Бъдещи осмокласници-тема 69

• 66 223
  • 938
  •   1
Отговори
# 810
  • София
jd, честит рожден ден на гимназиста! Щастие, късмет и само успехи Simple Smile

# 811
  • Варна
jd, здраве и добри приятели му желая на твоето Раче!  bouquet

# 812
  • нейде там, където ....
Благодаря за пожеланията!

Момичета, моля, споделете/препоръчайте тестове по БЕЛ за шести и седми клас по формАта на НВО и помагала за преразкази.

Благодаря Ви!

В нас ползвахме поредицата на издателство ПОНС За да знам повече в клас български език .  В седми клас купих още две, пак на същото издателство. Тестовете не са с формата на НВО, но са бяха много полезни. За преразказите - не сме ползвали нищо специално, но е правил през годините доста.

П.П. Намерих едно помагало, което ми звучи добре, но не сме го ползвали.

# 813
  • ГОре на черешата...
Жане, ЧРД на младежа  bouquet! Да е здрав и щастлив!

# 814
И ние взехме отпусното, но от новото училище го искат чак на първата родителска , на 9 септември, заедно с картона
Така че...Simple Smile Ваканция Simple Smile
След няколко дни отива на море Simple Smile
Вече сме спокойни( въпреки че роднини постоянно ни говорят, че сме направили грешка и другото училище било по-добро, и детето много се ядосва)
Спести ми писането  Grinning точно същото положение и при нас включително и роднините и приятели  Wink
Хубава ваканция!

Дами, надявам се, че не сте се вързали на тези "доброжелатели".  Joy
Преди 100 години, когато аз бях 7 клас се наслушах на мъдрости. Любимата ми е, че децата от "елитните" училища излизат "полуидиотчета".  JoyТака да се каже съм стрелян заек.
Миналата година, когато моето гардже беше 7 клас,  дори не дадох възможност за неуместни коментари от роднини и приятели. Кротичко обяснявах, че щом детето е изкарало висок бал, който му дава право да избира, значи е достатъчно зряло, за да избере къде иска да учи. Точка.   

# 815
  • София,
Елл, прочетох че твоето момче е предпочело ТУЕС, радвам се, а като е записан вече, не им ли споменахте все пак, че държите да участвате във всички класирания и все пак да чакате място за СП?
ceci-krasi, и вие сте приети на трето класиране, но сте се отказали. Но щом младежът така е решил, той също държеше на СП нали?
Да ви споделя нещо, преди два часа ни звъннаха по телефона, от ТУЕС, разговаряха със съпруга ми, и ми се стори много странно - беше към осем часа, казаха му че синът ни е приет в ТУЕС в специалност КМ утре да сме ходили да го записваме!  Shocked Сега отворих да видя, но името му го няма в списъка на класираните деца за трето класиране, а срокът за записване е бил до днес. Явно не са се записали всички деца, и имат свобдони места, и вместо да обявяват четвърто класиране, прозвъняват следващите по ред деца, възможно ли е? Странна работа?  newsm78

# 816
  • София
jd, да ти е живо, здраво ,много успешно и щастливо момчето  bouquet
  Моето мързелува с пълна сила. Почти му се развали удоволствието от приема в новото училище с новината, че на второ класиране се е намърдал негов доста недолюбван съученик , който вечно го тормозел да преписва на контролни(даже пари му е предлагал, не веднъж), с  проблемно поведение и като цяло неприятна личност Rolling Eyes  Но какво да се прави, такъв е живота. Все нещо не достига за пълно щастие Crazy
Иначе още не е започнал задължителната литература, но аз я подкарах за да добия най-обща представа. В момента чета "Дамата с рентгеновите очи" и ми се струва много шантава и объркана, а съм чела не малко фантастика.Той как ще я смели си нямам никаква идея newsm78  "Дервишово семе" и "Крадецът на праскови" ми допаднаха Simple Smile

# 817
  • София
Момичета, моля, споделете/препоръчайте тестове по БЕЛ за шести и седми клас по формАта на НВО и помагала за преразкази.

Благодаря Ви!
Учителката му по БЕЛ го подготвяше по това:http://www.books.bg/bg/%D1%82%D0%B8%D0%BF-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0% … D1%8E-500000.html, това: http://www.book.store.bg/p110047/cialostna-podgotovka-po-bylgars … -sevdalinova.html и  по сборника на Коала прес, мисля. Отделно в пощата  има едно помагало по БЕЛ за отличници, което много ми хареса и е ползвал някои части и от него- фразеологизми, думи на които се бърка правописа и др. Peace

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 10:23 от liani

# 818
  • София
Елл, прочетох че твоето момче е предпочело ТУЕС, радвам се, а като е записан вече, не им ли споменахте все пак, че държите да участвате във всички класирания и все пак да чакате място за СП?
ceci-krasi, и вие сте приети на трето класиране, но сте се отказали. Но щом младежът така е решил, той също държеше на СП нали?
Да ви споделя нещо, преди два часа ни звъннаха по телефона, от ТУЕС, разговаряха със съпруга ми, и ми се стори много странно - беше към осем часа, казаха му че синът ни е приет в ТУЕС в специалност КМ утре да сме ходили да го записваме!  Shocked Сега отворих да видя, но името му го няма в списъка на класираните деца за трето класиране, а срокът за записване е бил до днес. Явно не са се записали всички деца, и имат свобдони места, и вместо да обявяват четвърто класиране, прозвъняват следващите по ред деца, възможно ли е? Странна работа?  newsm78

Въпреки, че е записан, моят младеж продължава да участва в класирането за СП. Всеки записан ученик има избора да заяви дали ще остане в КМ или ще продължи в класирането.

Според мен ще обявят четвъртото класиране утре, след като е минало записването след второто общо, за да са сигурни колко деца ще се отпишат/запишат. Минали години е имало по-голямо раздвижване след първото класиране. Тази година балът за СП падна с много малко Sad

liani, много сладка грешка - сборника на Кола прес Simple Smile

# 819
  • София
jd, да ти е жив и здрав младежът.
Ние утре тръгваме за морето. А аз чакам да дойде август, когато след 4-месечно прекъсване се връщам на работа. Не се радвам заради работата, а защото ще остана сама за почти целия месец. Това ще е моята почивка.

# 820
  • София
biborana аз обясних на младежа подробно + и - и на двете у-ща и се постарах да го информирам и за двете какво се учи и какво предлагат. Оставих го сам да си вземе решението кое у-ще да избере.
eiffel tower да мисля, че искаше повече СП, въпреки, че имаше момент, когато беше съгласен и на КМ.
Но накрая реши ІАЕГ.  Rolling Eyes

# 821
# 822
На Педагог6 са много добри помагалата  Peace

# 823
  • Варна
МГ Варна са публикували списъцие с новоприетите осмокласници - Браво!, най-после да видя официално списъци

Честито на всички приети деца и успешни следващи 5 години. 

# 824
  • София

liani, много сладка грешка - сборника на Кола прес Simple Smile

Joy Ми така е, като пиша по нощите и клюмам на клавиатурата Tired

Общи условия

Активация на акаунт