СЕДМИ КЛАС -тема 68

• 81 171
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 1 320
Торнадо, нека ти дам един пример, за да съм по-ясна. По телевизията казаха, че най-желаната гимназия в София е Испанската. Какво обаче означава "най-желаната"? За мен най-желана означава, гимназията, която децата с най-високи оценки искат, т.е. гимназията с най-висок бал. Но за журналиста, "най-желаната гимназия" е нещо различно. Най-вероятно е вложил смисъл "гимназията, която най-много деца са вписали в заявлението си", без значение колко им е бала, дали им стига за там и т.н. Сигурна съм, че в нета ще намериш две статистики с наименованието "гимназии с най-добри резултати на ДЗИ", в които подредбата на гимназиите ще е различна.

# 1 321
Не знам как е тази година, но миналата или по-миналата в ПМГ - Габрово първият приет в паралелка математика беше с бал над 35, 600, а последният - с малко над 20. Да не говорим, че събраха 18 деца едва на трето класиране.

Явно не е само във Враца. Жалко за децата с добри възможности в такъв едва сформиран клас.

# 1 322
  • Пловдив
девойката е записана в ОМГ. За първа година в системно програмиране има приети 8 момичета.
попитаха я да ли знае с какво се захваща, защото в тази специалност учели като студенти - минава модул, държиш изпит. Дето се казва, дупе да й е яко. 8 клас ще е по-леко, но после.  Shocked

Финансов отчет
25 лв - охрана - заядох се
111 лв - учебници по английски /за другите езици не знам каква е цената/
10 лв - вратовръзка

остава да се поръча униформа. На място взимат поръчка само за момчетата, момичетата трябва да отидат до фирмата, която ги шие.
Какви ще са другите учебници, с които трябва да се снабдим, ще стане ясно в началото на учебната година.
Оказва се, че в 8 клас ще имат по 15 часа английски /13 ЗП + 2 СИП/ + 2 часа СИП математика /значи общо 5 часа седмично/.
Сестра ми завърши тази парелелка преди 10 години. В момента е перфектен програмист, докторантка е в СУ. Големият ми син се записа миналата година системно програмиране - има разлика от преди 10-12 години. Не видя кой знае какъв зор в 8 клас. Записа школа по програмиране и математика, ама в интерес на истината школите много ги претупаха. 2/3 от часовете ги пропуснаха поради липса н астаи и присъствие на учител. Надявам се от другата учебна година да бъдат по-сериозни.
Учителката по англ. ез. е много читава - Минчева. Възможно е да я прехвърлят отново на системното програмиране, въпреки че се чу, че има вероятност да преподава на "а" паралелката.

# 1 323
  • София
Имаме записана девойка в 9 ФЕГ – София. Прибраха ни оригиналите на сл.бележка с оценките, удостоверението за завършен 7 клас и характеристиката. На място попълнихме заявление за записване и заявление за СИП. Задължителен за всички е СИП-а  по френска терминология, който се учи през втория срок. По избор имаше СИП: хор, изобразително изкуство, съвременна музика и фотография. Девойката избра фотография.

Дано да са хубав клас – на входа бяха разлепили списъци на класовете – за почти всички деца тази паралелка беше много напред като желание, дано да са мотивирани и да учат с желание.

Ще има заешки лагер от  5-10 септември – с начални занимания по френски и опознаване. Ще го мислим дали ще я запишем.

# 1 324
  • София

Ние сме точно в същото положение. Не е приет на първо в ТУЕС, но вероятно на второ /или трето/ ще бъде. Приет е в НТБГ, специалност Икономическа информатика. Аз го посъветвах да избере това като вариант, защото дава широка обща икономическа подготовка + такава по информатика. Идеята ми беше, вече в по-късен етап да може да направи истински осъзнат избор. Сега обаче ми се струва, че дава задна и аз не се побирам в кожата си дали пък не му дадох грешен съвет.  #Crazy
[/quote]
Ние също се бяхме замислили за там, даже го писахме но доста по надолу в желанията. Тя е Елл ти е отговорила, аз също рових в нета какво се учи и разбира се попаднах на подобни специалности като курсове само но се ориентирах. Няма как да сме сигурни дали даваме правилен съвет и аз се терзая със същото. И все пак мисля, че и тази спец. не е лоша стига да му се учи на детето и счетоводство и да  му се занимава после. Но пък и да не му се занимава ще запише нещо друго след това, ако има желание! Да са живи и здрави пък каквото е писано ще стане.

