Отговори
# 555
  • Варна
За тази количка мамба ще кажа че е доста качествена.модела за2015, е доста подобрен и заздравен. Хич не се притеснявай за чупката,представи си вариант без чупка и по високо дете тогава им висят краката надолу по един отпуснат начин. Но за тази цена си заслужава,нямали сме рекламация на мамба или кобрата.

Аз съм добре днес се нормализира кръвното до 120 на 80 и в неделя май излизам,но сега ще имам два болнични от лкк и от болницата
и аз съм тАка с меренето на корема и сега съм записана с 6 см повече.

# 556
Аз за тези тонове съм забравила как беше. Първо на 2 седмици, а после всяка седмица ли  newsm78 Моята АГ тогава ме таксуваше по 20 лв за запис на тонове. Аз ходех в Окръжна Бургас, където беше безплатно и ми даваха разни мостри, книжки и други подаръци.

# 557
Shmoksi дано не е нещо сериозно и да не те оставят, но ако се налага пък по-добре да си там, под наблюдение  Hug

На мен ми се струва, че чак в 9 месец ходех на тонове, към края през 2 дни , ама беше отдавна та не съм сигурна  Thinking

Радинка радвам се , че си по-добре, дано те изпишат   bouquet

# 558
  • София
Здравейте мами, чакам пред кабинета на лекаря, да видим как е беба. Записах се и аз от параноя защото или прекалено много я усещам, или пък прекалено малко. Голди, аз като се върнах от Гърция два дни много малко усещах, според мен и тя имаше нужда от почивка от пътя и чистенето с които аз се натоварих:) сега всичко си е наред, усещам я много особено сутрин и вечер Simple Smile
Стискайте палци всичко да мине добре:)

# 559
  • В къщурката на хълма на феите
че тонове се следят след определена седмица, просто преди това бебчето е прекалено малко Peace

# 560
По програма "Майчино здравеопазване" пише, че се полагат само 3 ехографа, но в месеците, в които няма УЗ, трябва да се чуе поне сърдечната дейност на плода:
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content& … -14&Itemid=63

Мен лично ме гледат всеки месец на ехограф, тонове обаче не са ми пускали. Диана, щом Аг-то ти се прави на много примерно и смята, че не ти се полага УЗ всеки път, то тогава изисквай да ти пуска тоновете  Peace

Иначе мен всеки път ме теглят, мерят дължината на матката и коремната обиколка. Явно всеки доктор различно практикува. В този линк мисля, че тези мерки се наричат "външна палвиметрия" и пише, че се изследва всеки месец.

Успех на всички, на които им предстоят прегледи!
Хубав ден от мен! Аз излизам на разходка  Hug

# 561
  • Пловдив
И при мен всеки месец има мерене на корем обиколка, кръвно налягане, кг ( имам си кантар и всеки ден си ги меря). Ехографиите са ясни, аз затова реших, че предпочитам да давам парите на лекаря, при който ще раждам да ме гледа, отколкото на този по каса, който и без това ми се прави само. Само тоновете да ми пуска съм съгласна...

# 562
Успех на всички с прегледи днес!
Шмокси, дано всичко е наред!
Шоко, радвам се, че е добър резултата, айде и малкия бързо да се оправя!
Аз уж в отпуск, а все търча насам-натам. И си влача една хрема от повече от месец вече , ту минава, ту пак леко запушен нос и секрети. Майка ми мисли, че става алергична, ама не съм сигурна. Ако съм все така другата седмица пак при личния за секрет  Confused Промивам с морка вода и ФР, обаче талка се изринах около носа, че спрях Sad приемам съвети. За сега само шуслерова сол 3ка ми хрумва да пия.
Много сладка книжка си купих, за софиянки Wink "Практичен наръчник за оцеляване на семейства с малки деца в София", от С. Тодорова. Много свежо и остроумно написано.

# 563
Чоко, Слънчице, блaгодaря ви  Hug Още чaкaм ММ дa дойде, не сме тръгнaли...
Слънчице, звучи супер книжкaтa, ще я издиря със сигурност   bouquet
Зa хремaтa - бях двa месецa с тaкaвa преднaтa бременност. Не можех дa спя от зaпушен нос и товa ме депресирaше. След всички изследвaния, гърлени секрети и т.н. не излизaше нищо... Нaкрaя УНГ ми предписa дa слaгaм кaпки -виброцил, a в нaй-тежките нощи сaмо по веднъж нa нощ и ксилометaзолин. Кaзa, че действaли локaлно и не стигaли до плaцентaтa и бебето. Тaкa зaпочнaх дa спя поне и лекa полекa нещaтa отшумяхa. В нaчaлото нa тaзи бременност ми се възпaли синузитa, AГто ми кaзa пaк дa слaгaм кaпки виброцил. Aко положението е неиздържaщо опитaй. Дaно се опрaвиш бързо!!!

# 564
Слънчице Коризалия може да вземеш, хомеопатични са  Peace Книжката изглежда , че ще е забавна  Simple Smile

Аз едва чакам да стане 5 и нещо ММ да се прибере, че съм на маникюр и кола маска  Laughing Малко да се разнообразя  4470

# 565
Аз пък чакам да стане 5-6 и ММ да се прибере най-накрая. 2 седмици го нямаше и аз сама с малкия...Другата седмица чакам и майка ми да дойде при нас за лятото, та аз да се отдам вече на по-лежерен режим.

# 566
Аз да се оплача пуснах си онзи ден стерилна урина заради често уриниране и леко парене от време на време и днес видях, че имам бактерии ENTEROCOCCUS FAECALIS и то май в голямо количество  Cry
Следобед ще отиде до АГ дано да е в кабинета сигурно ще трябва антибиотик, много се притесних.

# 567
Бисквитка ще ти почне значи скоро отпуската  Wink
Калина много неприятно, пиши после какво е казал АГ, дано не се наложи АБ Praynig

# 568
Шмокси, моят термин е ден преди теб, ама виждам, че ти пък утре влизаш в 27ма  newsm78
Обърках се пак с тези седмици...
Нa първa стрaничкa сме зaписaни с еднaкъв термин 30.09 Simple Smile Моят доктор кaзa, че при зaвършенa 26тa седмицa и зaпочвaщa 27мa цече сме в седми месец Wink

Не знам кой записва данните на първа страница, но благодаря   bouquet Аз всеки ден правя уговорка с Беб да се роди на 30ти  Mr. Green Жив и здрав, пък когато и да е Simple Smile

# 569
Добро утро момичета. Имам въпрос за това кога се избира педиатър за бебето? По тази тема въобще нищо не знам и не сме коментирали. И нали още на първия ден от изписването трябва да дойде по домовете ни.  newsm78
Сузи, аз проучих следното: до 24 часа след изписване трябва да дойде педиатър да ви види. Избираш си доктор, срещаш се с него/нея да се уговорите, защото чух, че има доктори с много пациенти и не приемат нови. Това, което е необходимо е лична амбулаторна карта за бебче и копие от акт за раждане и докторът си записва бебчето. И всеки месец по един преглед и разбира се ваксините.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 14:41 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт