Декемврийче покажи се, момче ли си или момиче

• 44 532
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета, имам един въпрос относно това със семейното положение сигурно звучи повърхностно, но все пак да си питам тези които са минали по този път има ли някакви облаги от държавата за несемейните когато бащата все пак е припознал детето?А и припознаването как става?

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 15:19 от lollaa

# 616
Аз да попитам. Групата във фейса е затворена, това е ясно. Но аз например напиша нещо на стената на групата, коментар или нещо друго, това няма ли да се види от приятелите в моят фейсбук? Защото когато харесам или напиша коментар или публикувам снимка се вижда от приятелите ми.
Абсолютно ищо не се вижда -- все едно сме откъснати от останалия свят-дори немогат да разберат за групата!Несе вижда нито какво пишеш нито какво харесваш!Виждаме си го само ние,които членуваме във групата---тоест майките  Peace Peace
Така е и това ми харесва много,там мамите показват какво са купили за малките бебоци,добре е и във фейсбук.Аз съм член на групата от днес,но иначе знаех от доста време,че има,но не я намирах  Simple Smile

# 617
Аз също не съм фен на фейсбук или по-точно на това, в което се превърна напоследък, така, че надявам се темата тук да не замре. Тук също никой от приятелите ми не знае какво пиша или чета. А и хубавото е, че всяка бъдеща мама, която просто иска да е в крак с нещата, но не иска да се включва с коментари, може да чете свободно. За мен това е целия смисъл на форума - свободен достъп до информация. Не се засягайте момичета, просто не спирайте да пишете и тук.  Peace

# 618
http://www.hippoland.net/lorelli-kombinirana-kolichka-s-pokrival … house-retargeting Момичета спряла съм се на тази количка много ми харесва пише,че е комбинирана което ще рече зимна и лятна нали така  newsm78

# 619
Ани не пише че има зимен кош.Може би с портбебе става и аз не знам.Най-добре си я разгледай в магазина и ги разпитай подробно.

# 620
  • София
Да се обадя и аз тук, че от доста време не съм се разписвала. Във ФБ групата наистина е по - активно и лесно общуването, там сме си само ние, външни хора не могат да надничат и шпионират, отделно сме си истинските ние, с нашите имена, снимки и е по - реално някак.
До преди няколко години и аз страдах много по отминаващото си вече общуване във форумите, като бременна и двата пъти досега помня как в предишните ми отчетни се изписваше една тема за 2 дни. Правила съм темите и аз години наред, не смогвах. Simple Smile Сега общуването във ФБ е по - лесно и удобно, и много момичета го предпочитат. В началото му бях върл противник и много страдах по форумно-отчетната комуникация, но с всичко се свиква, а и всеки е свободен да бъде там, където му е по - лесно и приятно. А защо не и на двете места? Wink
Само е малко обърквация да запомниш и свържеш никовете на мамите тук, с истинските им имена във фейса, но и това се стопля на един определен етап. Simple Smile
tarantula87 и там можеш само да четеш и следиш, свободна си пак да не пишеш, ако не искаш. То тогава какво общуване е всъщност, но всеки с разбиранията си.Същото свободно пронстранство, просто различна платформа и трибун. Simple Smile

Petar Ani Zlatanovi, тези колички привличат с цена, да, но са Бертони.. не бих взела такава марка. Има тема за количките във форума, доста е полезна, за неориентираните и чудещите се все още. Няколко мами дават там съвети, и на ЛС ако им пишеш.

За заглавието на новата тема нямам никакви претенции, и да не е римувано, чудо голямо. Едно "Декемврийчета 2015" ми звучи даже в пъти по - добре, въпрос на гл.т.
Доскоро момичета. Hug