# 1 325
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Мацки, днес хич нямах време да ви нагледам. Сега сядам и се чудя утре как ще го намираме това ГХП. В гугъл мапс ми излиза на едно място, пък то всъщност било на друго. И както всичко ми беше ясно, изведнъж ми стана пълна каша. Ще се оправя аз, ама е така все нещо трябва да има да ме държи на тръни.

Ако сте с кола, влизате от Асеновград, на мебелна къща завивате на ляво по Найчо Цанов, после само направо, през Сточна гара към тунела. След тунела на светофара завивате на ляво и веднага след това в малка уличка вдясно. Там търсите къде да паркирате, всичко е синя зона, т.е. 1 лв /час.

С градски транспорт - от гарата автобус 20, 116 - слизате на пл. Съединение,
с 26 - слизате не на спирката след тунела, а на следващата, след като завие на дясно по 6-ти септември, връщате са на голямото кръстовище и през подлеза излизате точно до малката уличка /до баня Старинна/. Там питайте, има служители със сини жилетки, които събират таксите за синя зона, ще ви упътят.  Peace

Мерси за упътването. Сега го прочетох, но вече сме записани. Оправихме се много лесно и бързо. Доволна съм. Даже баз да питаме. Училището много и хареса на моята мома. Всичко било супер яко. Училището много яко, ученичките супер мацки, учителките супер любезни Laughing Изобщо всичко е върха.
Пари за нищо не са ни искали. Много бързо мина записването.Казаха да следим сайта в началото на септември за информация. Предполагам, че ще ида предварителна РС и тогава ще е голямото даване на пари.

# 1 326
  • На черешата
... Сигурна съм, че в нета ще намериш две статистики с наименованието "гимназии с най-добри резултати на ДЗИ", в които подредбата на гимназиите ще е различна.

Специално статистиката за ДЗИ по БЕЛ е еднаква, не съм видяла разминаване.  Peace

# 1 327
  • sf
Както и очаквах в 31во няма да дадат "отпусното" преди понеделник по обед  ooooh!
ММ и децата довечера заминават за Турция, аз в понеделник до 14ч съм на изпит, а после трябваше и да работя, а сега ще тичам по училищата  ooooh! трябва ми денонощие от поне 36часа
мрън  Sick

А като тръгна мм с щерката до 18то му казвам "вземи акт за раждане". Той- "нее, няма да ми трябва, проверил съм" . Върнали се после до нас за акта  hahaha ама така е, като не ме слуша  Mr. Green

# 1 328
  • Варна
Записана е в 1ЕГ Варна.
Записването е в една стая, няколко жени работят вътре.
Точно 2 часа чакахме да минат 15тина деца пред нас. След нас в 11 часа опашката беше тройна.
Купихме две тениски по физическо, дадоха информация за униформите от къде да се купят и колко струват.
Освен всичко друго попълнихме бланка, че сме съгласни да я обучават и подготвят допълнително в училището за олимпиади по НЕ. Предлагат го на първите 15 по бал.
 Simple Smile В коридора девойки от училището черпеха с шоколадови бонбони, такава била традицията.

# 1 329
Ние вече се записахме в 1АЕГ! Стана много бързо....Попълва се една справка с данните за ученика и родителите, взимат оригиналите на Удостоверението за завършен 7 клас, Характеристиката и Служебната бележка с оценките от НВО. Дават бележка, с която да се вземе отпускното от старото у-ще и го искат чак на 15 септември! Това е в общи линии!
Успех на всички!
Честито!
Ние ще ходим в понеделник. Искат ли някакви пари - за учебници, за униформи?

# 1 330
  • София
Отиваме да го записваме. Решението е взето.

# 1 331
  • нейде там, където ....
Отиваме да го записваме. Решението е взето.

Успех, значи това е вашето училище!   bouquet

# 1 332

Благодаря! Не нищо не искат - взимат 3 документа и бланката с данните, дават служебната бележка и пожелават успех! Всичко останало на 15 септември!

Успех!

Благодаря!

# 1 333
  • София
Има ли статистика за Стара Загора?

# 1 334

Общи условия

Активация на акаунт