Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 240
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 305
Явно на актрисата от Перник не й е за първи път, за да й тръснат глоба от 1000 лв.

За първи път й е в медиен план. В немедиен ежедневие.

Аз също разбирам Невена що се отнася до свиренето и пътуването. Не го приемам, но го разбирам, дълбоко подчертавам. Но нито разбирам, нито приемам изборът й на детегледач. Дори и да е бащата на Александър, а не самото момче. Предполагам ще ме изкарате селска тетка-клюкарка, ако споделя подозренията какви всъщност са пътищата довели А до дома на Невена и Еци.

# 1 306
Аз не съм човек на изкуството, ходя на работа от 9 до 17 ч., вечер съм си у дома, но ако си взема детегледачка за времето в което съм на работа, и ми се случи подобно нещо, пак ще срещна същите злобни подмятания - защо не съм си у дома при детето.
Имам позната във Франция, женена за французин, живеят нормално - но там майчинството е 6 седмици. След това ако искаш се връщаш на работа и си взимаш детегледачка от бюрото по труда, която никога не си виждала или си оставаш у дома и си губиш работата.
Сега веднага ще започнете - ама защо се е върнала на работа, защо не си е останала до децата до пълнолетие. Човек трябва да порасне, не да мисли само за гъза и т.н. Но момичето и двата пъти се върна на работа и децата ги гледаше непозната жена от бюрото по труда. Само късметът я предпази от подобни трагедии.
Ако си беше стояла у дома нямаше да гладува, та не е въпрос на пари.

# 1 307
Аз лично съм против отнемането на деца от майки, даже и от лоши и небрежни майки, защото майката колкото и да е небрежна, колкото и да е вятърничава все пак е майка. Все пак тя е единствената роднина на това детенце и не бива да му бъде отнемана.

А ако от лошотия и небрежност това дете умре? Какво като му е единствената роднина..
Ако знаеш на какви боклуци уча децата и ако ги видиш тези деца, ще си промениш мнението.
Много е различно, когато четеш само по вестниците и когато тези деца са ти пред очите всеки ден.

# 1 308
Като чета темата оставам с впечатлението, че почти всички я познавате лично, при това от доста дълго време.
Знаете какво мисли, какво иска, как се чувства, какво я прави щастлива. Знаете какви възможности е имала да намери детегледачка, колко жени са искали и са били готови да работят за нея. Също така сте запознати подробно с финансовото и положение. Няма  нещо което да не ви е известно и да не знаете.  Crazy
Само аз и няколко потребителки ли не я познаваме тази майка?  newsm78
Че тя много известна била и с толкова много приятели и познати, които всички отлично я познават  Crazy
И в същото време се твърди, че била абсолютно неизвестна  Crazy

# 1 309
Предполагам ще ме изкарате селска тетка-клюкарка, ако споделя подозренията какви всъщност са пътищата довели А до дома на Невена и Еци.

Ясни са пътищата. Но не са за приказване...

Просто майчето страда от лошата компания, в която се движи и неумението си да скъса с нея. Това е проблема, а не разните му там глупости за "човек на изкуството", "поривът и да твори" и тям подобни глупави оправдания.

В лоша компания движи жената-обяснимо е, отраснала е в дом, няма родители...как да се научи да си подбира средата и да преценява правилно хората...
Аз не съм човек на изкуството, ходя на работа от 9 до 17 ч., вечер съм си у дома, но ако си взема детегледачка за времето в което съм на работа, и ми се случи подобно нещо, пак ще срещна същите злобни подмятания - защо не съм си у дома при детето.

Тук не се нищи защо е взела детегледачка за детето си, а защо е гласувала доверие на А и 18 годишния му келеш да гледат малкото и момче.
Няма смисъл да извъртате нещата към вас. Вашият избор на детегледачко предполагам не е отвел детето ви в болница със счупена глава...

# 1 310
кристина, разбирам идеята ти, но не е точно както го описваш.
Скрит текст:
аз съм имала детегледачка, както и други хора около мен. търсенето на детегледачка започва доста от рано, някои започнаха още преди раждането. питат, търсят препоръки. моята детегледачка беше освободена от моя близка приятелка, съответно аз я бях "резервирала". когато се видяхме с жената, аз знаех доста за нея, но веднага ѝ поисках лична карта, взех ѝ данните и тя не видя нищо чудно в това. за мое спокойствие тя ме покани на гости у тях и ме запозна със семейството и децата си. след това идваше цял месец у дома, за да свикне детето и да ѝ покажа как я гледаме, на какво държим и т.н. запознах я с компанията майки, с които излизахме заедно. всички съседи и познати знаеха, че ще оставя детето на детегледачка, бях помолила да обръщат внимание как се държи с детето и да ме информират за всичко, което им прави впечатление. получавах отзиви от тях - как е било облечено детето, в колко часа е отишла в парка, как се е държала с нея, какво ѝ е дала да яде, чувал ли се е плач от вкъщи. държах връзка с нея по телефона през деня, никога не я предупреждавахме, когато се прибирахме по-рано.
приятелите ни във франция споделят същото за търсене на бавачки.
това е за гледане за 6-7 часа на ден.

