НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 782
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
# 211
emily_samatar ама много те разбирам, само дето нямам такива "безценни " приятелки като теб Simple Smile Мойте си ме харесват  Mr. Green
За запека, и аз бях така в началото, цял живот запек и мъки и лаксативи.  с този режим се оправих, е отне ми около 6 месеца, но от тогава съм редовна. Първо за мен беше много важно тялото да си изгради навик, определен час и време от деня за ходене до вц, моят запек от дете беше предизвикан от стискане, защото мразя обществени тоалетни, избрах си сутрин в 7 да си е моят час и кибичих, колкото мога, понякога за нищо, ей така вися си и си дремя и се надявам ... ама нищо. Много важно, без книга, че се разсейваш Wink След това мазно на гладно, масло, кокос, зехтин, както момичетата написаха. Не просто през деня, на гладно, даже преди да си измиеш зъбите. 1=2 лъжици колкото можеш. Другият вариант е мазното кафе, но пак на гладно. Кафе с разбит кокос и масло и вечер магнезий.
Аз за мене си съм открила ч еникакви семена и фибри не ми действат добре, боли ме от тях. Пробвала съм и чия и лен, но веднъж като си оправиш ходенето до ВЦ и разбираш че нямаш нужда от тях.
За мен лично всичко е в мазнината, и ето например в зиро карбс, където няма грам въглехидрат, ако хората консумират достатъчно + мазнини, даже имат разстройство, запек има при недостатъчни мазнини и при преходната фаза.
Стана цял трактат на тема ВЦ, пожелавам ти успех!
И както каза jabot.j смени си приятелките  Hug

# 212
  • София
emily_samatar, добре дошла  Hug
Направо ми усмихна деня с поста си, споделям житейската ти философия  newsm10
И аз не държа да умра здрава, а цял живот да съм дебела  Stop
От бавно отслабващите съм и вече яко ми е писнало, а това води до нарушения и така става порочния кръг - та чакам и аз някой да каже БЪРЗА рецепта, че не се трае  Mr. Green

Та в този ред на мисли попаднах и на това  ooooh!:
Скрит текст:

# 213
  • София
Емили, уникална сладурка си  Laughing
Само да ти кажа, че един магнезий е малко, да си знаеш. Каквато и форма да вземеш, взимай минимум двойна доза от указаната на опаковката  Peace

# 214
Скрит текст:
emily_samatar, добре дошла  Hug
Направо ми усмихна деня с поста си, споделям житейската ти философия  newsm10
И аз не държа да умра здрава, а цял живот да съм дебела  Stop
От бавно отслабващите съм и вече яко ми е писнало, а това води до нарушения и така става порочния кръг - та чакам и аз някой да каже БЪРЗА рецепта, че не се трае  Mr. Green

Та в този ред на мисли попаднах и на това  ooooh!:
Скрит текст:
The Baroness/b], хайде стига сега глупости, 1 на 50000....факт е, че веднъж допуснал наднормено тегло, човек непрекъснато трябва да се контролира, за да не се случи отново. Това е историята и на моят живот - дори режимната ми храна да е в по-големи количества отново качвам.
Емили, както ти е казала Вивиан, магнезият се пие вечер и от едно хапче нищо няма да ти се случи, блъскай, докато чудото излезе, мила. Simple Smile))))))

# 215
е добре де от прекаляване с протеини не се ли качва също?

# 216
  • SA
Не е необходимо да се прекалява с протеини, без значение дали се качват от тях килограми или не.
За неотслабващи с режима - мисля е добре да се проверят проблеми с ендокринни жлези, поносимост към определени храни ( млечни, яйца). В крайна сметка, с глад се отслабва винаги. Въпросът е как да се поддържа нормално тегло.

# 217
Слушай сега emily_samatar: първо и много важно! Имаш жестоко чувство за хумор и самоирония, които ме накараха да се хиля като тиква.  
И аз споделям същото.
 Laughing  Hug

Относно магнезия - може да пробва с магнезиев сулфат. Прочутата английска сол. Тя не се усвоява, но нали по едно време имаше някакво пречистване с нея (може и още да е модерно).

Деца и магнезий - няма проблем; аз съм давала на моите при определени случаи - малат или цитрат.
Слагала съм и във ваната сулфат или хлорид, но това няма връзка с дискусията около запека.

Някой спомена, че му помагали печени чушки; аз да допълня и люти.

В кинли сода има и други неща (не подсладители) освен вода и CO2.

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 19:09 от Вери

# 218
Не е необходимо да се прекалява с протеини, без значение дали се качват от тях килограми или не.
Скрит текст:
За неотслабващи с режима - мисля е добре да се проверят проблеми с ендокринни жлези, поносимост към определени храни ( млечни, яйца). В крайна сметка, с глад се отслабва винаги. Въпросът е как да се поддържа нормално тегло.

