Ти сериозно ли ?
Не съм чела цялата тема, но най-вероятно става въпрос за движението HeForShe, редица известни личности във Великобритания го подкрепиха. И да, съществуват все още стереотипи относно половете, дори във филмовата индустрия. На Уотстън едва ли й е било казано, че не може да бъде режисьор, защото е била малка, просто професията се доминира от мъже и още битува схващането, че не е подходяща професия за жена.
Това, че ти не си се сблъсквала с полова дискриминация, не значи, че другите не са.
Извинявай, но не са я арестували или никъде не пише, че не може да става режисьор, ако има такъв закон разбирам защо протестира. Сега вече се е доказала като актриса предполагам, получила е признание за качествата си, нищо не й пречи да става режисьор. 21 век сме, винаги ще срещаме спънки и глупави предрасъдъци и се борим, но това основание, което посочи тя ми звучи глупавато, сякаш нещо фатално е станало. Не съм гледала всичките й интервюта, сигурна съм, че въпреки това има добри изказвания и примери, просто точно това изказване е едно от които не ми допада и някак ми се губи идеята за какво е тази борба по-точно. И на мен мъже са ми казвали, че не мога да работя в определена област, например да уча нещо определено, но това не ми е пречило да вървя напред, нито са ме вързали, нито нищо.
Това показва, колко са си навили масрафа и колко безпроблемно си живеят, щом се вторачват в несъществуващи наглед проблеми. Или както се казва "абе да ви имам проблема". Виж, някои, които едвам, едвам изкарват хляба си и едвам едвам оцеляват имат съвсем други проблеми, истински проблеми.
Както и да е всеки, който има кауза срещу борба с предрасъдъците и стереотипите получава моите искренни адмирации и възхищение, Ема Уотсън също.