Отговори
# 15
# 16
Какво хм? Тези които са регистрирани вече, не можеш да ги отпишеш.

# 17
Вие нищо не може да направите. Пиша от горчив личен опит. Имам и декларация от лицето, че от 2003 година не живее на адреса. След като няколко години слушах обещания, че при смяна на лична карта ще бъде сменен и адреса и това не стана пих една студена вода. От време на време по това, че някой я търси за неуредени сметки разбирам, че продължава да упражнява "занаята"

# 18
Какво хм? Тези които са регистрирани вече, не можеш да ги отпишеш.

Е, точно затуй хъмкам.

# 19
Ако знаеш къде живее ` самонастанилия се на твоя адрес`  с адвокат и инспектора от полицията се действа - подготвя се жалба, че ще съдиш самонастанилия се, пишат се писма до банките му, до детската гранинка или училището на детето му, до работодателя му и т.н.
 Трябват ти средства и нерви.
  Някъде назад в темите беше обяснено много подробно как става. Не е невъзможно.
  Особено сега след като са затегнати доста нещата заради изборите около тези адресни регистрации.

# 20
Значи утре на моя адрес може да се регистрира някой крими елемент и да дойде някой да го търси, за да го пречука.

# 21
  • ту тук, ту там
Да, може да се регистрира всеки, стига собственика на жилището да даде съгласието си. Но собственика на жилището не може да "отрегистрира" сам вече регистрирано лице.
Постоянен е адресът по лична карта. Той може да се промени при определени обстоятелства. Настоящият адрес се придобива след подаване на заявление в общината, отново става със съгласието на собственика (изисква се нотариален акт). Може да бъде за определен срок (посочва се още при регистрацията), както и безсрочно.

# 22
  • София
Да, може да се регистрира всеки, стига собственика на жилището да даде съгласието си.
Съгласието на собственика е от 3 -4 год. А преди това не се изискваше и всеки можеше да се регистрира където реши. Гледала съм репортаж по ТВ за журналист/май В. Иванов от НВТ/, успешно регистриран на адреса на Министерски съвет.
И аз съм потърпевша - 2007 г. купих апартамент, но стария собственик и майка му все още са регистрирани там. Синчето залага в нета и ходи по казина. Та често го издирват едри момчета.
Кротко им се обяснява, че нямам нищо общо. До следващото издирване. ...

Последна редакция: нд, 26 юли 2015, 00:06 от Aisha

# 23
  • ту тук, ту там
Моят отговор (не мога да цитирам отделно изречение в момента, извинете), който е в цитата, беше отговор на поста на Шушон, че утре всеки може да се регистрира на нейния адрес!  Peace

Супер неприятни ситуации се създават с тези регистрации без възможност за "отписване", спор няма!  Confused

# 24
Наемете адвокат. Той може да ви посъветва и/или да изиска справка от граничните власти. Те имат информация за влизане/излизане от страната на въпросния господин. Подобен официален документ би свършил работа.

Няма как да стане това със смяната на адреса.

Справката от граничните власти не може да се смята за достоверна, тъй като не всеки път при полет се въвеждат данните на пътуващия.

# 25

Справката от граничните власти не може да се смята за достоверна, тъй като не всеки път при полет се въвеждат данните на пътуващия.
Това не бях го чувала newsm78

# 26
Естествено, че имат такава справка, кога влиза и кога излиза, винаги летите с документ за самоличност ( освен ако не лети с делтапланер, шегувам се  ). И полицаите имат достъп. И се посъветвайте с адвокат, не може да няма начин  да отпишете дадено лице, което се води ,че ви живее в апартамента, след като вие сте собственика. Сигурно ще има известно разкараване и забавяне, но не може да няма начин.

# 27
Илен, те имат справка, но не всеки път въвеждат в системата данните на пътника. Затова тази справка не е пълна.

# 28
Питащият няма ли нотариален акт за апартамента? Или аз не схващам проблема?

# 29
Илен, те имат справка, но не всеки път въвеждат в системата данните на пътника. Затова тази справка не е пълна.
абе как ще излети самолет, без да са въвели данните на пътника, то не можеш да се качиш без документ, пък камо ли да литнеш. Вие летяла ли съе със самолет? Да не говорим, че властите Имат справка  и с кого още сте били в самолета поименно до последния пътник.

Общи условия

Активация на акаунт