Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 003
  • 613
  •   1
Отговори
# 495
На мен пък цялата работа ми се струва преекспонирана буря в чаша вода. Някакви банални проблеми, които ги има много често в семействата, нищо че не всеки ги споделя.

Сериозно ли ако мъжът ти каже, че иска да си живее свободно, да излиза и да се прибира, когато поиска и да не казва къде е, да няма никакви ангажименти, ти сама да се оправят с 2 малки деца, и даже 1 час да не може да отдели, когато им е обещал, защото се е повило пиене, ще го приемеш за нещо банално.
И ако ти случайно решиш да излезеш (когато децата са при бабите, разбира се), да ти вдигне скандал с обяснението, че се изнася?
Ако това са банални, не знам какви са сериозните.

# 496
Въобще не са банални проблеми и колкото повече търпиш, толкова по-зле ще става.

# 497
  • София
За къде да бърза? Все още й е като гръм , макар и от неясно небе.

Другият вариант е, като му смачка топките да си го прибере предишния - покорен, послушен.

Е добре де, защо аз да подавам молбата за развод, нали той е бил нещастен, съкрушен и смачкан от мен?!

Имаме и друго общо имущество освен апартамента, което е на ниво трудно за подялба. Аз лично затова не бързам, пък и след като той ме пече на бавен огън, на мен сега не ми е жал за неговите "топки".

Ясно. Нещата са на ниво финансии. Що тогава ни проглуши ушите за това колко искаш да си запазиш брака, колко ти било трудно, кофти, как той нещял бил да прави секс с тебе... Ето:

Имам още поне 1 час на работа, а сякаш не ми стига въздуха. Наистина се чувствам паникьосана. Знам, че трябва да съм силна ама в момента искам само да си плача. Връщам толкова картини в главата си, толкова моменти, когато сме градяли планове как след 3-4 години ще купим и жилище в София ако децата отидат там да учат да не са по квартири.  Как следващата година ще идем със самолет до Барселона - за първи път вече и с децата. И сега сякаш света ми рухна - за последните 6 месеца направих всичко да спася този брак - и бях мила, и бях толерантна и се опитвам да притъпя гнева и ревноста си. И сега просто съм загубила битката.....

А сега вече не ти се спасява този брак. Както каза Трещи, тогава го гониш окончателно и не се развеждате, но живеете разделени. Аз, лично, не виждам никакъв смисъл в това, защото финансовата обвързаност продължава да съществува по този начин. И наистина няма да можеш да си направиш ремонта на новия апартамент, в който той ще продължава да има дял и рано или късно, ще си предяви претенциите, както и към другите неща, които казваш, че са трудно поделими (поскриваш ти от нас разни работи Wink, но си е твое право де) - дори и след навършване на 18 г. на децата. Ама ти си знаеш.

# 498
Било й е трудно, когато е искала да го запази.
След като той реши да се изнася, защото тя е грозна и не може да я понася, човек започва да планира утрешните дни и бъдещето на децата. Защото е ясно, че него те не го вълнуват, отговорността е нейна, съвсем естествено е да я вълнува финансовата част, тя ще понесе и нея.

# 499
  • София
След като той реши да се изнася, защото тя е грозна и не може да я понася, човек започва да планира утрешните дни и бъдещето на децата. Защото е ясно, че него те не го вълнуват, отговорността е нейна, съвсем естествено е да я вълнува финансовата част, тя ще понесе и нея.

