СЕДМИ КЛАС -тема 68

• 81 118
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 1 425
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Вивианка, аз съм учила в ГХП в периода 1994-1999 година. По него време се влизаше само с оценката по БЕЛ. Аз за себе си смятам, че изборът ми беше правилен и се паднах на точното за мен място. Дано и на вас да ви е на късмет.
Благодаря. Вярвам, че така ще и за нас. Peace

# 1 426
Някой записал ли се е вече в Испанската? Талонът за имунизации, който искат, медицинско ли е? Днес личният лекар е казал на детето да си купи медицинско.

Да, ние ходихме да запишем младежа.
40 кинта за наема на испанския преподавател. Медицинските документи може да се занесат до 15 септември - искат медицински картон и документ с имунизациите.

Подадох заявление за участие в училищното настоятелство.

Дадоха ни служебна бележка, с която да си вземем удостоверението за преместване от старото училище. А секретарката там ми каза, че ще е готово в срок от 3 работни дни Shocked Ами ако бях отишла във вторник да го записвам?  Shocked
Все пак в Лицея прекрасно знаят кои деца точно НЕ продължават в това училище, можеха да са по-подготвени.

Добре че беше помощник директорката, която каза да й се обадя в понеделник на обяд, за да ми го даде.

Не знам дали има как да стигне до нея, но г-жа Елена Чергова, помощник директор в НУКК, е изключителен човек. Поклон.
Благодаря!
Нашето Удостоверение за преместване ще го вземем в понеделник-днес мъжът ми е подал молба. Иска ми се да занеса всичко, че не ми се разкарва от Видин за едни имунизации.
Иначе и във Френската ни събраха пари за СИП с французойка.

# 1 427
  • София

Благодаря!
Нашето Удостоверение за преместване ще го вземем в понеделник-днес мъжът ми е подал молба. Иска ми се да занеса всичко, че не ми се разкарва от Видин за едни имунизации.
Иначе и във Френската ни събраха пари за СИП с французойка.

В каква паралелка е прието детето?

# 1 428
  • София
Това с молбите и т.н. са щуротии, правят се на интересни. След като сте отишли в училището, където сте приети, ви дават бележка, с която да отидете в старото училище и без молби, без нищо, срещу тази бележка ви дават отпусното. Никакви молби не са нужни, никакво чакане по два или три дни. Всички са наясно какво се прави, нали всяка година изпращат седмокласници, но явно искат за последно да покажат авторитет.

Не ви трябва никакво медицинско, а същата медицинска карта, която си купувате от книжарницата и попълва ЛЛ всяка година за новата учебна година.

# 1 429
  • София
Не ви трябва никакво медицинско, а същата медицинска карта, която си купувате от книжарницата и попълва ЛЛ всяка година за новата учебна година.

Сестрата в кабинета на нашия ЛЛ попълва съответната карта на компютъра, разпечатва я, докторът я подписва и сме готови. Лошото е, че в старото училище не намериха имунизационния паспорт и ще трябва да се прави нов. А това ще ми отнеме още 2 часа поне.

Все пак ваканцията започна.  Grinning

# 1 430
Ние искаме да вземем отпусното без бележка от новото училище и, общо взето, нямаме избор. А личният лекар досега ни е издавал талони за профилактичен преглед, доколкото си спомням. От училището са му дали някакъв картон, утре ще го гледам.
Змия, с английски сме- изрично условие на таткото за посочване на гимназията на първо място.

# 1 431
  • София
Ние искаме да вземем отпусното без бележка от новото училище и, общо взето, нямаме избор. А личният лекар досега ни е издавал талони за профилактичен преглед, доколкото си спомням. От училището са му дали някакъв картон, утре ще го гледам.
Змия, с английски сме- изрично условие на таткото за посочване на гимназията на първо място.

Ако искате, мога в понеделник да отида до училището и да помоля да снимам Вашата служебна бележка и да ви пратя снимката на е-мейл.

# 1 432
  • София
Ако правилно помня, формално никой от старото училище няма право да ви задържа отпусното, независимо дали ще се записвате в друго училище или не. А ако детето се записва в друг град какво, ще прави совалки през половин България ли?

