Планирахте ли бременността си?

• 14 149
  • 80
  •   1
Отговори
# 75
Някои от шарките увреждат плода.
Аз със сигурност знам за рубеола, че четох една такава книга  Laughing, за другите не знам.

# 76
Това с нямането на право го казаха потребителките, потресени от моето мнение, че човек не може да разчита, че ако просто внимава, то шарката ще му се размине.
Не знам как се внимава за такова нещо. Не съм казвала, че нямаш право, а че е рисковано. Но пък всеки си преценява.

# 77
В крайна сметка според мен няма как да се предпазиш от всичко. По същия начин можеш да хванеш токсоплазмоза от едно неизмито добре листо салата или примерно като си на гости при баба си като ти е правила салата. Или листериоза от недобре сготвено месо да речем пак на гости или в стола на работа. И пак може да е фатално за бебето.

Рискове много! Да избегнеш всички няма как. Важно е да си наясно. Шарката не е нещо, което е извънредно рядко, но не е и нещо, което се случва всеки ден/месец/година. Аз от поне 15 години не съм чувала за болен от каквато и да е шарка около мен, а имам контакт и с деца.

Така че Аската - игнорирай черногледството, прави бебе, гледай позитивно, грижи се за здравето си, но имам предвид и опасностите. Не се води по тях. Ако недай си Боже нещо стане - да, изключително тъжна ситуация. Но същото може да стане и като избягваш всякакви рискове, а още повече, че много по-вероятно е да имаш щастлива и безпроблемна бременност до края!  Peace

# 78
Или листериоза от недобре сготвено месо да речем пак на гости или в стола на работа. И пак може да е фатално за бебето.
Случи ми се точно това през миналата бременност Laughing Не е фататно за бебето, лекува се. Само че първо трябва да се изследваш и после да изпиеш лекарството. Симптоми няма, така че спокойно може да не разбреш до края. И после да е фатално, за съжаление.
Затова казах по-горе, че понякога информираността спасява живот. Например живота на моето бебе беше спасен от това, че реших да се изследвам.

Шарката не е нещо, което е извънредно рядко, но не е и нещо, което се случва всеки ден/месец/година. Аз от поне 15 години не съм чувала за болен от каквато и да е шарка около мен, а имам контакт и с деца.
И аз така не бях срещала варицела поне 20 години и после точно като бременна срещнах двама, единият дори роднина.

Рискове много! Да избегнеш всички няма как.
Разбира се, но има много, срещу които можеш да направиш доста неща и от опасност да ги превърнеш в нещо безобидно. Не бих нарекла това точно черногледство. То е по-скоро като да си сложиш колан, докато пътуваш в колата. Не че очакваш на всяко качване да се случи катастрофа, но просто правиш поне минималното, за да се защитиш.
Но ако го смяташ за черногледство разбирам защо ми опонираш.

# 79
Аз също се изследвам за разни неща, и съм чела и то доста, но предимно НЕ в интернет, което ми беше главната забележка. Ето аз нямам имунитет за токсоплазмоза, и аз вероятно по твоята логика съм безотговорна да забременея.

Пак казвам - чете се важното, като забременее човек чете останалото и при нужда. Ето то си забременяла и си тествала после за листериоза. И това че ти си срещнала болни от шарка не значи, че и другите ще. Рисковете са безброй, мога да продължа списъка далеч след листериоза, шарка и токсоплазмоза и то с доста по-тежки неща. Дай сега никой да не забременява, защото има рискове, някои, от които не могат да се предотвратят. Рискове има винаги, това е! Спрете да плашите момичетата, ще речеш, че като си бремененна едва ли не всичко лошо на света ще се случи, то принципно е риск да излезеш на улицата изобщо, нека и това да спрем да правим ако искаме деца....

# 80
  • София
Не е много по темата, но...
Какво мислите за втора бременност на "преклонната" възраст - 38 год. ...
В чуденка съм, и то голяма, страх ме е от рисковете, а и имам конизация преди 5 год. newsm78
На 38 родих дъщеря си, сещаш се какво ми е мнението Simple Smile

И на въпроса на темата- да, децата бяха планирани.

allana, аз знам че ваксина в БГ за варицела няма, моля те да споделиш повече информация по въпроса, човек четейки те остава с друго разбиране. Интересува ме живо, защото мъжа ми не е карал варицела и ако хване ще стане страшно..

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 01:16 от magnet_for_happiness

Общи условия

Активация на акаунт