Аз пък се питам при толкова лош мъж, дето не работи, изкарва никакви пари и пр. и пр. каква ли толкова е нейната работа, че да изплати нов апартамент за 3 години, да накупи разни общи неща, дето са "трудно поделими" по нейните думи и пр. и пр.? newsm78 Доста странно е това семейство...То и аз живея в България и знам как се изплаща апартамент за три години...а тя говори и за други семейни активи...? newsm78 Не ще да е бил толкоз черен тоз мъж, щом не са гладували, а са пазарували яко. #Crazy

# 500

Аз пък се питам при толкова лош мъж, дето не работи, изкарва никакви пари и пр. и пр. каква ли толкова е нейната работа, че да изплати нов апартамент за 3 години, да накупи разни общи неща, дето са "трудно поделими" по нейните думи и пр. и пр.? newsm78 Доста странно е това семейство...То и аз живея в България и знам как се изплаща апартамент за три години...а тя говори и за други семейни активи...? newsm78 Не ще да е бил толкоз черен тоз мъж, щом не са гладували, а са пазарували яко. #Crazy

Не, че съм длъжна да ти обяснявам - ама другото имущество е подарък за сватбата изцяло от неговите и моите родители. Освен организационно аз там не съм влагала средства.
Жилището не е ново, уточних вече в стара кооперация е - в укаяно състояние, където трябва една сериозна сума, за да стане годно за живеене. Жилището е купено с помощта на моите родители, защото, това, в което живеем вече е прехвърлено на брат ми.

# 501
Според мен имуществените проблеми в този момент, са най-малко излишни.
В нищо не мога да обвиня авторката. Съпругът й има проблем и си мисля, че е неразрешим.
Това иди-ми, дойди-ми е проява на сериозна нестабилност и доколкото разбирам, не е за първи път.
Ако започне да го изпраща и прибира всеки път по неговия кеф и почти без семейни ангажименти, това ще си стане ежедневие и за него ще бъде нещо нормално.
Аз не бих се замисляла, кой от близките какво ще каже, бих си наредила нещата така, че да ме устройват и не бих чакала той да пуска молба за развод. Така или иначе, нещата са опрели до там, та защо е нужно да се удължава агонията?

# 502
  • София
Не, че съм длъжна да ти обяснявам - ама другото имущество е подарък за сватбата изцяло от неговите и моите родители. Освен организационно аз там не съм влагала средства.

И аз така си помислих - и неговите мама и тате са дали и то доста. Ами щом и неговите родители имат участие, ти защо искаш да му вземеш неговият си дял, все пак и той има някакви права и да ти кажа, внимавай, защото и той ще се консултира в един момент с адвокат. Да не си преиграеш ръцете на играта на покер, дето сте я започнали с него.  Peace

# 503

И аз така си помислих - и неговите мама и тате са дали и то доста. Ами щом и неговите родители имат участие, ти защо искаш да му вземеш неговият си дял, все пак и той има някакви права и да ти кажа, внимавай, защото и той ще се консултира в един момент с адвокат. Да не си преиграеш ръцете на играта на покер, дето сте я започнали с него.  Peace
Ама ти наистина не четеш.
Родителите му имат дял, не в апартамента, за който говоря, имат дял в придобиването на другото ни имущество, за което казах, че е трудно поделимо. Именно заради факта, че са участвали родителите и на двама ни.

# 504

Подариха го на двамата или само на него? Подозирам, че е второто и там нямаш никакъв дял.

# 505
...да изплати нов апартамент за 3 години...

Не става дума за изплащане на целия имот. Тя си каза, че основната част от парите за имота е подарена от нейните родители. Явно става дума за малка разлика, която не е достигнала.
Участие на неговите родители при покупката на имота няма.

# 506
Вече съдебна делба ли провеждате в темата?

# 507
Нищо не провеждаме, само обясняваме как става невероятното изплащане на имот за 3 г. - като някой даде готови пари  Simple Smile

# 508

Подариха го на двамата или само на него? Подозирам, че е второто и там нямаш никакъв дял.

Да резюмирам, защото или аз не пиша правилно или не искате да разберете:
Имаме 2 коли - едната е подарък от техните след сключването на брака ни.
Имаме 2 недвижими имота:
- земя с право на строеж, закупена 50% от техните и 50% от моите родители
- апартамент - закупен с около 30% участие на моите родители. Остатъка е изплатен в рамките на 3 години.

# 509
Оставете Популе,   обаче само на мен ли ми се струва,че Паника незнае какво иска newsm78

Общи условия

Активация на акаунт