно кога е удачно да се направи.БХС е биохимичен скрийнинг, аз лично го правих в началото на бременността.Това е кръвно изследване, в общи линии показва шанса бебето ти да има някакви сериозни генетични заболявания (синдроми например), няма нищо плашещо в това. Понякога резултата не е добър, но това не означава, че задължително има увреждане, има по-нататъшни,по-задълбочени изследвания, които могат да се направят и да опровергаят БХС.
За мъжа освен спермограма друго не се сещам.
Фолиева киселина не пиех, пиех едни витамини по време на бременност.За това ще се консултираш с гинеколога.Относно намерението за старта на бебеправенето, предполагам когато мине срока, който трябва да чакаш, няма кой знае каква подготовка ако всичко е наред  Mr. Green .

# 29
brambi , Майка ми роди на 42 години третото си дете и то по естествен път, нямаше никакви проблеми . Мисля,че вече като си имала една бременност всичко ще е наред , повече рискове има ако жената не е раждала дотогава. Ама да има много теми в които са писали такива мами  , Успех и здраве пожелавам на всички ви   bouquet
Не е много по темата, но...
Какво мислите за втора бременност на "преклонната" възраст - 38 год. ...
В чуденка съм, и то голяма, страх ме е от рисковете, а и имам конизация преди 5 год. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт