НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 56 763
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
  • SA
Най-после и аз да се запиша в новата тема и да благодаря на Шоки за нея, както и на всички пишещи, които я правят място за интересни разговори в приятелска атмосфера!  Heart Eyes
Много се радвам на Бариксто и Ева, че се чувстват добре с режима. Надявам се и в бъдеще да споделят как се развиват нещата при тях.
Ние бяхме на кратка почивка за 5-6 дни на едно чудесно местенце. Обиколихме много любими дестинации. За храненето - карах го почти на зиро-карб на месо и риба, единствено изключение бяха малко спанак и тиква с гарнитурите и по някоя чаша вино. Страхотно усещане за неизтощима енергия имах, че и май поотслабнах леко, макар да не ми е цел това вече. А какви страхотни ребра и стекове си похапнах... Днес на връщане, по път спряхме да ям - купувахме храна от един топъл щанд на един голям магазин и продавачката накрая като разбра, че всичко това е само за мен, се разсмя с глас, ама страшно чистосърдечно и каза, че не вярва да съм в състояние да се справя сама ( а поръчката се състоеше от 2 големички парчета печено пиле, 2 плочки с мариновани и печени ребра и за капак едно кюфте, което просто ми беше интересно какво представлява  hahaha). Като ме гледат такава миньонка и обикновено си мислят, че трябва да ям като комар. Да не говорим, че ако сме голяма компания, винаги най-малката бира слагат пред мен  Joy.
Започнах да чета и книгата на д-р Bernstein за диабета ( още съм в началото де) и съм очарована. Много полезна информация за диабетици съдържа и много неща самата аз научавам, а даже и до храненето не съм стигнала още. Бих препотъчала на всеки човек с диабет да прочете тази книга, написана е на много разбираем език, така че на човек да му стане ясно какво, как и защо.

# 46
И аз се записвам, благодаря Шоки   bouquet

# 47
  bouquet за темата Шоки. Аз си ви чета, макар да съм леко отклонена от нашия режим временно Simple Smile.

Ками Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  представям си как са те гледали с толкова много ядене Joy. То и мен така ме гледат като се награбя с фитнес оборудване по магазините. Все някой гледа да се притече на помощ, а аз дето се казва него помощника ми иде да грабна да пренеса, барабар с покупката Grinning.

# 48
 Rolling Eyes надям се да не досадя много, но ми се струва, че ще ви позвам с артилерията от въпроси Simple Smile)

създали сте страхотна библиотека от наистина внушително количество книжки Simple Smile

например забелязах, че почти на всякъде се използва адаптивен период за намаляване на ВГХ. Та вие препоръчвате ли нечия система?

# 49
привет-мривет от мутрибарока на Дюни

храната снощи беше безобразно зле, особено на фона на цената от 500 лв на вечер
супер луксозен хотел сервира маргарин и най-долнокачествено сирене и кашкавал, стари салати и безумно приготвено месо
какво ще ядем не знам

# 50
Уоспи, дано по-нататък да се подобрят впечатленията ви. Sad Hug

Ками, браво на вас! И аз се стягам тези дни за малко ваканция, по-нататък планирам и още две. Embarassed
Скрит текст:
Имам притеснения с изхранването, защото и този юни, като миналия, направих много силна алергична реакция - моите си пъпки, този път май от една кайма (смляна плешка, не готова кайма, но явно е бил сложен точно този консервант, който ми пречи на мен). #2gunfire Сега отивам уж на хубаво място, където храната по принцип е по-качествена, но все пак миналата година от малко колбас в Амстердам също се изринах, така че... Колбаси за мен - твърдо нье, но дано поне с другото месо да имам късмет. А по-нататък, на нашето Черноморие, вероятността да попадна на нещо кофти ще бъде по-голяма, разбира се, ама ще стискам палци да ме подмине алергията. То не че е толкова страшно, просто е неприятно по десетина дена или повече да си със сърбящи пъпки, все едно караш варицела. Embarassed

Обаче интересното и тази, и предишната година, но особено много тази, беше, че пъпките ми бяха почти само по хода на дебелото черво - и по корема, и по гърба, но все там, където минава дебелото черво. А когато се появи тази алергия преди 20 години и после през годините, та чак до миналата година, всеки път си е била навсякъде по тялото. Та това ме наведе на мисълта дали е възможно сега да съм ограничила "пропускливостта" на червата и въпросната гадина да не успява да се разнесе по цялото тяло, а да остава предимно в дебелото черво. Ама това са само мои спекулации де, съвсем лаишки.

