Колко от вас си броят рестото което ви връщат ?

• 13 678
  • 161
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм много разочарована в Германия от това колко каси работят в пикови часове. 22 часа, събота вечер е и народа пазарува, разнасят се стекове, бутат се натоварени колички... и работи една, максимум две каси и с по десет души на тях, оформящи страховита опашка. В България на същия брой клиенти биха работили поне три каси в час пик. И това ми се случва във всеки супермаркет, който посетя - Нето, Реве, Скай, Лидл, Алди. Все още ми е трудно да свикна.

# 46
Само когато трябва да ми връщат повече пари, тогава си броя рестото!  Peace Peace

И аз така.

# 47
  • Sofia
Съжалявам ако има такава тема но ми стана интересно колко от вас като отидат до магазина пазарят си и после броят ли си дали им са върнали точно.... защото лично аз прибирам парите без да броя ... Вие как сте  Thinking

Отговорих с "винаги"  Peace

# 48
Имам някаква приблизителна идея колко трябва да ми върнат (примерно знам, че трябва да са 8 лв. и някакви стотинки) и още докато ми ги връщат, гледам дали са толкова. Стотинките не ги броя, но обикновено и те някакси се виждат колко са (поне приблизително).
Касови бележки не гледам - ако са 2-3-5 неща, съм сметнала в движение колко би трябвало да ми струват и ако има разминаване, тогава бих сверила с касовата бележка. Или ако са повече неща и сметката ми се види прекалено висока. Ей в ей тоя втори случай трябва да се науча да проверявам, щото точно като са много неща, е лесно да те метнат с някой и друг лев. Ще почна да гледам, и без това пазар от подобен род правя веднъж на 2 седмици, нищо не ми струва. Мерси за напомнянето.  Peace

# 49
Следя винаги рестото и касовата бележка. Понякога стават грешки, нормално е.

# 50
Честно казано много рядко си броя рестото, аз почти никога незнам колко пари имам в портомонето, така че и да стане грешка и да се объркат може и да не разбера. Последните ми случаи са в хенди, където ме заговори касиерката и забрави да ми върне рестото и аз се усетих след като се прибрах, ставаше въпрос за 4лв. А по едно време посещавах една будка почти всеки ден за цигари и често си прибирах в джоба точни пари да не се бавя, та имаше една опашка от трима зад мен и аз вадя от джоба стотинки преброени и ги давам и заминавам, когато стигнах на работа си бъркам в джоба и 20ст останали, та 4 дни нямах път към будката и ми стана тъпо, жената ще си каже, че съм я измамила и сега не ходя. И най - накрая минах дадох и ги извиних се, тя не беше разбрала (явно от бързане само ги беше прибрала без да брои), но беше много изненадана и каза, че до сега не и се е случвало (явно, някой да си осъзнае грешката и да се върне след няколко дни да си даде каквото дължи). А в магазина в който си пазарувам около блока през един ден ми се случи скоро касиерката да иска да ми връща, като и дадох точни, но тя се е заблудила, че са повече и аз и казах, не не точно са преброи си ги жената отново, а на другият ден дадох парите уж пак точни, но ме догони касиерката да ми каже, че са 2х2лв сгънати и да ми ги върне.

# 51
Броя си рестото и си го чакам до стотинка. Както споменахте - грешки стават, къде неволни, къде умишлени, та, за да няма излъгани броя и не ми дреме другите как възприемат това.
Това са моите пари, ще си ги управлявам така както намеря за добре.
ПП Касита много правилно е отбелязала за рестото до стотинка и, че, ако не ти стига дори една няма да ти дадат продукта в магазина. А, когато ти връщат ресто все гледат да си спестят едната стотинка, голяма работа, една стотинка, но, когато на мен не ми достига тази стотинка положението става друго.

