Суровоядство - трета тема

• 56 017
  • 369
  •   1
Отговори
# 210
Ами да, уж наблягам на разнообразни салати и смутита,а последните ми изследвания не бяха добре - нисък хемоглобин, изписаха ми желязо и за втвърдяването на корема пия по 2000мг магнезий...
Бобовите имат високо съдържание на желязо. Комбинирай с пресни чушки (червени, оранжеви, жълти) и/или лимон.

Спирулината, суровите какаови зърна, тофуто (логично) - също. И пак комбинирай с източник на вит. С.

Бобовите и зърнените са добър източник и на магнезий. Тиквените семки, пшеничен зародиш (=> яж и покълнала пшеница), какаовите зърна - също.

# 211
  • Варна
Бобовите имат средно по малко над 100мг магнезий за 100г, а на мен ми изписват по 1500-2000мг... най-високото съдържание, което открих е на оризовите трици - 780мг за 100 г, но пък нещо не мога да намеря откъде да си купя. Иначе ям и бобови и си покълвам лимец, елда и т.н, но явно не е достатъчно, просто не успявам да изяждам тези количества. А за семената от целина защо не са подходящи при бременност?

# 212
Диди, щом ти е изписано от следящ те лекар, не спирай да суплементираш.

На кърмачки и бременни се препоръчва да не ползват семе на целина, защото понижава кръвното, влияе на нервната система и кръвосъсирването (особено опасно при операции/следоперативен период и слагане на упойки) и може да предизвика контракции.

# 213
  • на острова на мечтите
Аз си закупих разни семена за покълване, ама хич не ми харесват на вкус. Предпочитам да ги ям преди да покълнат. Чията само накисната с ядково мялко, а за останалите все още не знам какво да измисля.

# 214
Какви са семената, Данилу?

# 215
  • на острова на мечтите
Гръцки фий, люцерна и чия. Ама не ми допадат. Гръцкият фий е горчив Sick

# 216
Фий не съм яла никога.
За чиата знаеш.
Люцерната само на поници или ако не, ще се наложи да я хвърлиш.
Наксиваш за 8 часа и покълваш за 5-7 дена. Плакнеш 2 пъти на ден.

# 217
  • на острова на мечтите
Да де,Вери, ама пак не ми харесаха. Като позабравя малко вкусът им ще покълвам пак, ама ще ги оставя за повечко време. В действителност моите семенца покълват задва дена.
Да ви пожелая много здраве и весели празници!

# 218
Дали мога да покълна лимец........искам да направя малко разтоварване до НГ и се чудя какво, та реших житен режим, ама не искам пшеница  newsm78

# 219
Можеш.
Покълва се като пшеницата.

# 220
  • на острова на мечтите
Дали мога да покълна лимец........искам да направя малко разтоварване до НГ и се чудя какво, та реших житен режим, ама не искам пшеница  newsm78
Преди около три години правих житният режим на П.Дънов. И покълвах и двете-пшеница и лимец. Иска малко повечко време да покълне и затова си правех няколко съдчета с кълнове. На мен ми харесват повече от всички други семена.

# 221
  • Варна
Имам въпрос, който грам не е за тук, но пък е свързан с човек, който знам, че в тази група сигурно всички познавате, а и повечето от вас са майки.Става въпрос за Стефи Божилова - тя има дъщеричка на две-три седмици, която роди естествено в домашни условия, на което аз много се възхищавам, защото не бих се престрашила, а и нямам достатъчно познания. Освен това прекара страхотна бременност в движение и на разни райски кътчета и се храни изключително с растителна храна, което също подкрепям с две ръце, Та тя постоянно поства снимки на бебенцето, спящо върху баща си, майка си, върху възглавница, също и винаги бебето е в слинг или раница. Набиват ми в главата постоянно как бебето не трябва да лежи повече от 30 мин в коша за кола, защото можело да му  се увреди гръбнака, та моето чудене е не важи ли според вас същото и за тези слингове и раници?
И за да не ми е постът съвсем не на място - споделете какво сложихте на коледната трапеза Simple Smile

# 222
Диди, в слинг тежестта на бебето се разпределя по съвсем различен начин. Аз така съм носила и двете Фръцли. Почти не са се возили в количка.

Не знам дали лежането в кош за кола уврежда гръбнака на бебето. За пръв път чувам подобно нещо. Ама пък какъв избор имаш, ако трябва са пътувате с кола час или два?

За Коледните трапези да кажат другите, че у нас не отбелязваме този празник - не сме вярващи.

# 223
Не съм чувала за Стефи Божилова, някаква нашумяла личност е явно.
За безопасността на децата е абсолютно необходимо, както и по закон, да ползват кош за кола. И не, не увреждат гръбнака. Страшна мода е да се говори против тях.

От форума обаче разбрах, че в България много хора ползват кошчетата за кола не по предназанчение, а вместо лежаща количка. Непонятно ми е защо, може би защото пестят от количка...Може би това е имала предвид. Или е поредната екстравагантна личност и агитира майките да носят децата в слинг докато шофират, за да покаже колко е "био".  Rolling Eyes

Също се позасмях, защото детето и е на 2-3 седмици, и явно и е първо.  Laughing

И аз ползвах слинг много, и с трите ми деца, но в момента в който станаха по-тежички, започваше да ме боли гърба между лопатките. За дълги разходки количката е идеална. Независимо, че се занимавах тогава освен с йога, ходех и на буут камп-правех много лицеви опори, коремни преси и т.н., не съм била с нулева мускулатура.  Wink

Постът ми не е за тук, но да си кажа.  Laughing
Следя ви, защото ме интересува и суровата храна, въпреки че повечето зеленчуци ги обработвам топлинно. На Коледната трапеза нямах сурови вкусотии освен за закуска- чиа с бадемово мляко.

# 224
Кошчето трябва да е ортопедично, защото до 3-4 месец е добре детето да заема ембрионална форма, а не опъната и тежестта да пада на още неукрепналият гръбнак. Има добри кошчета с "подплънки" за новородено, добрите слингове и ергораници за новородени спазват това правило за уплътняване на позата и да не ляга тежестта на гръбнака   Peace

Общи условия

Активация на акаунт