НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 780
  • 725
  •   1
Отговори
# 690
Филмът е Hungry Hearts, аз го изтеглих от торент сайт, но не съм сигурна дали беше българската З. или Пиратският залив.

# 691
  • Пловдив
Hungry Hearts го има и в Замунда, с бг субтитри.  Peace

# 692
Благодаря на всички за посрещането!
 Днес имам много странно усещане в краката. Чувствам ги страшно тежки и пулсиращи. Сигурно са крампи. Магнезий ли трябва да пия?

# 693
Леонора, щом само от няколко дни си започнала да се храниш нисковъглехидратно, е възможно да губиш течности и затова да чувстваш тази тежест - това е част от адаптацията на организма. Увеличи солта и виж дали няма да помогне. Ако това не подейства, тогава пробвай магнезий.

# 694
  • SA
Umma, благодаря за препоръките! Ако намериш някъде и Cereal killers 2, свиркай!  Simple Smile

# 695
  • София
Момичета, доживях! Днес ми е последният ден преди отпуската!
Следващите две седмици ще съм на море, планина и на вилата Simple Smile
Смятам да разпускам, да чета и да се зареждам с нови сили Simple Smile
Надявам се да не допускам много отклонения от режима, че тъкмо пораздвижих нещата, но не смятам да го мисля много-много  Wink

Тъй като по време на отпуската гледам винаги да съм максимално unplugged (така да се каже  Wink), отсега си знам колко много ще имам за четене като върна!

Слънчеви дни и хубаво лято (че малко остана Sad) на всички вас.

# 696
  • В полите на Пирин планина
solima, приятна почивка  Hug

# 697
  • SA
Солима, хубава почивка и приятни преживявания!
На това "unplugged" Крис Кресър му казва "дигитална детоксикация".  Simple Smile

# 698
  • София
Lady Brinne, Кам, благодаря за пожеланията  Simple Smile

Кам, значи като се върна, в дигитално отношение ще съм кажи-речи чистак-бърсак нова (както казвахме като деца Simple Smile)

# 699
# 700
  • SA
Ох, каква новина !
Значи тези "учени" намерили 19 души, поставили ги на диета за 2 седмици и в резултат на наблюденията си написали научен труд, който не само публикували, ами въз основа на него дават съвети на хората как да се хранят.
Отличен пример за това, че човек не бива сляпо да се доверява на всичко, имащо претенции за "наука".

# 701
Това ми беше мисълта Simple Smile Аз се чудя как има хора, уж интелигентни, които вярват на такива експерименти с такива резултати. То звучи супер несериозно, най-малкото.

# 702
  • SA
Да, аз разбрах, че с ирония цитираш тази статия.  Simple Smile
Исках да кажа, че резултатите, които са отбелязали тези учени, вярвам че са истински. Напълно възможно е за 6 дни хората на нискомазнно хранене да са загубили с 200 грама повече мазнини.
Но какво от това? Човек, който наистина иска да отслабне трайно, едва ли му е чак толкова важно каква ще е скоростта на отслабване в първите две седмици на диетата. При това тези диети - и нисковъглехидратната и нискомазнинната са били комбинирани и със значителна редукция на калориите ( 1/3 от общия прием).
Да не говорим, че някой като  реши да проучва даден начин на хранене, е редно първо да се запознае поне малко с него и да е наясно, че при ВМ-НВХ има адаптационен период, надхвърлящ тези 2 седмици, в които ще се правят научните изводи и участниците още няма да са започнали да горят добре мазнини.
Пък и високовъглехидратното хранене с калорийно ограничение какво има да се проучва още? Видя се какъв е ефекта му върху хората в последните 30-40 години.

# 703
  • Има много детски смях.
Cioccolata,  yulinga , благодаря, изгледах го. Брутално реален.  Confused

# 704
  • София
Гледах го снощи и аз. Направо не е за вярване Sad

Ще го разпратя на един, двама познати вегани. Едните се борят и за детенце, но още (защо ли?) не им се получава.

Общи условия

Активация на акаунт