# 52
По този повод в джобчето ми дрънка винаги поне лев на монети- от едностотинкова жълтура до петдесет ст.

# 53
  • На ръба..
Имам някаква приблизителна идея колко трябва да ми върнат (примерно знам, че трябва да са 8 лв. и някакви стотинки) и още докато ми ги връщат, гледам дали са толкова. Стотинките не ги броя, но обикновено и те някакси се виждат колко са (поне приблизително).
Peace
И аз съм така  Peace

# 54
... А, когато ти връщат ресто все гледат да си спестят едната стотинка, голяма работа, една стотинка, но, когато на мен не ми достига тази стотинка положението става друго.

Стотинка по стотинка... Само мога да предполагам на една бензиностанция или в един магазин какъв оборот в плюс се върти от такова закръгляне. Спирам на бензиностанция, солт***ка пита за колко да сипе, казвам за 50 лв. например, няма начин да не сипе за 49,99 лв. и на касата да ми закръглят сумата. А днес колко хора минават? Плащам с карта, налагам си го, или зареждам аз, аман от тарикати!

# 55
И аз не броя, а искам и трябва. В повечето случаи касиери и продавачи ти създават усещането като че забавяш опашката като се позадържиш да преброиш. И са отдавна прибрали парите и обслужили следващия клиент до половината.

Специално турските плодове и зеленчуци (някой спомена китайските магазини - е, подобна история) - имаше един, в който дори и да не преброя на момента, по-късно осъзнавах, че са ме измамили. Я с 50 цента, я с 2 евро... В един момент започнаха да ме цакат и в грамажа - кантара им видимо показваше други стойности. И в момента, в който и пробваха да ми изчислят плодовете на по-скъпа цена се зарекох крака ми да не стъпва там (въпреки че са ми най-близкия магазин).

Crossing Arms

# 56
Винаги си броя рестото , защото много често ми връщат по - малко . Напоследък си правя експеримент , от 10 магазина , съответно 10 каси - 8 ми връщат по - малко . Много мразя , докато ми маркират продуктите , да ги хвърлят , удрят , да ми правят батак и в същото време да започнат да обслужват друг клиент. Пресен пример от вчера - маркират ми поръчката и торбичката с прасковите жестоко  "цопва " на везната на касата . Отварям и поглеждам вътре - смачкани и набити праскови , просто подадох въпросните на касиерката и й казах сега тя да си ги яде .

п.с. Касита , такива дето не могат да ми върнат или ми се правят на луди за 1-2 ст. , ги оправям много бързо , ако искаш сладко отмъщение си приготви торба с монети и голям списък с покупки .  Laughing

# 57
Аз пък никога не бих си взела ресто от някакви жълти стотинки. Защо на кафене или ресторант можем да оставяме бакшиш, а в магазина си чакаме 5 стотинки?

# 58
Аз пък никога не бих си взела ресто от някакви жълти стотинки. Защо на кафене или ресторант можем да оставяме бакшиш, а в магазина си чакаме 5 стотинки?

Оставям бакшиш, ако съм доволна от обслужването. В останалите случаи въобще не ме интересува кой какво очаква. В магазина не виждам с какво някой може да ме впечатли като отношение, на една каса стои една касиерка, която трябва да обслужи X клиенти за Y време. +/- зададените параметри са проблем на управителя на магазина, не виждам за какво трябва да я поощрявам с бакшиш.

# 59
  • Другата България
Не броя. Принципно. Не знам защо. Може би защото съм абсолютен наивитет от една страна и мисля, че както аз не бих умишлено излъгала, така и мен няма да ме метнат. Умишлено. Но в Кауфланд гледам и бележка, и броя, защото в къщи вече след дъжда си сложих качулка веднъж и се оказа, че тя беше вече много мокра /косата ми Mr. Green Stop/.
От друга все си бързам, понякога мисля за 100 неща едновременно, върша ги....нямам навик.
Не съм се усещала да ме връткат умишлено, но съм си заплес принципно. Веднъж обаче, плащах ТВ-то и нета, и понеже знам, а и виждам, че там са все млади деца, набори на сина ми не си прибрах рестото от левче, направих се, че съм го забравила. Детето вика по мен, направих се, че не съм и чула.

Общи условия

Активация на акаунт