НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 780
  • 725
  •   1
Отговори
# 705
Сигурно има много причини да не се получава, но не е изключено да им липсва нещо, което се набавя най-добре или единствено от животинските храни.

# 706
  • София
Здравейте, момичета!
След отсъствие от към 11 месеца и бебе на почти 4 месеца се завръщам при вас с 19 кг за сваляне и проблеми със стомаха.
Явно глутенът ми вияе много зле, но пуста лакомия, така и не го оставих през цялата бременност. Общо качих срамните 33 кг. Сега останаха 19, които ми е ясно, че няма как иначе да преборя. Утре последно ще ям сладко и пия бира и от понеделник ще съм режимна. Преди 2 години свалих към 24 кг и после поддържах 56-57 кг с лекота, така че това е моят режим!

Хубава вечер и благодаря за пълната с интересна информация тема.

# 707
  • София
Какви витамини е най-добре да пия.Не ям от месец плодове и си мисля ,че може би е добре да вземам допълнително някакви витамини. Вие какво ще препоръчате?

# 708
airamber, плодовете не са нито единственият, нито най-богатият източник на витамини. В плодовете има по-съществено количество само от вит. Ц. Да, но него го получаваш и от зеленчуците, ако ядеш и сурови, не само готвени.

Плодовете съдържат и антиоксиданти и други фитонутриенти (неизвестни вероятно голяма част от тях), но антиоксиданти и фитонутриенти има и в зеленчуците.

А останалите витамини (освен вит. Ц) и минералите се съдържат в пренебрежимо малки количества в плодовете, но в зеленчуците все пак има по-големи количества от тях, така че ако си започнала да наблягаш на зеленчуци, тогава със сигурност набавяш повече витамини от преди. Освен това храните, които са наистина концентриран източник на витамини и минерали, са животинските храни - най-богати са вътрешностите, особено черният дроб, след това е другото месо. Яйцата и млечните също са по-богати на витамини и минерали от зеленчуците и плодовете.

В тези неща ще се убедиш сама, ако си харесаш който и да е сайт с информация за съдържанието на храните и направиш сравнение. Вярно е, че винаги, където и да прочетеш от масово наличните източници, се твърди, че витамини се набавят от плодовете. Но фактите са по-различни и не знам защо най-накрая повече хора не се светнат по въпроса. ooooh! Тази повсеместна дезинформираност, включително на лекарите, си я обяснявам с това, че една и съща (безумно остаряла явно) информация се преподава и заучава наизуст без на никого да му хрумне да провери дали, аджеба, е истина. А другото обяснение според мен е, че отново без никакво мислене и само на доверие се приема за истина, че животинските храни са вредни и затова трябва да се консумират повече растителни и от тях да се набавя всичко необходимо.

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 09:31 от Cioccolata

# 709
  • UK
 Момичета, намерих комбинирана добавка на витамин Д3+К2, може ли да коментирате дали съотношението е добро? Доста би ми улеснило живота и бюджета  Embarassed
http://www.ebay.co.uk/itm/like/321585353738?hlpht=true&hlpv= … =true&ff13=80
Д3 е 5000IU, a витамин К2 е 100mcg. Дозата на вит Д3 ме устройва идеално, но не мога да преценя дали количеството К2 е достатъчно.
Благодаря   bouquet

# 710
Свидничка, супер е.

# 711
Мен ме дразни тази мантра за плодовете, с която ме заливат отвсякъде. Чудесно си съществувам и без тях,  вече над две години.

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 10:36 от Lemy

# 712
Мен ме дразни тази мантра за плодовете, с която ме заливат отвтякъде. Чудесно си съществувам и без тях,  вече над две години.
вярвам ти на 100%. Плодовете не са панацея и не са единствения начин да си слаб и здрав. И мен ме дразни. Както и ме дразни цялата еуфория около содата за хляб, водата с лимон, фибрите и прочие. То ако всичко беше толкова просто, нямаше да има болни и затлъстели хора.

# 713
  • Пловдив
Споделя съм аз брат ми, който от малък не яде никакви, ама абсолютно никакви плодове. Ами жив и здрав е. Mr. Green Та с наличието на това живо доказателство пред мен никой не може да ме убеди в незаменимостта на плодовете за поддържане на човешкото здраве и живот. Което съвсем не значи, разбира се, че всички трябва да откажем плодовете или пък че аз не ям изобщо плодове... Wink

# 714
  • София
Здравейте! Моля, за съвет и  помощ...Малко инфо за мен - на 51 г, 165см,95 кг с Хашимо и от скоро в менопауза. Понеже положението е извън контрол, преди месец започнах да ходя на фитнес Кървс, 5 пъти седмично. За три седмици, свалих по1-2 см на обиколки,но на килограми нищо....Преди 10 дни започах да се храня по режима и свалих 2 кг. В петък обаче бях много зле, главоболие, световъртеж и отпадналост. Ревизирах какво ям и установих, че приемам малко мазнини, увеличих ги, но тази сутрин 2 кг се бяха върнали....Не знам какво да правя и приемам съвети! Предварително благодаря !

# 715
  • SA
Буба, ако искаш напиши горе-долу какво ядеш през тези 10 дни.
Ти си още в период на адаптация и тази отпадналост, световъртеж може да се дължат също и на повишена загуба на течности и соли. Приемаш ли такива достатъчно?
Започвайки този режим на хранене, би трябвало да си наясно, че се изисква известно търпение и не винаги тегловната крива върви само надолу. При теб има и хормонални фактори, които до известна степен биха могли да забавят отслабването. 10 дни са нищо, за да прецениш как ти влияе този режим. Но все пак, напиши храната си, за да преценим дали нямаш някои съществени грешки.

# 716
И на мен това ми дойде на ума, че Буба може би много бърза с изводите, но не исках да се изказвам първа, понеже не съм борила големи килограми и здравословни проблеми.
БУба, пожелавам ти скоро да имаш подобрения, и тегловно, и здравословно.  Hug Hug
Чети повече за режима, за прилагането му при Хашимото. Така ще си спокойна какво става с теб и защо става.  Simple Smile А и ще отстраняваш грешките в режима навреме. И аз докато свикна почти всекидневно четях и препрочитах, защото човек лесно се отплесва по една или друга причина.

# 717
  • София
Kameloth, благодаря за бързото включване!:-) Права си - нетърпелива съм...Simple Smile Не споменах, че имам проблем и с кръвната захар и инсулина, затова сметнах, че този режим е най-подходящ. Ям месо, предимно пилешко, печено или задушено, салати, яйца, млечни. От петък включих  бекон, сметана. Пия вода около 1,5 литра.

# 718
Защо ядеш предимно пилешко? Ето за това казах, че е ужасно лесно режимът да се пренасочи в грешна посока, защото противоречи на всички досегашни клишета за отслабване и здравословно хранене. А ВМ НВХ предимно на пилешко, не е точно ВМ НВХ.
Просто някои неща така силно са ни втълпени на жените, че много лесно започваме да изкривяваме режима към по-нискокалорична, по-постна храна, което обаче противоречи на режима.
Но това моето все пак са общи приказки, нека се изкажат момичетата, които са по-наясно с конкретиката.

# 719
  • София
Писах,че ям свински бекон....и не ям само пилешко,а и по-мазно свинско, просто преобладава пилешкото,но го приготвям със сметана и топено сирене:-)))

Общи условия

Активация на акаунт