Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 718
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Аз имам бутилка,която може да се пълни,но като разбрах за цените се отказах...,защото не си заслужава...не би ли трябвало да е по-евтино......не знам.....

# 331
Подготвям се за морето и парфюмна среща и си сложих от Rausch на Schwarzlose, за да съм сигурна, че това е пробата. Защо ли, защо ли ми трябваше  Crazy Crazy Тъй като и при мен е вече лято, даже е по-топло от София, такова дърво ми се показа, такива смоли, такава красота.... нямам думи Crazy Crazy Crazy, и нямам време да отида да го купя... Sad Тъкмо го бях прежалила, а той ми се показа с цялата си красота, за да се почувствам жалка и дребнава, че не си го купих Crossing Arms.

Пробвах го пролетта и нещо не ми достигаше, за да го харесам, но не знам какво точно. И при мен е жега. Ще го тествам тези дни.

# 332
  • София
KDS, помогна ми, да - благодаря ти!   bouquet Ще те послушам и няма да стрелям насляпо засега, също ще се опитам да намеря въпросното Гучи за ориентир.  Hug

Това лято ми беше някак много неудовлетворително откъм парфюми и нищо не ми се носи от наличните. Чакам есента с по-разнообразните й климатични вариации, да си поосвежа малко сетивата и да намеря някоя нова вдъхновяваща парфюмна любов. Сега ми се привиждат едни Lutens-и, обаче така някак хладно и малко дистанцирано ми помахват, та не знам дали и кога ще политна в пропастта.  Laughing

# 333
  • при морето
Има си бутилки, които са рефил, те се пълнят! .......
А колко струва пълненето на бутилка рефил  от Alien  30мл.? Сигурно за различните варианти цената е различна,но приблизително...newsm78
Не всички парфюми на марката са презареждащи,аз попитах и ми казаха точно това: цената на пълнене на 30 мл е 86 лв., 60 мл е 122 лв и 90 мл е 162 лв. И се чудя каква е идеята на това пълнене при положение,че аз мога да си купя на същата цена с бутилката заедно....не би ли трябвало да е по-евтин,като аз вече не плащам за бутилка и парфюм,а само за самия парфюм.....аз ли не го разбирам не знам.
Е,хубава работа,че то какъв е смисълът наистина,имам рефил от алиен есенс абсолю и ми се искаше още малко от него...
nunkata,много благодаря!  bouquet

# 334
  • София
Ковачева, моля вземи тази проба, че като чуя дървеса и хиноки ми щръкват ушите Mr. Green
Тези дни съм точно с Хиноки, бях го позабравила това лято.
Вчера тествах новите аромати на Аник Гутал - Vanille Charnele Les Absolu и Ambre Sauvage Les Absolu.
Интересни са, присъствени, амбъра отначало ми се стори доста брутален, мислех, че усещам уд, но после се превърна в топлия амбър, който харесвам. Другият определено си заслужава да се тества от любителите на ванилия.
Интересно, в нета пише, че ще излизат през октомври.

Имаше и  L’Ile au Thé Eau de Toilette, но не съм любител на чаените аромати и не го пробвах.

# 335
Дами, включвам се с молба за съвет. В понеделник си купих Modern Muse от бутика на Estee Lauder в мол Сердика. Сравнявайки с наличната ми отливка, има чувствителна разлика в трайността на аромата при паралелен тест. Новия буквално изчезва за минути, сякаш не съм слагала нищо. Много съм объркана, не мисля, че са ми продали менте, бутилката изглежда напълно легитимно, а и не очаквам точно от това място да са некоректни. От друга страна дадох 150 лв за водица...

Как бихте процедирали?

# 336
Информирай се от къде ти е отливката, за да имаш яснота от къде би могла да е разликата евентуално.

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 23:09 от Бижy

# 337
Жегите май играят страшни номера на всички ни  ooooh!
От бутика на Ести НЕ Е възможно да са ти продали менте. Кожа, климат, хормони трябва да се имат предвид. Вероятност отливката да е ЕДП, а парфюма ЕДТ, примерно, има ли? Или въпросната отливка просто да не е на Модерната муза, а на ШИК музата, която е по-плътна и присъствена. Или отливката да е менте.

Малко в повече ми идват вече съмненията към Сефора, официални бутици, БЗ и др.  Stop
Не параноясвайте.
А парфюма винаги можеш да върнеш, ако пазиш касовия бон. Не вярвам от Ести да ти откажат.

Бих искала да помоля запознатите да ми опишат разликите в нюансите на Алюр ЕДП и ЕДТ. Кой е по-траен и шлейфов за есента и зимата?

# 338
Отливката ми е от парфюм на майка ми, също купуван от бутик на Ести в България. Климат и хормони едва ли са причина - единия парфюм все пак е на едната ми ръка, другия на другата. Vrabcho_, както написах по-горе, не мисля, че парфюмът е менте, по-скоро смятам, че е съхраняван не както трябва или нещо подобно. Разлика има и е очевидна и за околните, не е от прекомерно вторачване. Отливката е на същия парфюм със сигурност, концентрацията и на двата е EDP - друга няма.

