Суровоядство - трета тема

• 55 777
  • 369
  •   1
Отговори
# 225
За много години!

Диди, понеже поставяш въпроса за слингове и раници....
Изгубих малко време и си направих труда да погледна снимките на въпросната популярна личност.
Според мен, моите познания и съдейки по публикуваното, бебето не се носи правилно. До 3-4 месеца се внимава с крачетата. А тук виждам голям разкрач и висване дори. Има в ю туб клипчета - правила за носене.
Надявам се някоя от толкова многото последователки да и е обърнал внимание.

# 226
  • Варна
За много години!

Диди, понеже поставяш въпроса за слингове и раници....
Изгубих малко време и си направих труда да погледна снимките на въпросната популярна личност.
Според мен, моите познания и съдейки по публикуваното, бебето не се носи правилно. До 3-4 месеца се внимава с крачетата. А тук виждам голям разкрач и висване дори. Има в ю туб клипчета - правила за носене.
Надявам се някоя от толкова многото последователки да и е обърнал внимание.
Благодаря Вери,
и аз така ги виждам нещата.Питах, защото след толкова гръмки постове на Стефи относно бременността, раждането и отглеждането на дете, някак си много ми се наби това в очите и се чудех да не би аз да съм нещо в грешка или да съм изостанала с новите проучвания...
Извинявайте още веднъж, че отнех толкова място в темата, за нещо, което не е по темата.
Да ви се похваля - не успях да кача по празниците, даже свалих едно кило. В края на 29-та седмица съм и бях качила 7кг, сега се върнах пак на 6. Бях се уплашила, че започнах да качвам по кило на седмица и си представих колко ще стана до края, но се взех в ръце. Той проблемът беше първо, че заради втвърдяванията рязко ограничих движенията и второ че се върнах да живея при мама за малко и колкото и да се стараех да не го правя, се поддадох на постоянното облъчване с манджи. То от това сигурно ми се влошиха и изследванията.Само няколко дни почти изцяло на сурово (с прекъсване на НГ и Бъдни вечер) и се чувствам много по-добре, няма я тази тежест в стомаха и ми намаляха драстично втвърдяванията.
Ето това ми бяха закуската:
Смути от зелена ябълка, половин връзка магданоз, половин връзка целина, половин лимон и доста голямо парче джинджифил

И обядът:
Авокадов дресинг на desilifestyle (половин авокадо, половин тиквичка, пресен лук, копър, лимон), хумус от покълнал нахут и си топих разни краставички, морковчета и такива нещица

Във фурната съм сложила да се сушат фалафели и слънчогледови крекери с лук и маслини и междувременно ще хапна следобед кремче от банан, фурми и тахан  chef

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 15:05 от Didi_Bidi

# 227
Видях и гръмките, високопарни и леко назидателни дори статуси (информираността на една жена за активното раждане визирам). Видях и кой и коментира нещата....Само едно ще кажа: там накъдето вървят повечето/някои или си седят, аз се връщам....
Категоричността пък за някои нейни решения няма да коментирам, че да не издребнявам. Човек се променя, ясно е това. Но някак как се представя всичко...

И не разводняваш темата. За мен е важно.
Да не говорим, че често сякаш всичко ТРЯБВА да върви в пакет: забременяване на не знам си коя лунна фаза и след гладуване/пречистване; неследене на бременността; активно естествено раждане (ако може да е вкъщи и неасистирано); веганстване/суровоядстване; многократни пелени; никакви колички, кошници, столчета - само носилки; без биберон залъгалка; кърмене на поискване и дълго; само дървени играчки; менструални чашки; активно родителство; ЗВБ; неваксиниране; дрехи от био памук...йога...сигурно списъкът може да продължи да се попълва.

Едно уточнение обаче: много от нещата и аз самата съм прегърнала като идея и съм следвала като модел. Но много важно ми беше/е да не ме затормозява психически, да не е на всяка цена, да не ми пречи на другите ежедневни задачи и на другите членове от семейството.

Непоискан съвет: бъди бдителна и будна; проверявай информацията, която буквално се излива, и следвай само себе си.

За килограмите - много е важно с колко си започнала бремеността. Ако си нямала излишни, то нормално е да качиш около 10-12. Не би било полезно за теб да се психираш покрай разни момичета, които за цялата бременност са качили 5-7.
Сега не е време да се ограничаваш и да се плашиш, стига да се храниш здравословно според твоите разбирания и не ядеш "за двама".
За тези втвърдявания - може би магнезий? и се консултирай със следящия те.
Внимавай с джинджифила все пак.

Снимките ти не се виждат, поне от мен.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 06:43 от Вери

# 228
Диди, напълно съм съгласна с Вери, че трябва да внимаваш, да се храниш здравословно според убежденията си и да си спокойна.

Иначе снимките и аз не ги виждам.

