Планирахте ли бременността си?

• 14 148
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
И при нас имаше планиране. Още щом взехме решението, че започваме опити, почнах да пия фолиева киселина. Имам редовен цикъл и си пресмятах овулацията с калкулатор. Почнахме опитите края на април, видях двете чертички на 17 юли. Финансово не съм си правила сметката. И двамата работехме, имахме си доходи и спестявания. Следях се по ЗК, лекарката беше добра, не съм имала нужда от ходене "на частно". Една ФМ правих и едно 4Д подарък от таткото (сам записал час и след работа ме заведе "на кино"  Laughing ). В големи приготовления не сме навлизали. Стандартно, кошара, количка, дрешки. На заем взех помпа, стерилизатор, някои дрешки. Кърмих и като изключим дрехите и памперсите, друго май не сме купували. Едва сега почнахме с играчките, когато разбира какво се прави с тях.
Успех в бебеправенето желая Simple Smile

# 46
  • В древна страна на край света!!!
За планирана, планирана беше бременността, но  според доктора не трябваше да е станало въпросния месец. Изненадата  беше не само бременността, но и че са две.  Crazy Взехме им една кошарка, малко дрехи, един шезлонг и още някои основни неща. Бременността ми протече без допълнителни изследвания, само с екографските прегледи при доктора. Около месец след раждането им взехме и количка влакче неизвестна марка. Близначките скоро ще станат на 4 години, отгледах  ги с минимални средства поради стечение на обстоятелствата, но по нищо не им личи. Така че едно бебе има нужда най-вече от майка си, а финансовата страна е според това колко можеш в дадения момент.

# 47
Момичета , а как стоят нещата със шарките? Прочетох из интернет ,че ако не са направени трябва жената да се ваксинира. Знам,че обикновенно ваксините се правят до 18 годишна възраст. Говорих с моя лекар относно плановете ни и ми каза,че изследвания могат да се направят за много неща някои от които би били много скъпи.Евентуално би било добре само за инфекции. Правилно ли е според вас?

# 48
Е, ти вероятно имаш въпросните ваксини, виж си картона при личния лекар. Няма какво да се изследваш специално за шарки.

Личното ми мнение, честно казано е, че малко прекаляваш с четенето в Интернет и планирането, без да искам да засегна  Peace Слушай лекаря си и това е.

# 49
  • В древна страна на край света!!!
Аз не съм карала никоя шарка до сега, нищо че съм била в една стая с брат ми и той ги е карал. Има смисъл да се притесняваш само, ако не си ги карала и имаш по-голямо дете, което също не ги е карало още. Моя бивша шефка беше бременна, когато дъщеря й и мъжа й се разболяха от варицела. Тя я беше карала, имаше имунитет и бременността й протече без усложнения.

# 50
Аах знам аз ,че прекалявам... не се засягам. Много страшни неща прочетох във интернет и психясах.

# 51
Еми затова не се чете в Интернет прекалено много. Никога няма да си напълно подготвена за бременността си/детето. Може да мине безпроблемно и да не ти се наложи нищо да знаеш, може да се наложи да четеш за дефицит на прогестерона, за гестационен диабет, за кой знае какво (не ти пожелавам никое от тях), не можеш да изчетеш всичко и да си подготвена за всичко. Ако така четеш сега представи си като си бременна и примерно те заболи нещо, ще психясаш ако четеш в Интернет, сто процента ще излезе, че сте на умиране всички.

Както вече писах всяко нещо идва с времето си, от тук имаш основните неща - фолиева киселина, някои рутинни гинекологични изследвания. Всичко останало идва с времето АКО се наложи и дано не се налага нищо и в блажено спокойствие и незнание да си прекараш бременността.

# 52
Момичета , а как стоят нещата със шарките? Прочетох из интернет ,че ако не са направени трябва жената да се ваксинира. Знам,че обикновенно ваксините се правят до 18 годишна възраст. Говорих с моя лекар относно плановете ни и ми каза,че изследвания могат да се направят за много неща някои от които би били много скъпи.Евентуално би било добре само за инфекции. Правилно ли е според вас?
Както са ти написали по горе прекалено много четеш в интернет и се замисляш за неприятни неща .
Майка ми е карала едра шарка с мен докато е била бременна е родила ме е жива и здрава .
Наскоро децата ми я караха и двете , аз обаче не я изкарах : ).Не е задължително ако не си я карала да изкараш точно докато си бременна Simple Smile
По вероятно е покрай децата да се изкара и пак не е гаранция ,че ще я изкараш .