Това пък ме подсеща, че от Нова година съм казала не на глутена (и преди това хапвах по нещо мъничко през няколко месеца само) и много, много ми се иска да не попадна инцидентно на храна с глутен, но съм сигурна, че ще бъде много трудно или дори невъзможно. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 08:46 от Cioccolata

# 51
mamaNinka, поне за мен въпросът ти е неразбираем. Опитай пак. Simple Smile
Кам, аз вече се плаша от апетита си за месо. Мога да ям сутрин, обед и вечер и не ми омръзва, напротив - все по-вкусно ми става. А със свинските ребра каква топла връзка съм създала, не искам да ти казвам. Simple Smile Напоследък и аз забелязвам, че все по-малко имам нужда от зеленчуци, спокойно мога и да ги прескачам, плодове никога не съм обичала, затова и съм ги елиминирала напълно. Ако случайно ми се дояде кисела ябълка, си я позволявам, след което обикновено съжалявам, заради подуването и чувството за глад, което ми докарва.
Ако си спомняте, преди време - 7-8 месеца, бях споделила как дори 50 % черен шоколад не ми харесва. Е, вкусът наистина се възпитава. Вчера опитах 85 % на Линд, с 19 г въглени в състава, ами много ми хареса. Дори синът ми, който е на 3,5 г. излапа 4-5 парчета.
Нещо друго, което искам да споделя...напоследък от много хора чувам, че със затопляне на времето им е все по-трудно да се придържат към режима. Аз май нещо съм се бъгнала, защото колкото по-горещо става, толкова по-мазно ми се яде...дали 25 или 40 градуса навън си искам шарената пържола и да не ме занимават с глупости.  Laughing

# 52
Шоки, притесненията ти относно изхранването по време на ваканция са ми много познати. За това когато мога, обикновено като ходим на море, избирам места на които може и сам да си приготвиш храна. Носим скара и караме само на пържоли със салата, супер режимно  Mr. Green Мразя да ходя по заведенията на морето, да ям некачествената им храна и да се чудя ще имам ли после тоалетно щастие или не. По време на кратки пътешествия, залагам на консерви и др.
Уасп, много неприятно, по нашенското черноморие, май всичко е възможно, за жалост.

# 53
Аз защо мислите, че се каня да влача 30 варени яйца?  Embarassed Laughing Laughing На нашата почивка няма условия за приготвяне на храна, но поне има хладилник.

# 54
ям риба, пържола и дроб на тиган или скара
и риба тон си нося за резерва  Laughing
ах W'A'S'P', как сте се минали, защо изневерихте на гръцкото море

mamaNinka меткай се направо, няма смисъл от постепенно намаляване на въглехидратите

# 55
Мацки, и аз се стремя към безопасни храни при всяка възможност, но просто понякога изборът е между няколко лоши варианта и трябва да намеря най-малкото зло. Rolling Eyes

# 56
Мацки, и аз се стремя към безопасни храни при всяка възможност, но просто понякога изборът е между няколко лоши варианта и трябва да намеря най-малкото зло. Rolling Eyes
И аз съм така. Още повече, че в България общо взето е едно и също дали ще ядеш колбас, готова пържола или готови кюфтета, или консерва риба - все е бъкано с химия. Но понякога се налага.

# 57
Омлет?  Laughing

а и течният маргарин и гадното олио, с което готвят, са по-неприятни от т.нар. химия в храната

# 58
О, аз в такива случаи не придирям на мазнината, защото обикновено имам други специални желания и ми става неудобно да уточнявам и това. Laughing

# 59
  • SA
mamaNinka, ако правилно разбирам въпроса ти, искаш да питаш дали рязко или постепенно да намаляваш въглехидратите.
Може да подходиш така, както считаш за себе си за уместно.
Аз например съм по по-резките и значителни промени, но има хора, на които им е по-добре постепенно да променят храненето си.
Ако още в началото значително ограничиш въглехидратните храни, е по-вероятно да изпиташ симптоми на т.нар. "въглехидратен грип" за седмица-две.
Вики,  Heart Eyes представям си как грабваш някой продавач на тежести под мишница.  Joy
Ама напоследък и аз позаякнах като че ли. Напоследък се усетих, че две пет-литрови бутилки с вода ги нося в една ръка и даже и не се затруднявам особено.  Simple Smile
W'A'S'P', какви са тези цени?  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт