Отговори
# 30
Напускането на страната не става само със самолет все пак. Особено ако човек има повод да не се набива много-много на очи.
На сухопътните граници многократно ми се е случвало, граничарите само да хвърлят един поглед на личната карта, и да махнат да продължаваме. Освен ако граничните полицаи не са някакви гении, да ги "сканират" с поглед, и да ги въвеждат после в системата, за да не ни бавят  Grinning
Иска ли човек да се измъкне без да го засекат, има хиляди начини.

# 31
Госпожо, не само, че съм летяла, а мъжа ми работи като граничен полицай на паспортно гише. Не са длъжни да въвеждат в системата всеки пътник.

# 32
Здравейте! Подобен казус не съм имала, но по пътя на логиката мисля, че това е невъзможно. В смисъл, смяна на местоживеене изисква смяна на лична карта, което се извършва еденствено и само от определено физическо лице, т.е. не от Вас или който и да било друг- братовчед Ви сам трябва да си смени личната карта. Съжалявам, следваме законите в страната...

Не е нужно човек да си сменя личната карта може да си смени само настоящият адрес и постоянния  да остане пак на въпросната госпожа(роднина) .ЛК може да бъде подменена и от друг човек стига да има пълномощно като в него трябва да бъде упоменато какво точно ще се извършва НОТАРЯЛНО ЗАВЕРЕНО

# 33
Госпожо, не само, че съм летяла, а мъжа ми работи като граничен полицай на паспортно гише. Не са длъжни да въвеждат в системата всеки пътник.
Вие повдигнахте темата за летене със самолет, не можеш да излетиш съсъ самолет без лични данни. Граничният  полицай си е съвсем друго нещо

# 34
Никъде не се ходи без документ за самоличност принципно. Пътниците са длъжни да го представят, но граничният полицай не го въвежда всеки път в системата, а само сверява снимката и имената с документа и бординг паса. Невъвеждайки лични данни не се отразява в справката, която може да се изиска от ГП. Сега стана ли ясно ?

# 35
Nevermind123 - Понеже виждам че постовете във темата излизат извън това, за което питате .... Ви писах на лични как да се справите със ситуацията.

# 36
  • ту тук, ту там
Е, хубава работа!  Naughty  Защо на лични, ако има законен начин това да стане, посочете го тук, може да бъде полезно и за много други хора! 

# 37
Е, хубава работа!  Naughty  Защо на лични, ако има законен начин това да стане, посочете го тук, може да бъде полезно и за много други хора! 

Права сте, но всеки случай е сам по себе си и.....няма нужда от бла-бла.

# 38
Никъде не се ходи без документ за самоличност принципно. Пътниците са длъжни да го представят, но граничният полицай не го въвежда всеки път в системата, а само сверява снимката и имената с документа и бординг паса. Невъвеждайки лични данни не се отразява в справката, която може да се изиска от ГП. Сега стана ли ясно ?
ами не, не стана ясно, защото за да стигнете до гейта, където Ви сравняват бординг паса с личния документ, първо сте си букнали билети, чекирали сте се и за всичко това Ви трябва ЛК/ Паспорт.

# 39
Аз се чудех,дали една проста молбичка до съдия изпълнителя,в която обяснявам че въпросното лице не живее там от много години,няма да е достатъчна.Но това май си зависи и от характера на самия СИ.Най-вероятно често му се налага да чува подобни оправдания и незнам дали ще я уважи.Ако някой работи в тази сфера и има наблюдения,мнението му ще бъде полезно!

# 40
ами не, не стана ясно, защото за да стигнете до гейта, където Ви сравняват бординг паса с личния документ, първо сте си букнали билети, чекирали сте се и за всичко това Ви трябва ЛК/ Паспорт.

Чекин гишетата нямат общо със справките от гранична полиция. Системата на авиокомпанията е друго нещо, ако това имаш предвид, а там не знам как стоят нещата. Аз също работя на летище, ако много се вълнуваш мога да попитам докога пазят такава информация.

# 41

Чекин гишетата нямат общо със справките от гранична полиция. Системата на авиокомпанията е друго нещо, ако това имаш предвид, а там не знам как стоят нещата. Аз също работя на летище, ако много се вълнуваш мога да попитам докога пазят такава информация.
освен това, когато минаваш паспортната проверка на излитане/ кацане ти сканират и документа

# 42
Мисля, че в МВР се съхранява всяко напускане и влизане в страната.
От там съм изисквала с пълномощно справка за години назад на дадено лице. Това беше във връзка със здравните осигуровки.
Първото излизане на лицето беше с автобус, но е отразено в справката. Другите със самолет са отразени всичките.
За съжаление молбата за тази справка се подава лично или от упълномощено лице.

# 43
  • Deutschland/HE
Мисля, че в МВР се съхранява всяко напускане и влизане в страната.
От там съм изисквала с пълномощно справка за години назад на дадено лице. Това беше във връзка със здравните осигуровки.
Първото излизане на лицето беше с автобус, но е отразено в справката. Другите със самолет са отразени всичките.
За съжаление молбата за тази справка се подава лично или от упълномощено лице.

От 01.01.2007г вече не се съхраняват всички влизания и излизания. Ако минаваш през Дунав мост на българската граница дори не си показваш документите, от румънска страна само ги поглеждат и продължаваш. Същото е за Гърция. Това е ако си с кола, ако си с автобус не знам как е.

# 44

От 01.01.2007г вече не се съхраняват всички влизания и излизания.
Това не го знаех.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт