НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 56 766
  • 725
  •   1
Отговори
# 60
Шоки, то е ясно, че понякога се налага човек да опре и до заведенията.

Последна редакция: сб, 11 юли 2015, 08:12 от Lemy

# 61
Заговорихте за ваканции. Моята е далече ,чак август. И тази година ,както и миналата страшно искам да отида на поход в Рила,обаче ще се задоволя на посещение при мама във Варна. Не че е лошо,виждам мама само веднъж годишно а пък от към храна не можете да ме стигнете  Sunglasses Мама живее на вилата и има градинка и кокошки а съпругът и е рибар и всеки ден има прясна риба!

Някой да ми обясни как става номера със скрития текст моля  Praynig

# 62
За да скриеш текст просто слагаш пред него [spoiler*] и след него [/spoiler*] без звездичката.  thumbsup

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 16:17 от abcch

# 63
  • София
bariksto, натискаш 8-та иконка на горния ред със симвилите (тези над прозореца за писане на постове).
Пишеш м/у двата спойлера и публикуваш.
Може преди да публикуваш да натиснеш бутона Предварителен преглед и така ще си сигурна, че се е получило.

# 64
Скрит текст:
получи се,благодаря!

# 65
Много благодаря за отговорите - точно това имах предвид дали намаляването на въглехидратите става бавно или рязко Sad от няколко дни се опитвам да ги намаля, днес буквално полудях на тема сладко или въглехидрати Simple Smile

Дано "въглехидратния" грип е лек Simple Smile)

като за начало ще търся книжката Новата диета АТКИНС Simple Smile

# 66
Минавам да кажа, че при мен нещата вървят добре.Доволна съм и ми е любопитно в понеделник какво ще каже кантара FlutterНе, че очаквам някакви бързи резултати имайки в предвид, че от доста време съм на хранителен режим и смъкнах 21 кг.Днес вече усещам нужда да ям нещо по въглехидратно, но ще ми мине  Laughing

# 67
С Yulinga си нямахме работа и се включихме в темата на небезизвестната суровоядка Фея и вижте как определят там нашата група: "В случая Фея си е направила тема - пише, Дюкан имат тема - там си пишат пламенно и убедено, ВМ има тема - то си е направо биохимичен клуб по интереси, ама няма лошо хората пишат всичко, в което вярват и усещат по себе си там."  Laughing Много се смях!
А от къде, ако не от биохимичните процеси в организма, тръгва всичко? Според тези уж умни жени? Винаги, ама винаги съм казвала, че има хиляди начини да отслабнеш, ако само това е целта. Важното обаче е да подобриш здравето си и да задържиш сваленото, което при тях ще стане много трудно.

Аз пиша в Суровоядната тема и не ви видях там. Погледнах при вас, защото постовете на няколко потребителки са ми много интересни- на Шоколата, Юлинга, Вив.
Защо така негативно подхождате, сезонът е подходящ за наблягане върху суровите храни. Леля ми е полу-суровоядка през летния сезон от години, в невероятно здраве е, а е на 77 години. Печели състезания за ветерани, не е като да е изнемощяла от глад.
Мислех да подмина подмятанията, но се отказах.
Ако на някой му се влиза в диалог, да заповяда.

# 68
Ако не сте опитвали сусамов тахан с кокосово масло не го пробвайте.Много е вкусно  Crazy

# 69
Аз пиша в Суровоядната тема и не ви видях там.
Защо така негативно подхождате
Може би защото не си погледнала в съседната вегано-сурово-спортна...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=830041.msg31179672#msg31179672

И на следващата стр. едно твърдение, което беше оборено:
"мазнината може да бъде използвана като източник на енергия, но само ако бъде преобразувана до глюкоза или гликоген."

# 70
Момичета, вчера забравих, но сега се сещам, въпреки че не е по нашата тема: вчера се появи една публикация - че цинкът намалява менструалните болки. Тъпото е, че така, както е написано, не е ясно точно как трябва да се приема - пише, че се започва от първия ден на менструалното кървене и се продължава до три дни преди края му. Това за мен е абсурдно, но може просто аз да не го тълкувам правилно или авторите да не са го написали ясно - по имената им съдя, че английският не им е роден език и може това да е причината... Обаче не е лошо да се пробва с прием на цинк - или в дните на кървенето, или дори и през останалите (само гледайте да не е прекалено висока доза, защото все пак има риск да се наруши балансът с медта в организма).

Ето самата публикация: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ajo.12367/abstract

# 71
Привет на всички !
И при мен нещата са добре , нямам идея дали съм по - слаба или не . Обаче !
Днес четох статия в "168 часа" . За голямо учудване американски учени установили че фактор , контролиращ продължителността на живота бил инсулинът !  Laughing И започнали разработка на ново лекарство за удължаване на живота на базата на метформин . ( това е голяма крачка напред , макар да не е съществената според мен...която би била просто намаляване на инсулиновите нива чрез промяна в храненето . Въпреки всичко се радвам , че такива проблясъци се появяват все по - често .
Имам питане . Купила съм си кокосово мляко . Моля ви , дайте някаква рецепта , как да го ползвам .
Преди време си гребях с лъжичка от твърдата част , но има някакви рецепти с него ...и вероятно някой ги е изпробвал .
Моля за кокосов съпорт Simple Smile

jabot.j , това за топлата връзка със свинските ребърца беше много гот Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 юли 2015, 12:24 от tonyduve

# 72
Запис и от мен,ШОКИ благодаря за новата тема и безценните съвети,бяхме на море няколко дни,водата е страхотна..топла..и морска.Не ми се прибираше,хапвахме на ресторант,нямаше никаква застояла храна,всяка година ходим на едно и също място и си прекарваме добре,

# 73
  • SA
Тони,  Hug
Преди много, много години, в една от първите статии на д-р Роуздейл, която прочетох се казваше, че дълголетници има и с висок и с нисък холестерол, и с много различни биохимични показатели, но всички те имат една обща черта - нисък инсулин.
Та нищо ново тези хора не са открили. А пък винаги ще преобладават хората, които ще предпочетат да се тъпчат с какво ли не и да пият по някое хапче, вместо да си купуват правилната храна.
Но все пак и работещите във фармацевтичния бизнес, както и в хранителната индустрия трябва да живеят по някакъв начин.
Deziderata, а на каква тема ще е диалога ( в случай че се отнася до всички в темата, а не до цитираните потребители, защото в такъв случай би била по-уместна комуникация на лични)? Защото аз обичам да си говоря на всякакви теми, касаещи храненето. Но когато се говорят глупости като посоченото твърдение на Фея, обикновено си казвам мнението, без значение дали някой ще го възприеме като лична обида или нападка. Когато човек пише в обществен форум, трябва да знае, че много хора могат просто да се посмеят и да подминат откровенно неверни факти, но пък се намират и такива, които не ги подминават. Няма нищо лошо да се търси истината, затова са дискусиите. Иначе си има блогове, в които надълго и нашироко могат да се излагат фантасмагорични твърдения, без да е възможно те да бъдат коментирани без разрешение на автора.  Peace

Последна редакция: сб, 11 юли 2015, 18:13 от kameloth

# 74
Kameloth,
Мислех, че говорите за Суровоядната тема на Фея, затова се учудих. Пиша там и нищо такова не видях. А е ставало дума за веганската спортна, както уточни Вери, за което и благодаря.  Hug
Чудех се какво имат против частично суровоядство през летния сезон, но явно са били против нещо друго в горепосочената веганска тема.

Общи условия

Активация на акаунт