# 1 433
Ако правилно помня, формално никой от старото училище няма право да ви задържа отпусното, независимо дали ще се записвате в друго училище или не. А ако детето се записва в друг град какво, ще прави совалки през половин България ли?
Така е. На нас ни го дадоха без проблем и го носехме за записването. Винаги съм се чудела на софийската практика. Три пъти сме сменяли училище. Никога не са ми искали бележка от приемащото училище, за да ни издадат удостоверение за преместване. Но пък в НПМГ от своя страна също се чудиха как тъй са ни издали въпросния документ без заветната бележка.
Андариел, болднатото не е съвсем вярно. Т. нар. " отпусно" не е просто документ, че детето напуска това училище. В него се вписва името на приемащото училище. Та в тоя смисъл, ако няма да се записват в друго училище, за какво им е удостоверение за преместване?

# 1 434
  • София
Да, така е, вписва се училище, в което отива, но на практика човек може да каже всяко училище, което му дойде на ума. Сещам се за онова момче с домашното обучение - те са много добър реален пример - майката е изтеглила отпусното и е казала, че ще се местят в училище в друг град, а после никъде не го е записала.

# 1 435
  • София
змия, ЛЛ може да издаде служебна бележка за направените имунизации. Само трябва да се смени текста за "да послужи пред...".

Мисля, че такива издават за детските.
Казвам на педиатърката, че искам бележка за имунизациите и сестрата по навик пише "да послужи пред Социално подпомагане". Аз не обръщам внимание. Учителката на сина ми каза, че ще я приемат. Но ме попита "защо пише...", а аз като тИле в железница... казвам "не знам"  Joy

С тези бележки е по-лесно. Информацията им е на компа. Педиатърката беше вдигнала ръце по едно време. "Затрупват ни с излишна бумащина". Веднъж пише в детския картон, още веднъж в паспорта, след това в една голяма книга и накрая в компа. Не знам дали не пропускам някоя и друга "книга".

# 1 436
И за какво й е било това удостоверение за преместване? Тя тъй и тъй е спряла детето от училище.
Този документ е необходим за записване в новото училище. Няма никаква друга стойност.
Четох обясненията за т. нар. " книга на подлежащите", но никой не посочи къде точно е записано, че се изисква бележка от приемащото училище.
Мисля, че съфорумки дадоха примери с други градове, където подобно разкарване няма. Ако не се лъжа Варна и Пловдив. Може би е добре останалите да вземат пример от тях.

# 1 437
  • София
Според мен не е много сложно да има някаква централизирана система, чрез която в училищата да знаят какви имунизации има детето. Не би трябвало да е проблем и да си разменят нужната информация за преместването по служебен път.

Ноооо.........
Дано тези, които ще учат в ТУЕС, да се погрижат след 5-10 години да няма подробни проблеми. Wink

# 1 438
  • София
За да не я търсят нито от РИО, нито от Закрила на детето защо това дете е записано в това училище, не е отписано, а не ходи, затова си е взела отпусното. Така детето просто престава да съществува за системата.

# 1 439
За да не я търсят нито от РИО, нито от Закрила на детето защо това дете е записано в това училище, не е отписано, а не ходи, затова си е взела отпусното. Така детето просто престава да съществува за системата.
Това няма как да стане, тъй като с издаването на удостоверението нещата не приключват и ако детето не е записано в друго училище това много бързо ще се разбере.

(2) След издаването на удостоверението за преместване директорът на училището уведомява писмено общината, където ученикът е включен в списъка на децата, подлежащи на задължително училищно обучение.
(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 33 от 2003 г.) Директорът на приемащото училище в 7-дневен срок от записването на преместения ученик писмено уведомява общината по местоживеенето му, и директорът на училището, в което се е обучавал.

И точно в тая връзка змия е абсолютно права.
Не би трябвало да е проблем и да си разменят нужната информация за преместването по служебен път.
На практика последващата издаването на отпусното кореспонденция спокойно може да замени цялата сага с бележките и удостоверенията.
Директорът на НУКК ще уведоми писмено общината, че детето е отписано, директорът на Испанската ще уведоми писмено общината и колегата си от НУКК, че детето е записано и толкоз. Без обикаляне.

Общи условия

Активация на акаунт