Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 376
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Здравейте майсторки  Simple Smile

До скоро само ви четях и се възхищавах на сръчните ви ръце и невероятното ви въображение.
Четях и чаках да дойде и моето вдъхновение. И то се появи - под формата на изхвърлено във входа между етажите малко шкафче. Класически соц - на крачета, лакирано, на две нива - горе витрина, долу две вратички.
Погледнах в табличката от първата страница и реших, че ще го боядисвам, без да го шкуря. Довечера ще мина през Практикер за акрилатна боя Аквис на Мегахим, дано да има избор на цветове.

Но искам да ви питам нещо друго. Знаете ли къде в София мога да си поръчам стъкла за витринката?
Не само да ми ги изрежат, но и да им загладят ръбовете и евентуално да направят онези вдлъбнатинки, за които хващаш стъклото, за да го плъзнеш (надявам се, че добре го обясних  Rolling Eyes)?

Трябва да шкуриш поне малко, да свалиш малко от лака

# 241

Зори беше показала изтрит паркет след дългогодишна употреба, но не писа подробно с колко ръце първоначално са омаслили пода.

Първо - поздравления, паркета е станал страхотен   bouquet. Колкото до моя, минаван  е две ръце, с четка , мазане тип "едно към гьотере", защото на времето нямаше кой да ме светне за всички тези подробности, които споделяш ти сега  Grinning. Не съм и запечатвала с безцветно масло, защото ми казаха, че не се прави запечатване след маслото. Но сега съм си отворила  файл с твоето име /ник  Mr. Green/ и си записвам подробно, защото имам паркет и в спалнята, където не смятам да слагам ламинат, а да го омасля, като му дойде реда.

# 242
  • София
Фри, Хриси9092, благодаря ви за съветите  Hug

# 243
  • София
Пак аз  Simple Smile
Хриси9092, извини ме, ако въпросът ми ти се стори тъп  Wink но защо в табличката от първа страница са дадени два варианта за боядисване на лакирани мебели - с и без шкурене?

Не става дума за мързел, просто не искам да шкуря в апаратамента и ако не може да мине без шкурене, ще ми стане малко сложно - каране на вилата, шкурене и боядисване там и после връщане.

# 244
Момичета със страхотни ръце, правите страхотни неща тук   bouquet Връхлитам с молба за съвет и идея, хола ми е в кафяво-бежовата гама искам да вмъкна тази библиотека в целия интериор как да я боядисам и с каква боя? Мислех за нещо бежово с кафяви декорации, но не съм сигурна още!

http://prikachi.com/images.php?images/991/8344991g.jpghttp://prikachi.com/images.php?images/992/8344992L.jpg

# 245
  • Бургас
Солима важна е основата, ако е дърво боядисваш или лакирваш, но всичко друго е някаква изкуствена основа, шкури се за по добро сцепление между основата и боята и винаги се слага бороконатакт. Лакирани мебели и хубаво да се шкурят поне малко препоръчително е. Лакът който е положен преди доста години не го знаете какъв е. Пътят за полагане на бои и лакове е водна основа, водна основа./като започнеш на водна основа с това караш/ Не е препоръчително ако ползваш алкиден /миризлив/ лак или боя и после да слагаш продукт на водна основа, самите съставки са други и от там сцеплението и крайния резултат. Не е задължително да шкуриш до основа, а както казваме една ръка шкурка.
Валонте, ако приложиш снимки на стаята където ще слагаш библиотеката, ще добием представа в каква цветова гама да те насочим. Но снощи писах или правиш венге да си ходи с другите мебели или може да комбинираш от два цвята - венге и бежаво, карамел или някакъв цвят/цветен цвят, не че карамела не е цвят/ Laughing

# 246
  • В сърцето на любимия човек
Момичета със страхотни ръце, правите страхотни неща тук   bouquet Връхлитам с молба за съвет и идея, хола ми е в кафяво-бежовата гама искам да вмъкна тази библиотека в целия интериор как да я боядисам и с каква боя? Мислех за нещо бежово с кафяви декорации, но не съм сигурна още!

http://prikachi.com/images.php?images/991/8344991g.jpg http://prikachi.com/images.php?images/992/8344992L.jpg
Може да я направиш и в контрастен или ярък цвят и да бъде "цветно петно" в интериора.
Ето няколко примера:
Скрит текст:

А тези са на реновирани мебели:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 10:36 от пънче-мънче

# 247
  • София
Хриси9092Hug благодаря за обяснението.

Хубаво е тогава, табличката на първа страница да се поправи.
Защото така се обезмисля идеята й - всеки да може да намери основната информация в нея и да не се задават въпроси, на които е отговаряно по 100 пъти.

Аз лично прочетох какво пише в таблицата, отидох до Практикер, накупих всичко необходимо и само по една случайност не почнах да боядисвам същата вечер.
Добре че реших да са похваля тука, че ще правя първото се преправяне на стара мебел и добре че се намериха хора, които да ме спрат и да отделят време за обяснения.   bouquet

# 248
  • В градината...
Момичета със страхотни ръце, правите страхотни неща тук   bouquet Връхлитам с молба за съвет и идея, хола ми е в кафяво-бежовата гама искам да вмъкна тази библиотека в целия интериор как да я боядисам и с каква боя? Мислех за нещо бежово с кафяви декорации, но не съм сигурна още!

http://prikachi.com/images.php?images/991/8344991g.jpghttp://prikachi.com/images.php?images/992/8344992L.jpg
и можеш да смениш крачетата - в нета има дървени струговани интересни  Peace

# 249
  • в света на неограничените измерения
Хубаво е тогава, табличката на първа страница да се поправи.
Защото така се обезмисля идеята й - всеки да може да намери основната информация в нея и да не се задават въпроси, на които е отговаряно по 100 пъти.

Аз лично прочетох какво пише в таблицата, отидох до Практикер, накупих всичко необходимо и само по една случайност не почнах да боядисвам същата вечер.
Добре че реших да са похваля тука, че ще правя първото се преправяне на стара мебел и добре че се намериха хора, които да ме спрат и да отделят време за обяснения.   bouquet

Солима, таблицата е направена на базата на опита на много съфорумки.

Въобще не е грешно да започнеш преправянето без шкурене.
Редът е - хубаво измиване с обезмаслител - нанясане на бороконтакт, който трябва хубаво да изсъхне и да не се стичат капки - нанясане на желаната боя на водна основа.

Аз никога не съм шкурила такива повърхности и резултатът е винаги перфектен.

Успех  Peace

# 250
  • Варна
Аз погледнах таблицата и оформлението не ми хареса, нещо не мога да се ориентирам...

# 251
Ето тези реновирани мебели много ми харесват, представям си го нещо такова и моето шкафче! Това което е залепено на гърба на тези реновирани мебели, тапет ли е или нещо друго? 

# 252
  • София
И тапет можеш да залепиш, и друга хартия, и фолио. Може да се наложи да лакираш отгоре, за да можеш да почистваш шкафа.

# 253
Много харесвам тази шарка http://prikachi.com/images.php?images/763/8345763P.jpg , а също освен на гърба мога да лепна и отпред на вратичките, а цялата основа да бъде боядисана в някакъв нюанс на бежовото.

# 254
  • bad@ss
Подобно фолио гледах в Домко.
Прилича на Aurora, но на сайта го няма.

Общи условия

Активация на акаунт