# 53
  • Телиш/Плевен
Беше искано и планирано дете.....но ние никога не сме се пазили кой знае колко, от както заживяхме заедно, така че веднага щом минаха 6месеца безуспешни опити целенасочени се тръгна по лекари........после ин витро и т.н.....За щастие финала е успешен. Добре, че не го отлагахме дълго и се усетихме навреме, че ако бях я забавила бременността, щеше да е още по-трудно и времеемко. Та не планирайте толкова бременността, а връзката, ако е ок всичко там, бебето е естествен ход и не го обмисляйте, все едно купувате имот, защото плановете могат да се окажат бая криви и сметките- също. Пари се печелят, но не винаги може да купиш дете с тях.....
Прекрасен пост, пълен с много истини!  202uu

Към авторката - наистина многото четене (особено в нета), не води до нищо добро. Peace Бих казала, че е по-добре да не четеш нищо, за да не си създаваш излишни главоболия. Колкото и да четеш, всяка бременност е различна, оттам - и всяко дете е различно. Аз не съм прочела нито една книга за бременност, за раждане и/или за отглеждане на дете. Имах безпроблемна прекрасна бременност, много леко раждане и сега си отглеждам детето отново без помощта на книги и съветници. Водя се изцяло по него и се радвам на едно щастливо майчинство.

# 54
Аах знам аз ,че прекалявам... не се засягам. Много страшни неща прочетох във интернет и психясах.
На тотално различно мнение съм от тези, които казват, че многото четене е лошо и не води до нищо добро. Напротив, многото четене спасява животи  Peace
Няма нищо лошо в това човек да е информиран. Даже е нужно.

А конкретно за шарката мисля, че е супер безотговорно да знаеш, че не си я карала и да си забременееш с първо, че и с второ. Имам точно 4 познати, които караха варицела по време на бременност и преживяха ужасни драми. Всяка обаче обвиняваше някой друг, за това, че я бил заразил, че не я бил предупредил и какво ли още не. Няма такива филми. Отговорността е лична, защото последиците са лични.
Дори другият да е много виновен, последиците пак са за бременната жена и нейното дете, така че е хубаво да вземе някакви мерки предварително, за да няма драми после.

# 55
Зависи какво четеш. Ако е научни книги хайде да се съглася наполовина. Да четеш по форумите и блоговете, където всякакви "експерти" се изказват може да доведе до по-големи вреди, отколкото ползи в някои случаи, особено със самоназначаването на лечения. За всеки проблем в Интернет има минимум две решения, които взаимно се изключват  Peace А да наречеш жена, която не е карала шарка, но е забременяла, безотговорна, за мен е истински безотговорно, но това вече е лично мнение...

# 56
 Здравейте отново, наясно съм,че  форума не е лекар и всеки споделя какво е преживял и винаги има няколко страни на нещата. Аз искам да съм максимално информирана и ако нещо е зависело от мен и да избегна потенциални проблеми -да съм го направила.Нали за това се казва планирана бременност , не просто да решите кога да правите любов. Благодаря на всички за съветите  Hug
На тотално различно мнение съм от тези, които казват, че многото четене е лошо и не води до нищо добро. Напротив, многото четене спасява животи  Peace
Няма нищо лошо в това човек да е информиран. Даже е нужно.

А конкретно за шарката мисля, че е супер безотговорно да знаеш, че не си я карала и да си забременееш с първо, че и с второ. Имам точно 4 познати, които караха варицела по време на бременност и преживяха ужасни драми. Всяка обаче обвиняваше някой друг, за това, че я бил заразил, че не я бил предупредил и какво ли още не. Няма такива филми. Отговорността е лична, защото последиците са лични.
Дори другият да е много виновен, последиците пак са за бременната жена и нейното дете, така че е хубаво да вземе някакви мерки предварително, за да няма драми после.

# 57
Имаш грешка с термина планирана бремеенност, това е бременност която не е повод на случаен секс и е желана, този термин включва повече използването на контрацепция, не четенето по форумите, безумие е това, да искаш да планираш всичко. Единственото което в момента е необходимо е да започнете работа по въпроса ако е желано от двете страни, с приказки и четене по форуми деца не се правят

# 58
окей  Grinning
Имаш грешка с термина планирана бремеенност, това е бременност която не е повод на случаен секс и е желана, този термин включва повече използването на контрацепция, не четенето по форумите, безумие е това, да искаш да планираш всичко. Единственото което в момента е необходимо е да започнете работа по въпроса ако е желано от двете страни, с приказки и четене по форуми деца не се правят

# 59
Това пък да агитираш някого да не се информира ми се струва направо престъпно.

Общи условия

Активация на акаунт