За или против чакането за секс в нова връзка?(опит за петъчна)

• 32 762
  • 920
  •   1
Отговори
# 405
Секса е дългосрочна цел ?  Laughing

# 406
Опаснията че мъжът може да не е на ниво са основателни.

Предположете обаче че след дългото чакане мъжът си каже "за това ли чаках 6 месеца"

Тогава какво ?  Laughing
Аз така разсъждавах като бях на 18 - оплювах всички жени, дето ме караха "да чакам". После някак съумях да балансирам - хем да си получавам, хем да не бързам това да стане моменталически.

Ето това в най-досадното в темата. Приема се и от малкото списващи мъже и от многото жени, че сексът се "дава" на мъжете.

Сексът би трябвало да е еднакво желан и от двамата партньори и да се случва спонтанно, като спонтанноста може да не стане на 1-2-3-10 среща. Самата мисъл, че едва ли не се жертвам като правя секс ме запраща е минали векове и изтрива години уж феминизация.

Явно схващането, че жените са втора категория и не би трябвало да имат собствени потребности още е дълбоко набито.

Ей това и аз не мога и не мога да разбера. Не изпитват ли удоволствие от секса тези жени?

# 407
Не, но връзката е. А когато гониш дългосрочни цели, едно от първите неща, които се случват е, че понякога трябва да се откажеш от краткосрочното удоволствие.

Да, изпитваме удоволствие, разбира се. Но аз лично не изпитвам удоволствие от натиска да има секс, от драмата около секса, от мъжкото потропване с краче да има секс, защото така са го свикнали отворените каки. А от такъв драматичен и невротичен секс няма и удоволствие да изпитам.

# 408
Доколкото разбрах удоволствието е право пропорционално на чакането Wink

Или чукането Simple Smile

# 409
  • Sofia
Сетих се за един лаф - "Чукането зависи от почукването"  Wink

# 410
Накрая се наяждаш в капанчето отсреща,хем вкусно,хем евтино и неусетно си ядеш всеки ден там Wink Може да се окаже скъпия ресторант с ''Елате утре'' голямо разочарование като вкус.И всичко да е било една голяма празна реклама Wink
Нямаше да има листа с чакащи от месеци, ако не си струваше. Слуховете за боклука бързо се разрастват. Всеки маркетолог ще ти каже, че поддържането на високо търсене към боклучав продукт може да е само кратковременно. Рано или късно качеството му става известно на масата и оттам насетне какъвто и маркетингов трик да измисляш, все тая - народът не търси.

Пример - "Мерцедес" - държи цена от 120 години насам. Не защото го карат богати и е имиджов. А защото е прекрасен автомобил.

Та така и с твоето капанче... Wink Който не може да яде в изискания ресторант, има милиони капанчета като алтернатива. Както ти каза - хем евтини, хем вкусни.

Но  тайно всеки шеф на капанче (особено щом казваш, че е вкусно) си мечтае да се разрастне и да стане изискано, прочуто място. И народът да се реди на опашка....

Просто... не всеки може.

Е, не е така, иначе понятието джънк фууд нямаше да го има. Макдоналдс, Кей Еф Си, Бъргър кинг и всичките боклучави храни като чипсове и всякакви други глупости са много продавани. Примерът ти е неудачен. Маркетологът може да продаде всичко, всичко. Клиентът просто е ирационален.

А ако правим аналогия с "леките жени", ще видиш, че точно те са най - желаните. Ма това няма списание, няма телевизия, няма музикални канали като "Пайнер" например, в които да не се рекламират тип "леки жени". И все богати ги искат. Казват, че било въпрос на класа и престиж да имаш такава жена в "Мерцедесът"си. Точно те са идеалът за жена поне в България, така че изобщо не си прав.

# 411
Като споменахте реклама точно в тази жега жените си правят такава реклама че няма как да не огладнееш. Wink

# 412
А-Б, спорът ни е на съвсем базово ниво. Според теб Макдоналдс е боклук.

Споре мен Макдоналдс е Мерцедес в категорията си.

Там не се разбираме.

А за леките жени... не знам кой как ги рекламира и за какво ги желае.

Аз ги гледам и ги желая за секс. За партньор или съпруга не ги ща.

# 413
Мисля, че говорим за различен тип "желание". Както и за различна дефиниция на "качествена жена".

Лека жена няма шанс да е на мястото на Кейт Мидълтън. Примерно...

# 414
Не, но връзката е. А когато гониш дългосрочни цели, едно от първите неща, които се случват е, че понякога трябва да се откажеш от краткосрочното удоволствие.

Да, изпитваме удоволствие, разбира се. Но аз лично не изпитвам удоволствие от натиска да има секс, от драмата около секса, от мъжкото потропване с краче да има секс, защото така са го свикнали отворените каки. А от такъв драматичен и невротичен секс няма и удоволствие да изпитам.

За повечето хора връзките просто се случват, не са някакви дългосрочни цели, преследвани по план-график. Естествено, повечето хора искат да са обичани, да са желани, да не са сами, но прекаленото форсиране, поставянето го за цел, в много малко случаи завършва добре.

# 415
Някои изпитват, макар че се дърпат, а други са толкова препрограмирани, че не могат, защото за тях това е "жертва".

Мамасита е права за различното приемане на секса, но не и от биологична гледна точка. Различно е, защото с години се е насаждало това мислене, което си има обосновката, в годините, в които жената е била зависима. Тя и сега е донякъде зависима, защото тя забременява, но пък в днешно време има нормална контрасепция , а и тя сама може да отгледа поколение.

Няма логика да се мисли, както преди 200 години. От друга страна, хората са с различна сексуалност и възпитание и при някои работи дългия период на ухажване. Аз при пръв поглед знам, кой ме привлича и не мога да излизам с някой, който не ме е привлякъл от самото начало. Това не означава, че е правилен подход, защото много рядко ми се е случвало и вероятно не съм дала шанс на някой, който би ме привлякъл в последствие.

Няма правилна рецепта, за това е дразнещо някои да изкарват собственото си възприятие като единственото вярно.

# 416
Когато правя секс се отдавам на партньора си, душевно, физически, емоционално, няма как да се случи това с непознат. Ето, затова е чакането, а не от гевезелък. Е, оказа се, че освен само да си лежа и да чакам да прерита от щастие, че ме има, трябва и да се поразмърдам Joy Това го разбрах по- късно и бях възмутена, че красотата ми не е достатъчна:))
 Откак се помня ми се набива канчето, че мъжете искат само едно, получат ли го ще ми бият шута и "в търсене на принца ще стана ег@ти курв@та"  Това до голяма част е изграло роля в отношението ми към секса и мъжете. Дали е за  добро или за лошо е спорен въпрос. Опитът ми е скромен, но с годините разцъфнах и сега се чувствам много по- женствена и сексуална от преди 15 години, може да е хубаво и само с един мъж и да става по- хубаво:)

# 417

За повечето хора връзките просто се случват, не са някакви дългосрочни цели, преследвани по план-график. Естествено, повечето хора искат да са обичани, да са желани, да не са сами, но прекаленото форсиране, поставянето го за цел, в много малко случаи завършва добре.

Именно. Да отлагаш "стратегически" секса от старание да вкараш нещата в руслото на сериозната връзка е също толкова ограничаващо и задушаващо естественото развитие на отношенията, колкото и нежеланието за "нищо сериозно". Все е някакъв предварително начертан от единия маршрут и има малко общо със спонтанност, споделени чувства, взаимност и зрялост.

Мамасита,
хората тук говорят за привличане, емоции и ненамиране на смисъл да изчакват повече с преминаването на следващ етап, а ти винаги контрираш с някакви травмиращи, фрустриращи картини на мъжко поведение. Искрено и без капка ирония се надявам те да само плод на въображението ти, а не част от твоя опит като жена.

# 418
Мисля, че говорим за различен тип "желание". Както и за различна дефиниция на "качествена жена".

Кейт Мидълтън не,ама виж Камилка как стана дукеса и жена на наследника на Англия Grinning пък хич не е от най- целомъдрените Laughing

# 419

Кейт Мидълтън не,ама виж Камилка как стана дукеса и жена на наследника на Англия Grinning пък хич не е от най- целомъдрените Laughing

Добър отговор  Joy

Общи условия

Активация на акаунт