Борба за равенство между половете

• 14 973
  • 461
  •   1
Отговори
# 285
  • Galaxy 13197853088
И още за неравенствата. В случая на корта.
http://novini.dir.bg/news.php?id=19479040

# 286
Женското е с колкото се натоварим и каквито стандарти сложим. Например ако ти си сложила стандарт, че ще се яде готвено, ще готвиш, не може да го изискваш от другия. Ако той държи да има пресни плодове, ще се грижи да зарежда и да проверява купите. Но не може да ми се кара, че аз не съм се сетила за неговия стандарт и идеи. Нито пък аз мога да очаквам да знае любимите ми рецепти.

Абсолютно си права. Затова се чудя на някои мъже, които обичат готвено как го очакват от жените си  Crazy
И за децата така - искат, а после ако може мръсната част да я изтегли друг (щото природата, нали, рабираз се), те само за веселата част Simple Smile

# 287
  • Galaxy 13197853088
Е, защо да не го искат. Имали са пример пред очите
си Жена която се е справяла със всичко. И може да
се чудят, как така неговата съпруга е по-неможеща

# 288
Разбира се, че поради тази причина искат мъж до себе си. Не е честно жената хем да ражда, ама и хем да прави всичко останало наравно с мъжът. Напълно съм наясно, че женските изисквания за съпруг, са абсолютно резонни и оправдани. Просто казвам, че докато нашият вид се възпроизвежда чрез женска утроба, жената винаги ще предпочита да е първо майка и после работничка, особено ако има и мъж кариерист. Защото тогава децата освен без баща, ще трябва да се лишат и от майка. А деца без двама родители е сериозен риск. Тогава жената прави компромисът и оставя кариерата на по - заден план, като делегира това на съпругът. Всичко е много логично и взаимосвързано.

Ако мъжът ми каже, че работата му е по-важна от семейството, ще го пратя на работа и после ще сменя ключалките вкъщи.

Досега в чужбина не съм чула мъж да твърди подобно нещо. Има хора, които ще работят много, но това е за да осигурят семейството си. Само за работохолиците работата е толкова важна, че да пренебрегнат семейството си. 

# 289
Аз май съм форматирана, че около 10-ина традиционни рецепти са си базово изискване, ако жената иска купона, пръстена, титлата и уважението. И да ги готвиш без мрънкане. Виж ако се иска нещо специално и извънредно, там вече е въпрос на договаряне.

А мъжете не харесват точно работата. Жените са тия, дето имат звездички в очите и смятат, че шефът им е нещо като гадже. Мъжете обичат парите, които работата дава. Евентуално властта. Но наистина повечето го правят за семейството си.

# 290
Е, защо да не го искат. Имали са пример пред очите
си Жена която се е справяла със всичко. И може да
се чудят, как така неговата съпруга е по-неможеща

Не става дума за това колко е можеща, а не се ли срамуват, че е по-можеща от тях. Борбата за равенство не е само за право на достъп за определени сфери, а и в намаляване на задълженията, защото все още са струпани при тях, а мъжете го играят кекави дечица, на които им трябва човек, за да им измие дупето. Затова е и този отпор. Защото са наясно, че сега всичко е в градината на жените, а при равенство ще трябва доста сериозно да се потрудят Wink

Аз май съм форматирана, че около 10-ина традиционни рецепти са си базово изискване, ако жената иска купона, пръстена, титлата и уважението. И да ги готвиш без мрънкане. Виж ако се иска нещо специално и извънредно, там вече е въпрос на договаряне...

Така е. Но и аз искам същото в обратна посока. Без мрънкане  Peace

# 291
Аз пък искам друго. Със сигурност мъжът може да ми компенсира ежедневието- като с годините повиши стандарта на живот и то сериозно. Много ще ми е гузно да го карам да ми готви, ако това ще значи да не седне да чете, да не мисли за сектора си, каква работа да намери, къде да се пласира по-добре. Но това е моето очакване, не да ми готвят.

А хайде да ми разясните следния феномен. 11 часа, пред държавна детска кухня. С кола (нелоша) пристигат майката и таткото, таткото се реди на опашка. Майката е имала време да си изправи косата, да се гримира, да се облече. Обаче детето яде държавна кухня за левче на ден. Много ли ще е онеправдана и притисната тая женска, ако се постегне и се сети, че не е съвсем нормално така да храни детето си, че и с кола да я карат да си вземе обществения буламач...и какво по дяволите прави таткото там в работен ден в 11 часа...

И тая жена ще иска уважение, защото е мноооого трудно да си майка, пък и се е себеизразила с грим и прическа и е жена, което я прави първа категория човек. Междувременно безценното й дете яде държавен буламач. Обаче се гордее с детето и искат всички да й се радват, че е родила, което е е*аси постижението. А, да, и му осигурява "най-доброто", като например количка за 2000 лева. Но абсурд да му готви.

# 292
О, и аз често се чудя за детската кухня или пък като имат претенции за държавните детски градини такива особи.
Ама...

# 293
По въпроса за "правата на жените" и равенството, както е видно и от тази тема, има много сериозно разногласие у самия женски пол.

Ако жените наистина искаха равенство, за всички тези години просто поне веднъж щяха масово да гласуват за т.нар. женски партии, които има почти във всяка държава. Дори и в Бг има Партия на българските жени.

По ясни и неясни причини, жените не гласуват масово за тези партии, които са създадени поне на думи, за да се борят за правата им. Защото всъщност истината е, че голяма част от женския пол не иска да е равен. Щото равни права значи равни задължения и равни отговорности. Според мен, най-вече в областта на "отговорностите", голяма част от женския пол дори и през 21 век му е много по-удобно да живее в мъжки свят, където отговорността за движението на света икономически, политически, културно и т.н. лежи като отговорност на мъжете. Просто предпочитат да се возят в колата, а не да са на шофьорското място. И да мрънкат за посоката, скоростта, начина на шофиране и т.н., разбира се. Но не и да шофират.

Ето, в неделя в Брюксел ще има среща на върха на ЕС, правителствените ръководители на 28 държави. 97% мъже. И е факт, че за огромна част от жените това е напълно ОК. Има някаква част, за които не е ОК, но... те все още са малцинство.

# 294
Абсолютна истина е.И не е само в Германия,масово се прокарват такива
политики за неестествено налагана на жени в управлението.А може би и
не само там трябва да бъде така. И в партиите, и в фирмите, навсякъде.
Важното е да се спази регламента, а не качествата на работещите. Това
ще даде допълнителен тласък надолу във един по-дълъг период и накрая
ще се окажа прав Simple Smile .

На такива тук им казваме "chauvinistic pig", без извинение.

Я кажи, вярно ли е, че в Канада се насърчава използването на безлични местоимения, за да няма he и she и някой да се обиди...казват, че политкоректността била на нечовешки високо ниво.

Има ли машини, дето ви глобяват, ако псувате на обществени места? Като в оня филм със Силвестър Сталоун...

Не, не е вярно. Поне аз не съм виждала и чувала. Политкоректността е нечовешка понякога, да, но поне около мен не се прекалява. Например, ние продължаваме да имаме Коледни елхи, Коледни тържества, Коледен обяд. Великден си е Великден. Не се насърчава обезличаването, (да не използваш he и she за мен е обезличаване). По-скоро децата се учат от малки да приемат различното и да не се плашат от него. За мен има огромна разлика между опит за обезличаване и сливане на понятията, и насърчаване на идентичността, специфичната култура, религия и тн.

# 295
  • София
The Siren of Titan, ако твоите очаквания са някой друг да повиши стандарта ти на живот, моите са - готвенето да не ми се вменява като задължение.

О, сега пък детската кухня.
Защо вече се приема по подразбиране, че една истинска майка трябва да върти чия и киноа на кухненския робот по цял ден. Или каквото там се прави. Някой някъде реди едни граници и ограничения по форуми и седянки и после - били сме живеели в мъжки свят.

nofelet  Peace

# 296
Ми ето ти равни женски права. Шанс да работиш и да не робуваш на печката. Държавна детска кухня за левче за всички. Всички деца ядат еднакво, никое няма да има нечестно предимство от по-добра храна. Друг въпрос е дали някоя от тия майки ще е достатъчно умна и нахъсена, та да използва спестеното от ДК време, за да стигне до ръководна позиция или високо експертно знание. По-скоро няма...

Изобщо, на моменти тая борба за женска свобода и равенство има доста деструктивни ефекти. Парадоксално, включително и върху децата. Ако децата можеха да гласуват, щяха да си поискат "заробени" майки, а не еманципатки.

# 297
The Siren of Titan, ако твоите очаквания са някой друг да повиши стандарта ти на живот, моите са - готвенето да не ми се вменява като задължение.

Ми тогава ти ли ще повишиш стандарта на семейството? Все нещо трябва да правиш. Някак е тъпо само да искаш да се направиш хубава и всички да ти ръкопляскат, само защото си се родила женска, а някой се е излъгал да те направи и съпруга.

Сори, не е до киноата, ама не може мама да се бори да яде в ресторант със звездички, а да прави компромис с детето си и то да яде брашняна каша със следи от сирене.

# 298
По въпроса за "правата на жените" и равенството, както е видно и от тази тема, има много сериозно разногласие у самия женски пол.

Ако жените наистина искаха равенство, за всички тези години просто поне веднъж щяха масово да гласуват за т.нар. женски партии, които има почти във всяка държава. Дори и в Бг има Партия на българските жени.

По ясни и неясни причини, жените не гласуват масово за тези партии, които са създадени поне на думи, за да се борят за правата им. Защото всъщност истината е, че голяма част от женския пол не иска да е равен. Щото равни права значи равни задължения и равни отговорности. Според мен, най-вече в областта на "отговорностите", голяма част от женския пол дори и през 21 век му е много по-удобно да живее в мъжки свят, където отговорността за движението на света икономически, политически, културно и т.н. лежи като отговорност на мъжете. Просто предпочитат да се возят в колата, а не да са на шофьорското място. И да мрънкат за посоката, скоростта, начина на шофиране и т.н., разбира се. Но не и да шофират.

Ето, в неделя в Брюксел ще има среща на върха на ЕС, правителствените ръководители на 28 държави. 97% мъже. И е факт, че за огромна част от жените това е напълно ОК. Има някаква част, за които не е ОК, но... те все още са малцинство.

Това са твои собствени измислици, а не отражение на реалността.  Ако наиситна си вярваш, че "женския пол" бяга от отговорности, означава, че не можеш да мислиш. Жените имаме ужасно много отговорности. Мисля, че ти изобщо не рабираш идеята за равенство между половете. А тя е, жените да имат абсолютно еднакъв шанс да заемат "шофьорското" място, ако го пожелаят. Това не означава автоматично, че 50% от "шофьорите" трябва да са жени. Последният ти параграф също не е доказателство за нищо.

# 299
Не само трябва да пожелаят- трябва и да имат качества. За съжаление има такива, които желаят, а нямат качества и искат закони и организации да им помогнат да преодолеят разликата.

Аз например се чувствам много комфортно в град, в който пожарната е ръководена и снабдена с мъже. И ако някоя феминистка поиска позиция там, за да имало жени...иска ми се някой да я дискриминира, за благото на целия град.

Общи условия

Активация на акаунт