точно де - мисля, че за жени се препоръчва около от 1 до към 2,5гр. на тегло (има автори, които дават и по 4 и 5 де, но това по-скоро за културизъм и трупане на маса). Протеините от яйца пък са икономични, защото изискват доста енергия за преработката

а за отслабването нищо не мога да кажа - действа или не - все пак нямам и седмица (добре ще е да минат поне 2-3 месеца), но пък малко по малко вълчия глад ми изчезва Simple Smile

emily_samatar, наистина страхотен стил на писане! Ще се радвам да споделиш кое е подействало..  

# 219
Kато сме повдигнали деликатната тема с 00 да споделя,че от както съм спряла глутена нямам проблем с хемороидите.Имах наследство от ражданията.Какво ли не съм пробвала, но нямах подобрение.Не съм с някаква тежка форма, но дискомфорта си е неприятен.И сега всякаш всичко се успокои.Свързвам го с промяната на хранителния режим, защото друго нищо не съм променяла.Времето ще покаже дали съм права.

# 220
Вери ,
английската сол не е решение . Опасен продукт е . Води до остра тубуларна некроза . Казвам го от професионален опит . Имала съм пациент , който стигна до  диализа след английска сол . ( впрочем препоръчана от сина му - доктор Simple Smile
От тогазв не съм си помисляла за английска сол .

# 221
Благодаря!
Не знаех.
Но е хубаво да се знае. Тук има/ше цяла тема с подобно пречистване - съвет/препоръка на д-р Михайков - води си го детоксикация.
Никога не съм и помисляла да пробвам аз лично. Струвало ми се е странно, ненужно, но и безобидно. Смятах, че просто и само не се усвоява. А то какво може да докара! Значи отпада.

# 222
Да , цялата работа идва от тубуларната реабсорбция на магнезия .
В този конкретен случай причината човека да не дефекира беше илеус с всички други екстри ( в случая дехидратация със супер концентрирана урина и ей ти теб -...
С мойта професия какво ли не съм видяла .
Тренировка трета с Руми - доста по-лесна от първата или много съм задобряла Simple Smile

# 223
Привет!  Hug Изписали сте много страници, докато ме нямаше.

За магнезия и аз подкрепям, а и пробиотиците също са добра идея при проблеми с тоалетната.

Още малко да напиша за магнезия (на базата на прочетеното досега, най-вече в книгата на Каролин Дийн, но не само): магнезият е много трудно да стане опасен, но все пак не е изключено. Ако има някакъв чревен проблем (илеус например, както е писала Тони), а също и евентуално напреднала бъбречна недостатъчност, тогава не трябва да се приема магнезий във високи дози. (Специално при бъбречната недостатъчност К. Дийн казва, че трябва да се внимава, но все пак може да се приема.) А иначе при повечето хора признакът за прекаляване с магнезия е разстройство - няма друга опасност. И всъщност така се определя каква доза е необходима на организма в момента - такава, че да не предизвиква разстройство, но да контролира евентуален запек. При повечето хора това са над 500 - 600 мг магнезий на ден (чист, т.е. елементарен магнезий). Ако приемате вит. Д, той увеличава потребността от магнезий, защото участва в активирането на витамина и така се получава изчерпване на запасите в организма. Затова често се получават симптоми на дефицит на магнезий, ако се приемат по-високи дози вит. Д без достатъчно магнезий - става въпрос точно за запек, крампи, трепкане на клепачите, по-силна мускулна треска или по-бавно възстановяване след тренировка, стегнати сухожилия. Повишената нервност и избухливост също е симптом на дефицит на магнезий, но това в крайна сметка може да е по много причини... Така че ако приемате редовно вит. Д в дози над 2000 - 3000 единици на ден, си трябва магнезий. А иначе може да се приема магнезий и без вит. Д, но не е хубаво да се приема вит. Д без магнезий.

И последно: в днешно време набавянето на магнезия само от храната и водата е на практика невъзможно заради обедняването на почвите (така в храната няма достатъчно магнезий) и пречистването на водата.

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 09:06 от Cioccolata

# 224
поносимост към определени храни ( млечни, яйца). В крайна сметка, с глад се отслабва винаги. Въпросът е как да се поддържа нормално тегло.

а може ли ли малко повече информация за тестовете. По едно време имаше мода за едни Вега тестове, но те ми се струваха малко пунта мара (всеки дебелее от хляб и картофи). От както се просфещавам на тема НВ-ВМХ се досещам в моя случай защо вместо отслабване има качване Wink

А какво масло си купувате? На пазара има огромен избор, но май повечето не струват Sad

аз като малките деца ама да питам: Дробчета пилешки с лук (малко) са оки нали?

Cioccolata, благодаря за информацията - полезна е! Мяркала съм, че хроничната умора може да се дължи именно на липсата на този елемент  .. със сигурност има и още де

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 09:32 от mamaNinka

Общи условия

Активация на акаунт