Ягоди, банани, лимонов и портокалов сок, пчелен прашец, ленено семе

Салата от слънчогледови поници, сурова царевица и домати "Кумато"

# 229
  • Варна
Така е момичета, аз не се ограничавам, просто не се чувствах добре с хляб и манджи.Нищо не съм спряла, просто реших отново да наблягам на суровата растителна храна. Иначе въпреки че съм в тази тема и вероятно не е редно да го споменавам - аз ям всичко.Не съм нито вегетарианка, нито веганка, просто "онези" неща ги ям рядко и ги подбирам. Хапвам понякога варени яйца (преди слагах сурови в смутита, но сега не може), хапвам риба, кисело мляко...имам позната, която ме снабдява с чисто месо, което взимам за мъжа ми, но ми дава един телешки суджук, от който и на мен понякога ми се хапва (ама то пак е сурово като се замисля Grinning ), понякога хапвам козе сирене и преди много обичах скариди, но от 5-тия месец нататък нещо хич не ми се прияждат.Дори ми се ще да хапвам по-често риба, примерно веднъж седмично, но много мразя да се занимавам и да вмирисвам вкъщи... Та да момичета, сигурно не съм за тази група, но пък суровите специалитети допреди няколко месеца заемаха много голяма част от менюто ми и сега отново смятам да го направя, защото ми е по-добре на коремчето Simple Smile)))
Пия магнезий по препоръка на лекар, но месец и нещо нямаше ефект, докато не си промених пак храненето.
За финал искам да ви споделя най-вкусните бонбонки, които съм яла досега, пак по рецепта на Деси с лека модификация : чаша бадеми (аз имах кашу), 20-тина сушени сливи, 15 фурми ,годжи бери (ама не помня колко, защото не съм му фенка и не сложих), 2 с.л какао, малко парче джинджифил, мъничко сол ... Много много добра комбинация от вкусове!
П.С тези черните доматчета различават ли се по вкус ?

# 230
Диди, нямах предвид да спреш суровите растителни храни, а да не намаляваш калорийния прием. Единствено в суровите животински продукти има риск.

Доматите "Кумато" за мен са по-сочни и по-приятно сладнят. И при тях, като при "Кампари" и черитата, не в нужно да махаш "пъпчето".

# 231
  • Варна
Диди, нямах предвид да спреш суровите растителни храни, а да не намаляваш калорийния прием. Единствено в суровите животински продукти има риск.

Доматите "Кумато" за мен са по-сочни и по-приятно сладнят. И при тях, като при "Кампари" и черитата, не в нужно да махаш "пъпчето".
аа не, нищо не съм намалила, ям си колкото ми се яде и когато ми се яде, но просто суровото повече ме засища и не мисля за теста,вафли и хлябове  supermama .
Трябва да ги пробвам значи тези ми ти доматки, ама май само в Кауфланд съм ги мяркала във Варна  newsm78

# 232
  • Пловдив
Здравейте, дами, за много години!
Имам нужда от съвет и прецених, че тук ще получа отговор Simple Smile.
Реших да започна да правя смутита от зеленолистни зеленчуци. Вчера заредих блендера със спанак, райска ябълка и малко вода, пасирах и  Sick. Проблемът не е във вкуса, хареса ми, но явно блендерът ми е слаб, защото спанакът стана на ситни парченца, а не се получи гладка смес, както се очаква. При опит да преглътна парченцата полепваха по гърлото и в устата, налагаше се да дъвча и въобще - не беше особено приятно изживяване. Блендерът ми е Бош, ето този: http://www.technomarket.bg/products/09127328/bosch-mmr-08r2.
Не е купуван с цел правене на смутита и явно ще ми трябва друг. Моля препоръчайте ми подходящ блендер, който да мога да си купя от България, не ми се занимава с онлайн поръчки.

# 233
Това не  е блендер, а пасатор с кана, мощността му е малка, за това не се справя.

# 234
МериДжей, гледай мощността на машината да е над 800W. Аз не харесвам блендерите със стъклена кана, защото е тежка и лесно може да се счупи. Моят е с кополиестерна кана без BPA.

# 235
  • Варна
Момичета, черпя ви с тази полусурова пица  newsm64
Бях сварила голямо количество просо и се чудех какво да го правя и реших да пробвам да си измисля блат за пица. За две пици използвах 2 чаени чаши просо, два малки сварени картофа, сложих малко червен пипер, къри и сол и ги пекох на 200 градуса около половин час. Дефакто е полусурова, защото продуктите отгоре са сурови - сос от домат, сушени мариновани доматчета, босилек, чесън,чили и сол и гъбки с пресен лук, мариновани в зехтин и тамари и сушени за час във фурната. Отгоре "кашкавалът" ми е хранителна мая с конопено семе. Липсваше ми малко руколка сякаш, ама в това време не можах да изляза да намеря...

# 236
Мммм, че апетитно изглежда!

# 237
Момичета след колко време веганство се появява риск от недостиг на б12?

# 238
Нивеа, при всеки човек е различно, а и не само вегани могат да развият липса на В12. Купи си метилкобаламин. Аз взимам по една 5000-микрограмова таблетка на седмица.

# 239
  • Варна
Нивеа, при всеки човек е различно, а и не само вегани могат да развият липса на В12. Купи си метилкобаламин. Аз взимам по една 5000-микрограмова таблетка на седмица.
Правила ли си изследвания преди и след ?Аз също се замислих за б12 наскоро, въпреки че аз консумирам отвреме навреме животински храни, но майка ми не яде месо, риба и яйца и съм сигурна,че има дефицит. Има всички симптоми, включително и нисък хемоглобин, който знам че също е свързан и с б12. За хемоглобина взима хапчета, но като и кажа нещо за б12 следва "да, да, добре" -превод не ме занимавай, не ми се занинава. Та се чудех тъкмо какво мога да и взема и направо да я карам да пие, че сама явно няма да предприеме нищо.

Общи условия

Активация на акаунт