Всичко за етажната собственост 2 - Домоуправител в нужда се познава

• 117 048
  • 938
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
Ами направете ОС и променете модела на събиране на парите. Това не го решава нито касиера, нито домоуправителя самостоятелно. те само изпълняват решенията на ОС, не ги взимат сами.
ОС трябва да се организира поне на 3 месеца

# 166
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ами направете ОС и променете модела на събиране на парите. Това не го решава нито касиера, нито домоуправителя самостоятелно. те само изпълняват решенията на ОС, не ги взимат сами.

+1

за по-нагледно разпечатай с по-едричък шрифт избрани части от ЗУЕС и задължително членовете, които определят сумите и наказанията на управителите, не спазващи изискванията на ЗУЕС   Whistling

# 167
Какви 3 месеца, аз никога не съм го виждала и не знам кой ни е домоуправител за почти 3 години   то на практика никой не знае де, но му се плаща smile3555

за по-нагледно разпечатай с по-едричък шрифт избрани части от ЗУЕС и задължително членовете, които определят сумите и наказанията на управителите, не спазващи изискванията на ЗУЕС   Whistling

слагали сме такива на таблото- след около 10 минути ги няма...
шъ гу мислъ  cry

# 168
.............. 
слагали сме такива на таблото- след около 10 минути ги няма... 

отпечатайте ги на ксерокс и ги пускайте в пощенските кутии, няма спасение  Grinning

# 169
  • при късмета
Какви 3 месеца, аз никога не съм го виждала и не знам кой ни е домоуправител за почти 3 години   то на практика никой не знае де, но му се плаща smile3555

Съсед ли е домоуправител или фирма? Кой го е избирал? Има ли протокол за това?
Все важни въпроси, отговорите на които могат да окажат всички действия и решения на домоуправителя незаконни

# 170
  • Варна

Какви 3 месеца - не е ли задължително всяка година да има? Такъв спомен имам от ЗУЕС. Ако има нужда - и по-често Simple Smile

# 171
Здравейте. Предстои да се закупи нов електромотор за асансьора. Искам да попитам как да трябва да се събират парите, на апартамент или на брой живущи. Ремонта на асансьор, като ремонт на общи части ли се води?

# 172
Здравейте. Предстои да се закупи нов електромотор за асансьора. Искам да попитам как да трябва да се събират парите, на апартамент или на брой живущи. Ремонта на асансьор, като ремонт на общи части ли се води?

На апартаменти съобразно идеалните части. Участвуват и първи и втори етаж дори и да не ползват.

# 173

[/quote]
На апартаменти съобразно идеалните части. Участвуват и първи и втори етаж дори и да не ползват.
[/quote]
Благодаря.

# 174
Уф направо ме влудяват вече тези истории.Сега имам следното препятствие - една единствена собственичка на 1-етаж не желае да заплати за смяна на дограма на входа ,защото плащала 3 години по 3,00лв за фонд Ремонт и не е съгласна събраните пари от този фонд да отиват са ремонт на асансьора .Обясних и културно че тъй като е собственичка и има идеални части от асансьора и е длъжна да заплаща за ремонтите му.Но бабето е на 70 и кусур години и си знае нейното.Освободени са до 2 етаж от такса асансьор щото не го ползват и няма спирка там ,ама като ходи по комшийките го ползва де.Сега заради един не мога да си платя да ни сложат дограма за зимата.
Какво да направя - ОС ли?
Какво я бъркат този фонд ремонт - нали се събира от всички за непредвидени разходи и ремонти.На ОС взехме решение да събираме от всички за дограма ,както и преди години за покрив

# 175
  • София
И аз съм така, един се цигани за щрангове 2х120лв /даже има и на изплащане.../, резултат, ползваме рядко гореща вода, както и често е с ръжда, загуби в топлина...
 - може ли нещо да се направи по въпроса. 8етажа сме.
Тръбите не се знае кога ще избият, но ако избият кой поема вината после?

# 176
И аз съм така, един се цигани за щрангове 2х120лв /даже има и на изплащане.../, резултат, ползваме рядко гореща вода, както и често е с ръжда, загуби в топлина...

При нас го имахме същия случай с един идиот който вече не е между живите де.8 етажен блок 24 апартамента ,само той не пожела да се сменят щранговете и резултата беше -сменени щрангове на тристайни и двустайни ,пък едностайните в които влизаше и той не ги смениха.След като почина се спретнаха хората и ги смениха ,защото жена му се съгласи.
Според мен за дребни суми няма смисъл да се съди .Разходите са големи пък АКО спечелиш делото ще ти ги върнат.Да ама за 120лв например дълг ,трябва да дам около 350 за да го дам на съдия.Няма как да стане.Аман от такива хора като че ли те не живеят там .

# 177
  • София
Значи на ОС или в правилника няма вратичка.

# 178
Значи на ОС или в правилника няма вратичка.

Тук има малко инфо http://www.ilinden.bg/domoupraviteli/chesto-zadavani-vprosi-po-p … tvenost-zues.html
 и аз сега търся да видя какво да правя ,че направо ми иде да я смачкам таз идиотка.Даде съгласие на ОС сега се отмята

# 179

Форумът тук е полезен, но бих препоръчал още един ход.
Директно задайте въпроса към кмета на общината в която сте. По подразбиране в София. За други общини не знам, но пътя трябва да е същия.
Та отивате на http://call.sofia.bg горе вдясно избирате от менюто - Писма жалби и след това в регистрацията посочвате - писма до районна администрация. Посочвате и района от който очаквате отговор и развивате въпроса.
Трябва да сте регистриран потребител

Общи условия

Активация на акаунт