Колко от вас си броят рестото което ви връщат ?

• 13 685
  • 161
  •   1
Отговори
# 60
Имам в предвид, че ако касиерката няма да ми върне 2-3-5 стотинки, изобщо няма да ми направи впечатление, нито ще се ядосам. Даже аз сама няма да ги взема, ако ги върне.

# 61
  • София
Днес пък пред мен на банкомата си брояха парите... Честно, не ми хрумвало, че банкомата може да ми пусне примерно 190 вместо 200 лв...

# 62
Аз пък никога не бих си взела ресто от някакви жълти стотинки. Защо на кафене или ресторант можем да оставяме бакшиш, а в магазина си чакаме 5 стотинки?

Кой ти е казал, че на кафе или ресторант оставам ресто, наречено елегантно бакшиш?

# 63
На мен ми е пускал повече Simple Smile. Върнах ги Sad.

# 64
Днес пък пред мен на банкомата си брояха парите... Честно, не ми хрумвало, че банкомата може да ми пусне примерно 190 вместо 200 лв...

по принцип и аз съм на мнение че банкомата няма как да те излъже но моя приятел е същия като тегли пари после ги брои дали са точно  Grinning

# 65
  • На ръба..
И аз си ги броя, не мога да отговоря защо  Laughing

# 66
Явно изграден навик.. в което няма нищо лошо  Hug

# 67
На мен ми е пускал повече Simple Smile. Върнах ги Sad.

Много си честна.  Wink Wink

# 68
Аз също проверявам доста често, ако не и винаги, бележките след пазар. Преди имаше повече грешки, а и касиерките бяха обидени. Вече и грешките намаляха, и касиерките нямат нищо против.
Рестото...поглеждам, ако нещо ми хване окото....

# 69
  • Sofia

И аз ги броя.

Ако две банкноти се залепят и банкоматът ги счете за една, тогава ще ти даде реално повече, знам.

# 70

Стотинка по стотинка... Само мога да предполагам на една бензиностанция или в един магазин какъв оборот в плюс се върти от такова закръгляне. Спирам на бензиностанция, солт***ка пита за колко да сипе, казвам за 50 лв. например, няма начин да не сипе за 49,99 лв. и на касата да ми закръглят сумата. А днес колко хора минават? Плащам с карта, налагам си го, или зареждам аз, аман от тарикати!
За бензиностанциите не бях се замисляла, но най-нагли са куриерите, които винаги очакват да закръглиш поръчката, било то с 50-60ст и нагоре. Веднъж имах пратка на стойност 19.20лв. Идва куриерът на Спиди, давам му 20лв и започва да ме гледа едно влажно и да търси във всички джобове. Бръкна в четирите джоба на дънките си и вадеше някакви стотинки от всеки, но така и не успяваше да събере, за да ми върне. Накрая му казах достатъчно.

# 71
Аз пък съм много доволна от куриерите.
Дори 1 ст. искат да ми връщат!

# 72
Винаги знам приблизително колко ми прави сметката и наблюдавам какво ми връщат и какво ми маркират разбира се.
А рестото прибирам до стотинка и винаги имам около лев дребни от всякакъв цвят и стойност.
Веднъж ми се случи в аптека сметка 15,07. давам 20 лв питат ме имам ли дребни.Имам, но са 6 ст. Не може. Връщат ми 4,92 т.е без 1 ст. Няма проблем, няма да обеднея, но изтърсих :значи без една не може, а те да не ти върнат може. Аптеките поне в моя град никога нямат дребни.
Както някой каза по горе да е само един, а то колко  хора минават.

# 73
  • Ямбол
Отговорих с почти винаги, но аз също си ги смятам още докато ми ги връщат.

В повечето случаи разминаването с рестото не е умишлено и се дължи на изключително слабата математическа култура и подготовка от страна на някои касиерки и продавачки.
Последно днес една такава, при сметка 5,15лв., ми поиска 15 ст. за да ми върне 5лв. от 10 лв. И като ми ги връщаше, ми върна и 15 стотинки. Върнах ѝ ги и тя изкоментира, че ето защо понякога не ѝ излизала касата.

В последно време аз също никъде не оставям ресто и бакшиши. Не ми е неудобно. И аз работя, но не получавам нищо, значи и не ми се полага да оставям.

# 74
Смятам и броя бързо, така че рестото го проверявам по-скоро несъзнателно. Искам да кажа, че няма как да ме види някой как броя стотинки в шепата.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт