Суровоядство - трета тема

• 55 752
  • 369
  •   1
Отговори
# 240
Диди, ПКК преди ми е с по-лоши показатели от след. Нямам симптоми на недостиг на В12.

Вземи 'и таблетки. Можеш да провериш и за пачове, които се на принципа на никотиновите - залепваш и забравяш.

# 241
не съм правила изследвания. имам б12 на гардън ъф лайф и се чудя дали да го вземам. от повече от половин година съм веган, основно на сурово.

# 242
Нивеа, или се изследвай, или започни да пиеш B12, или и двете.

# 243
Фея имаш ли идеа какви дози б12 седмично?

# 244
Нивеа, обикновено пише на опаковката, но изследване и консултация със следящия те лекар ще ти даде най-добра представа за твоите нужди. Те зависят и от това дали и колко храни с добавен в тях В12 приемаш.

Дозата, която аз имам е предостатъчна. Мога спокойно да я взимам веднъж на 2 седмици.

# 245
благодаря Фея.

# 246
  • Варна
Хора, как си миете плодовете и зеленчуците ? Ползвате ли специални препарати ? На едни места препоръчват киснене във вода с оцет, на други - във вода със сода. Доста полюсно, не знам на кое да вярвам. Аз досега ги киснех с оцет, но не мога да преценя колко е ефективно...

# 247
Аз ги мия само с вода.

# 248
  • на острова на мечтите
Нивеа, обикновено пише на опаковката, но изследване и консултация със следящия те лекар ще ти даде най-добра представа за твоите нужди. Те зависят и от това дали и колко храни с добавен в тях В12 приемаш.

Дозата, която аз имам е предостатъчна. Мога спокойно да я взимам веднъж на 2 седмици.
Да де, ама ти не си веган, а суровоядец. Така че си мисля, че една доза на две седмици за веган е малко. Аз сега взвмам по една таблетка на ден, но е в комбинация с витамин В1 и В6.
Ако ме съмняват зеленчуците ги мия със сода бикарбонат, или накисвам във вода  с добавка на оцет.

# 249
Данилу, никога не съм била 100% суровоядец, а и растителните млека от магазина почти винаги има добавен вит. В12. Същото се отнася за много други купешки веган продукти.

# 250
Добре де, колко е нормата?
Данилу, защо с други витамини Б?

# 251
Добре де, колко е нормата?
Според FDA (US Food and Drug Administration), препоръчителната дневна доза вит. В12 е 0.002 мг (2 микрограма) дневно. Толкова ще получиш от 2 ч.л. хранителна мая или от 2 ч.ч. растително мляко (с добавен вит. В12).

Само че това с препоръчителните дози е все едно да кажеш, че дрехите трябва да се шият с един и същи размер за всички възрастни. Независимо от съотношението ръст/тегло, от дължината на крайниците, от гръдната обиколка, от обиколката на шията и пр.

Сиреч, нуждата от В12 е индивидуална и суплементирането е в пряка зависимост както от тази индивидуална нужда, така и от продуктите, които консумираш.

Хубавото е, че не можеш да предозираш с този витамин, защото е водоразтворим.

# 252
  • Варна
И аз напоследък забелязвам, че на много млека пише, че са с добавен б12.Малко скептично съм настроена, но така или иначе си купувам за кафето. Ти какво мляко ползваш, има толкова много видове и марки...общо взето гледам да е без добавени вкусове и захар

# 253
Диди, купувам соево и бадемово, като ги редувам. Марките не биха били от значение за теб, освен ако не живееш в САЩ.

Кефирът ми става най-добре от соево мляко.

От фитоестрогените в соята не се притеснявам хич. Ако тази история беше вярна, японките и китайките трябваше да са с най-голямата гръдна обиколка на света, а мъжете японци и китайци - до крак с moobs (man boobs - мъжки гърди).

# 254
  • на острова на мечтите
Ами аз  не купувам много готови  веган храни. Не ми е направило впечатление ,че на етикета пише,че  съдържа витамин Б newsm78Ще обърна внимание следващия път  bouquet
Данилу, никога не съм била 100% суровоядец, а и растителните млека от магазина почти винаги има добавен вит. В12. Същото се отнася за много други купешки веган продукти.
Имах предвид, че ядеш и животински храни(риба май,или поне с такова впечатление съм останала). А витамин В12 се съдържа изключително в храни от животински произход. И не виждам какво лошо има, ако някой се храни 100% суровоядно!Би било чудесно, но за мен лично, е почти неизпълнимо. Освен през лятото, когато има толкова много сурови неща за ядене chef

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 10:55 от danilu

Общи условия

Активация на акаунт