Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 34 969
  • 613
  •   1
Отговори
# 510

Не, че съм длъжна да ти обяснявам - ама другото имущество е подарък за сватбата изцяло от неговите и моите родители. Освен организационно аз там не съм влагала средства.

Подариха го на двамата или само на него? Подозирам, че е второто и там нямаш никакъв дял.

Да резюмирам, защото или аз не пиша правилно или не искате да разберете:
Имаме 2 коли - едната е подарък от техните след сключването на брака ни.
Имаме 2 недвижими имота:
- земя с право на строеж, закупена 50% от техните и 50% от моите родители
- апартамент - закупен с около 30% участие на моите родители. Остатъка е изплатен в рамките на 3 години.

Техните родители, моите родители, в крайна сметка имуществото е на ваше име, ако ще комшията да ви е подарил парите. Само подарената кола не е обща, нищо че е подарена след сключване на брака.
"Земя с право на строеж" ме развесели.

# 511
Имаме 2 недвижими имота:
- апартамент - закупен с около 30% участие на моите родители. Остатъка е изплатен в рамките на 3 години.

В този случай не разчитай много на нещо друго освен 50:50.
Ясно е, че втория имот почти сама си го платила, но никой няма да го отчете. Още след като е изневерил е трябвало да си подплатиш по друг начин имот 2.

# 512

Не, че съм длъжна да ти обяснявам - ама другото имущество е подарък за сватбата изцяло от неговите и моите родители. Освен организационно аз там не съм влагала средства.

Подариха го на двамата или само на него? Подозирам, че е второто и там нямаш никакъв дял.

Имаме 2 недвижими имота:

Техните родители, моите родители, в крайна сметка имуществото е на ваше име, ако ще комшията да ви е подарил парите. Само подарената кола не е обща, нищо че е подарена след сключване на брака.
"Земя с право на строеж" ме развесели.
Ами то си беше нормален парцел, моето участие в цялата работа е изваждането на разрешително за строеж - затова казвам, че организационно съм се занимавала с този имот. Разрешителното на строеж е само на мое име и не знам как се поделя.

# 513
Паника, ще ме умориш от смях вече. Каква делба на разрешително за строеж? То си е за имота, ако ще адвокат да е ходил да го вади.

# 514
Паника, ще ме умориш от смях вече. Каква делба на разрешително за строеж? То си е за имота, ако ще адвокат да е ходил да го вади.
Ама аз нали по-горе написах, че е "трудно поделимо". Нямах предвид факта, че е купено от родителите, а че разрешително за строеж не се дели.

# 515
Като не се дели, какво е трудно поделимо?

# 516
Като не се дели, какво е трудно поделимо?
Парцелът барабар с разрешителното за строеж.

# 517
...обаче само на мен ли ми се струва,че Паника незнае какво иска newsm78

Нормално. До преди няколко дни си мислеше, че има за какво да се бори, ударът е голям, има нужда от време.

# 518
Паника, да ти го кажа пак. Парцелът си е парцел и делите само него. Разрешителното си е за парцела и не се дели, да не говорим, че има сравнително кратък срок, в който ако не започне строеж, вече не е в сила.

# 519
  • София
Ох, бе, боже, спрете да я разпитвате за тия имоти вече, каквото имат, ще поделят.
Тя Популе като задра в тая тема, па се не спря да пита и да разпитва.

# 520
Така е. Когато се освести ще се консултира с адвоката си.

# 521
Ново обаждане от преди малко. Той се чудел какво правя без него........ Искал да се върне........ Мил,

Всъщност, ти защо въобще му вдигаш телефона?  Laughing

# 522
За мен сега е важно да се отърся от шока. Не съм тръгнала нищо да деля. Доволна съм от малки неща, че снощи спах добре, след толкова време терзания, че не се поддавам на натиска за завръщане на блудния принц, свалила съм още 3 килограма. Ще оцелея ....

# 523
Ох, бе, боже, спрете да я разпитвате за тия имоти вече, каквото имат, ще поделят.

Тя сама разказва за имотите и кой от кого бил купен или подарен. Чак за разрешителното за строеж разбрахме.

# 524
За мен сега е важно да се отърся от шока. Не съм тръгнала нищо да деля. Доволна съм от малки неща, че снощи спах добре, след толкова време терзания, че не се поддавам на натиска за завръщане на блудния принц, свалила съм още 3 килограма. Ще оцелея ....

Eто, виждаш ли? Причината да си пълна е той. И му кажи, че откакто го няма си отслабнала. Той е виновен  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт