За или против чакането за секс в нова връзка?(опит за петъчна)

• 32 452
  • 920
  •   1
Отговори
# 705
А кой определя кое е норма? Само преди няколко десетилетия поведението на Keep_The_Change щеше да я прати поне на терапия, ако не и в лечебно заведение. Днес моето поведение е девиантно.

Да не забравяме, че по принцип старите неща са трайни, новите- не толкова. От около 2 века се разкрепостяваме, преди това имаме хилядолетия на строга традиция. Да видим в крайна сметка дали сегашната ситуация не е аномалия.

# 706
1994 някъде вече имахме интернет, но с модем по телефона.
Пак моделираш фактите, както ти е кеф. WWW мрежата с уебстраници, каквато е днес и каквато я измисля Тим Бърнърс-Лий, е подкарана в световен мащаб къде 1994 г. Преди това имаше bulletin boards, които са свързани в комуникационна мрежа, но не са интернет. Модемът си е модем, той няма нищо общо. Отделно, че по това време съществуваха само университетски и професионални мрежи, не и лични пц-та с интернет. Както и да е.

За девиациите, терапиите и лечебните заведения - чудесно е даже, че светът става малко по-хуманен и все по-рядко се чува думата на средновековни мракобесници като авторката на горния пост. Щото иначе щяхме да си кастрираме Алан-Тюринговците до откат...

От друга страна - разкрепостяването е строго ограничено географски. Дето се вика вратите на ИДИЛ са отворени, и те така викат - аномалия е Simple Smile

# 707
А кой определя кое е норма? Само преди няколко десетилетия поведението на Keep_The_Change щеше да я прати поне на терапия, ако не и в лечебно заведение. Днес моето поведение е девиантно.

Да не забравяме, че по принцип старите неща са трайни, новите- не толкова. От около 2 века се разкрепостяваме, преди това имаме хилядолетия на строга традиция. Да видим в крайна сметка дали сегашната ситуация не е аномалия.

Нормата за физиологичните характеристики се определя от физиологичните характеристики на биологичния вид. Ако получаваш душевен оргазъм при мисълта, че си накарала (или би могла да накараш, щото не ти се е получило) някого да те чака в безсексие с други жени, но самозадоволявайки се, половин година и нагоре, ок. Но това не е контрол над сексуалността, защото човекът си действа по неговата норма.

Винаги е било девиантно поведението на умишлено доброволно лишаване от секс за необичайно дълги периоди и обикновено хората, които са го практикували, са били по манастири и други подобни места.

# 708
  • София
Ох, ала-бала-портокала.
Аз разбрах - Сирената е искала да поизчака, за да е сигурна в човека, защото - тя си знае положението.
Няма какво да се прави на много възвишена, морална и алабализми.

Останалите разсъждават примерно за връзка на млади години и затова се получават разминаванията и споровете.

# 709
Винаги е било девиантно поведението на умишлено доброволно лишаване от секс за необичайно дълги периоди и обикновено хората, които са го практикували, са били по манастири и други подобни места.

Е, те се лишават и от самозадоволяване, не просто от секс.

# 710

Е, те се лишават и от самозадоволяване, не просто от секс.

Да, което изобщо не е лесно за човек с нормално либидо.

# 711
  • Sofia
... Малко по малко всички се тренират да приемат все по-странни неща като естествени. ... Мда няма граница и в другата посока, но ако си задръстен, никого не нараняваш. Докато ако си непочтен, вече пречиш на другия.

Четох, четох, четох... Всички, но с най-голям интерес Сирена /Мамасита/ и Нофелет. Открояват ми се някак  Peace

На моменти и двамата ми звучат крайно. Факт. Но на моменти сякаш ги разбирам. Наистина хората сме различни и не бива да мерим всички с еднакъв аршин.

А и животът е непредсказуем. До един момент може да си напълно "почтен" и разумен човек, после да те тресне я хормон, я някоя криза на средната възраст, я да те погълне черно разочарование и ... изведнъж вече да станеш по-различен, като напълно нов човек. Примери много. Не искам да конкретизирам.

С две неща обаче не мога да се съглася с Мамасита  Naughty  Първото е да удря по болно място, както направи преди няколко страници, настъпвайки друга потребителка. Това беше нечестно. И много неприятно, погледнато отстрани. И второто е цитатът по-горе.

Категорично НЕ съм съгласна, че задръстеният не наранява, докато непочтеният пречи на другия!!! И сега ще се аргументирам. Задръстеният може да нарани партньора си, НЕПРИЕМАЙКИ неговите естествени нужди и желания. Примерно незадръстеният партньор жадува за свобода, задръстеният не му я дава. Значи нараняване всъщност ИМА. И другото, непочтеният невинаги пречи на партньора си - дори един непочтен човек може да запази в тайна "лошите" неща, които прави, тогава партньорът му де факто НЕ е наранен, той може дори и да не подозира, че нещо скришно се случва. Да, непочтено е, но нараняване всъщност НЯМА.

# 712
Откъслечно прочетох няколко мнения. Като видя тема с участие на Мамасита си забранявам да следя. В мненията ѝ, които прочетох има правилни(според мен) неща, ама като се съберат в една тема повече от 2/3 и вече не мога дори и опит да споделя нещо да направя, отщява ми се. Този начин на общуване не знам кой интроверт може да понесе, аз не мога.
Добавям връзка към една картинка за цвят

# 713

Или еволюция.

# 714
Очаквам The Siren of Titan да ни сподели, че преди първия секс е имало и сватба. Иначе целият този квази целибат би бил нахалост. Така де, нали трябва да се уповаваме на отколешни традиции.

# 715
Понеже дебатът се е изострил, някой би ли могъл само с 2 изречения на бързичко да ми каже двете основни тези и кои са по-видните им защитници?

Схващам, че Мамасита обяснява как е важно да преценяваме сексуалните партньори и да не се бърза много-много.

Кой е с тезата "По-скоро и по-бързо секс, че животът е кратък, та не се знае знае ли се?"

Keep the Change ли?

# 716
Понеже дебатът се е изострил, някой би ли могъл само с 2 изречения на бързичко да ми каже двете основни тези и кои са по-видните им защитници?

Схващам, че Мамасита обяснява как е важно да преценяваме сексуалните партньори и да не се бърза много-много.

Кой е с тезата "По-скоро и по-бързо секс, че животът е кратък, та не се знае знае ли се?"

Keep the Change ли?

Не е ясно как се преценяват сексуалните партньори без да правиш секс с тях.
Моята теза е, че човек трябва да дава воля на моментните си пориви по отношение на секса.

# 717
  • София
Нофелет, няма съществено различна нова теза, откакто ти участваше по-активно.

# 718
Не знам. Миролюбиво ми е. Не мога даже и да заспоря.

Диалогичен съм, някак.

Ще кажа "всеки да са ибе, когато иска".

Нито тия дето примират да го поемат на първа среща са курви, нито тия дето 6 месеца спят мокри сънища, но хеле да не сядат на твърдото, са задръстенячки.

Всяка жена си има своя чар.

Обаче факт е, че аз нещо много повече чар намирам в тия дето не го бързат много секса. Тъй го чувствам.

# 719
  • София
Не обичам да си слагам ограничения. Сексът нито е твърде важен, нито твърде маловажен, за да се опакова в рамки. Както и не е задължително сексуалният партньор да съвпада с потенциалния баща на децата ти. Твърде често се случва между двата образа, които човек си създава с времето, да са няма нищо общо.

Общи условия

Активация на акаунт