# 621
За име на тема предлагам ''септември скоро се задава, а двкемврийчето все по-неуморно взе да шава''

# 622
здравейте момичета!
добре дошли на новите мацки- лека и безпроблемна бременност до края!
lolla, припознаването става като бащата на детето ти отиде при нотариус и там му издадат една бележка, че той е баща на ... /еди кое си дете/, така поне беше преди шест години с дъщеря ми- с баща и никога не сме имали брак, просто детето носи неговите имена  Simple Smile за облаги някакви- незнам  newsm78 сигурно може да го съдиш за издръжка в случай, че се разделите или той- теб за родителски права, нямам представа! аз в такива подробности не съм изпадала, защото имам хубава професия и работа, винаги съм се издържала сама, сама си финансирах бременността, раждането, както и досега сама всичко си плащам за детето, баща и може да се чува и вижда с нея когато поиска, никога не съм го спирала, взима я от време на време и за по няколко дни, докато е при него- той я храни, това са му разходите, но пък всички решения за дъщеря ми- къде ще учи, какво ще спортува... се взимат от мен и нея, така сме се разбрали много отдавна  Peace
с настоящия ми мъж също нямаме брак и ако има желание децата да носят неговото име и фамилия, ще ходи и той на нотариус  Mr. Green аз лично не приемам брака в 21 век, изпитвам ужас от това да се влача по съдилища и чужди хора, които нямат нищо общо с мен и семейството ми да ми решават съдбата /ама го обясних и аз.../ като тръгнем да се разделяме, което за нашето съвремие е нещо нормално /аз лично винаги съм знаела, че хората се събират, заедно са докато им е приятно, после се разделят и не виждам драма в това/
повечето ми приятели, които се изпожениха на по 20 г. вече отдавна са разведени и съм се нагледала на циркове и панаири, влачене на дела с години и всякакви подобни безсмислици  Sad  ние с предишния ми мъж като решихме да се разделим /както и като заживяхме заедно/ седнахме на масата, разбрахме се кое как да бъде, стиснахме си ръцете и така! интересно ще бъде ако иска някой да се включи по темата с брака да сподели мнение  Simple Smile
сегашният ми мъж е доста по- голям от мен и въпреки, че е бил женен доста години пак иска да се жени, което ме изумява, даже ми се сърди, че не съм го била обичала достатъчно защото не искам  Rolling Eyes
tarantula, радвам се, че се е разминало без снимка! дано всичко е наред докато родиш и после бързо и безболезнено да го оправят мъдреца  Simple Smile
за Фейсбук- не съм от най- активните потребители, сред приятелите ми са цифра народ- колеги, хора, с които споделяме общи хобита... абе, пълно е с не особено близки за мен личности, които не искам нито да ме виждат бременна, нито да ги занимавам с това- все пак е моя и на семейството ми радост  Simple Smile  ако наистина сме си само ние и никой външен няма достъп може да включите и мен- аз съм Рени Косева /Reni Kosseva/ там!
ние днес направихме бърз преход по Витоша, но явно заради утрешния празник беше започнало да се пълни с хора и бързичко се прибрахме. дано утре по Искъра да е по- спокойно  Simple Smile
хубава вечер на всички  Hug

# 623
Arina, благодаря ти за изчерпателния отговор ... 😊

# 624
  • Кърджали
По принцип, за да припознае таткото бебето, не е нужно да ходи предварително при нотариус. При нас поне това стана в болницата, заедно с таткото попълнихме там една декларация.  Изобщо не е било разправия.
Някакви привилегии не съм усетила. Не че съм ги и търсила. Ние двамата винаги сме знаели че ще сключим брак. Нямой ден. Просто все отлагахме, защото не ни е било "спешно", все си намирахме извинения. Миналата година вече от скука свършихме и тази работа, без грам тържественост. Даже час по - късно си отиде на работа.
Ние утре смятаме да си направим разходка до Гърция за еднодневно посещение на морето. Щерката има голям мерак, та таткото реши да използва почивния ден за да и угоди.

# 625
  • Silistra
Здравейте, момичета Simple Smile
Отдавна не съм се разписвала тук, макар че ви чета.
Ние бяхме на почивка 10 дни и почти не съм ползвала интернет. Наваксах с четено тук, ега ми остава ФБ групата Simple Smile
Вчера бяхме на преглед. Бебчо е добре, върви по размери с две седмици напред. В 24 г.с. тежи 874 грама. Обърнал се е и засега всичко е в норми. Усещам го постоянно. Навира се все там, където ми притиска някой нерв и колкото и да го побутвам, докато сам не си реши, не се мести. Единственото ми спасение - глътка кафе  Grinning Нещо не му е фен и веднага се премята на друга посока.

# 626
Здравейте, момичета Simple Smile
Отдавна не съм се разписвала тук, макар че ви чета.
Ние бяхме на почивка 10 дни и почти не съм ползвала интернет. Наваксах с четено тук, ега ми остава ФБ групата Simple Smile
Вчера бяхме на преглед. Бебчо е добре, върви по размери с две седмици напред. В 24 г.с. тежи 874 грама. Обърнал се е и засега всичко е в норми. Усещам го постоянно. Навира се все там, където ми притиска някой нерв и колкото и да го побутвам, докато сам не си реши, не се мести. Единственото ми спасение - глътка кафе  Grinning Нещо не му е фен и веднага се премята на друга посока.

LaughingБраво хванала си му цаката.

# 627
момичета да ви питам за болничните аз от 5–я месец си взех първо ми дадоха за 14 дни сега ми дадоха за 30 и докторката каза че за да ми даде още един трчбва за три дена да влезна в болница. При вас има ли такива неща?

Отностно за количката съм се спряла на Jane Radire Matrix имате ли някакво мнение за тях изглежда ми доста маневрена и ми харесва това че зимното кошче ства на такова кошче за кола което мисля ще е много удобно.

# 628
Аз от третия месец съм в болничен нося си здравния картон и след няколко дни си взимам болничния без да ходя на комисия срещу 20лв съм готова.

# 629
И на мен ми дават болничен без проблем, ходя на нещо като комисия, където една лекарка за секунди поглежда бебето и после ти дават болничния, който е готов написан. Не са ме карали заради болничните да ме приемат, нито ми искат пари  Peace Това е в Майчин дом (София).
 viaratodorova, аз ти писах вчера във фейсбук, но не съм получила покана за група  newsm78 Така ли става (ти ще ми пратиш покана за тази група) или аз нещо не съм разбрала? Или може просто да не си имала време  Blush
Хубав ден и весел празник, ако имаме в темата празнуващи!

Общи условия

Активация на акаунт