# 1 311
Аз лично детегледачка не съм ползвала никога - имам проблем с доверието, но искам да кажа че никои не е застрахован от нищо. Да не припомняме за акушерката, защото и там едно бебе се озова със счупен череп в болницата.
Просто не съдете така строго. Всичко е въпрос на късмет.

# 1 312
В лоша компания движи жената-обяснимо е, отраснала е в дом, няма родители...
Oт къде имаш тази информация?
Вие сигурни ли сте, че тази жена е израсла в дом?
И това за дома се пише някак все едно е някакъв упрек  и клеймо.
Биячите били жертви, а майката израсла в дом не и дайте да и вземем дете и да я накажем  ooooh!

# 1 313
Когато бях на 18 г. гледах едно дете. Майката ми имаше доверие. Аз сега нямам на никого.

# 1 314

Биячите били жертви, а майката израсла в дом не и дайте да и вземем дете и да я накажем  ooooh!
Единственият наказан в този случай е детето.
Малкото момче е наказано, Бъ Съ...

Май си го забравила това..

# 1 315

Просто не съдете така строго. Всичко е въпрос на късмет.
В този конкретен случай въпрос на късмет е било при тези детегледачи детето да оцелее...

За Акушерката съм съгласна, че майката няма никаква вина. Но случая на Невена е коренно различен. Пак ще повторя-ако Н. беше оставила детето на улицата и беше заминала, това дете щеше да има по-голям късмет да попадне на свестни хора....

# 1 316
В лоша компания движи жената-обяснимо е, отраснала е в дом, няма родители...
Герри, от къде имаш тази информация за този дом?
Работила си в този дом? И ти си израсла там? Или Невена лично ти разказа за него?

# 1 317
B & C, имаш много романтична представа за сираците, може би защото си доста състрадателна.
всъщност повечето сираци са доста оправни, адаптивни и пробивни хора, с много силен инстинкт за самосъхранение, много мнителни и недоверчиви. но имат проблем с това да се грижат за други хора, включително и за собствените си деца, защото знаят как да се погрижат само за себе си и за собственото си оцеляване. причината е ясна - нямат модела на семейството и не познават живот, при който получаваш ежедневни и постоянни грижи и съответно се научаваш да проявяваш грижа и разбиране към останалите членове на семейството. повечето сираци рядко имат пълноценни семейства, трудно задържат партньор до себе си и срещат затруднения да посрещат нуждите на децата си (често пъти не ги разбират).
търсенето на оправдания не помага на невена, защото тя трябва да разбере, че “нейният начин“ не е най-доброто, което може да даде на детето си и се налага да работи в тази посока.

# 1 318
  • България-Швейцария
Оу, да бе, що да се тероризираме да се грижим за някого адекватно. Я по-добре са собствения си гъз да се грижим качествено, че нали сме си най-ценни... Машина за л.... им казваше баба ми на тия. Никому ненужни. Не анти жена, ами анти човек са ми такива.
И това защо беше нужно сега?
При това казано от жена, която в определен период от живота си е била и самотна майка?
Нали и такива мнения се чуха, че не трябвало да ражда, щом не искала да си промени начина на живот. Сега пък тези, които са преценили, че не желаят и няма да се справят били машини за лайна (няма да го завоалирам).

Вярно, че целта на темата е друга, но затова пък покрай нея се 'изясни' кой какъв е за бая народ.

# 1 319
Когато бях на 18 г. гледах едно дете. Майката ми имаше доверие. Аз сега нямам на никого.
Ами майката те е преценила и е взела решение да ти повери детето.
Аз съм ползвала  детегледачка и на нея имах повече доверие, отколкото на майка ми. Но жената я проучвах дълго време, наблюдавах я и доколкото ми позволяваше умствения капацитет и жизнен опит я преценявах що за човек е.
 Винаги може да бъдеш заблуден и да направиш неправилна преценка, но в случая на Невена неправилната преценка толкова бие на очи, че човек си задава въпроса имало ли е преценка въобще...или просто преценката и не е била на база "най-добро за детето", а на база "най-удобно за майката"...

Общи условия

Активация на акаунт