Ще пробвам днес за последно с паралелен тест и ако съм все още толкова сигурна, ще го върна в магазина и ще поискам замяна. Нещото, което ме тревожи, е че нямам как да докажа, че именно това е бутилката, която те са ми продали. Но да видим.

# 339
  • Франция
Бих искала да помоля запознатите да ми опишат разликите в нюансите на Алюр ЕДП и ЕДТ. Кой е по-траен и шлейфов за есента и зимата?
Лично за мен определено ЕДП е по-траен и шлейфов. Иначе съм ги тествала паралелно, ЕДТ е с повече цветя и с малко повече въздух, при ЕДП ванилията е по-плътна. ЕДП е по-богат на нюанси и с повече развитие, но трябва наистина да харесваш "ориентал ванилия".
По принцип при шанелските аромати ЕДП винаги печели в сравнение с ЕДТ, но има един трик - трябва наистина да харесваш основния акорд, на който се гради ароматът, защото в ЕДП той е винаги много по-силен, по-осезаем и може да дойде прекалено. Много хора предпочитат ЕДТ версиите, защото са просто по-леки и лесни за носене.
Предлагам ти да тестваш ЕДП-то сега, в топлото и ако не те удуши, вземай го без колебание  Simple Smile

Аз също смятам за невероятно в Сефора и бутиците на официални вносители да се предлагат ментета. Не се съмнявам обаче и че Макарон усеща проблем, още повече че тества паралелно. Възможно ли е Модерната муза да е реформулирана?

# 340
Йоан Владимир  Hug  bouquet

Точно така ще направя. Ще тествам ЕДП тези дни.

# 341
  • София
Върху мен Modern Muse  също е ужасно нетраен, а съм го тествала къде ли не. Това ме и отказа от покупка.

# 342
Аз не разбирам защо подлагате на съмнение личните усещания на някого?! Че и даже пръст размахва Врабчо, много и дошло да обиждат Сефора, щото какво? Близки приятелки сте със Сефора и купуваш по-евтино от тях? Изобщо не ми е ясно, защо ги защитаваш така пламенно и тях, както и Енцо, но това е друга тема.
Ами усеща ги различни жената и това е! Как пък все чуждите усещания подлагате на съмнение, а "супер коректните" магазини, като знаем у нас колко са такива, никога! И не за пръв път някой пише за разлики в трайност и аромат на неща купени от тук и от другаде, та даже и купени от тук, но от два различни магазина - единия траен, другия нетраен. Е, как точно става това? Не е като да няма купища ментета къде ли не, защо пък да не се прокрадне някое и баш Макарон да е уцелила джакпота?! Още повече в случая става за един и същи парфюм, една и съща концентрация, купени и двата от тук. Да не е 10 лв, та да и е все едно?! Хормони-мормони.... Да ви кажа ли какъв тестер ми пратиха от парфюми-шоп на Roberto Cavalli Nero Assoluto? Нищо, ама нищичко общо нямаше аромата с този в БЗ! Пълен боклук, водичка с аромат на бонбонки сен-сен. Светкавично отпътува обратно. Пак го пробвах, в друга парфюмерия, ми пак ми хареса, защото не беше като това чудо, което ми пратиха. Защо не допуснете, че е възможно и в магазин това?
Преди време sandokanchev изрази съмнение в автентичноста на Пантерата от тукашен тестер и продукт на приятелката на жена му от другаде - пак същите подскоци, нямало как! Ми има как! Факт!
И не държа на отговор, ама въобще, приятен ден!  bouquet

# 343
Да ви кажа ли какъв тестер ми пратиха от парфюми-шоп на Roberto Cavalli Nero Assoluto? Нищо, ама нищичко общо нямаше аромата с този в БЗ! Пълен боклук, водичка с аромат на бонбонки сен-сен. Светкавично отпътува обратно. Пак го пробвах, в друга парфюмерия, ми пак ми хареса, защото не беше като това чудо, което ми пратиха.
От същото място,друг тестер,водичка Без аромат на сен-сен.
Не ме интересува дали един парфюм е менте,неправилно съхраняван,или фабрично сгрешен,т.е.реформулиран.
Щом мирише на вода или не трае,трябва да бъде върнат и парите възстановени.Името на магазина няма значение.Хормоните могат да ни накарат да си променим временно предпочитанията,но не и да не усещаме нищо.Това да не е запушен нос.
Макарон,отивай в магазина и не си тръгвай без парите.Това,че имаме пари за аромати не означава,че ще ги хвърляме за нищо.
Алюр ЕДП е моят Алюр.ЕДТ е също хубав,цветен,траен,ефектен,но ЕДП е като наркотик,тъмен,гъст,опасен.Удоволствието е гарантирано Simple SmileСлед него всичко ти се струва блудкаво.По-практичният вариант е ЕДТ.

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 14:08 от LilaC

# 344
Макарон, и аз те съветвам да сравниш кога са произведени. Моят е от началото на 2014 и се усеща няколко часа, но без да е много натрапчив.

Общи условия

Активация на акаунт