Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 10

• 75 793
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Следя темата с интерес и искам да ви попитам нещо относно ЦС и проходимост на тръбите. То май не е едно и също или аз нещо не разбирам. За проходимост трябвало да отида още "в първите часове" на МЦ, а ЦС м/у 8-12 ден.
Каква е тази проходимост в първите часове на МЦ?

Аз за първи път чувам такова нещо.
До колкото знам има три начина за оценка на проходимост на тръбите. Това са хидротубация, цветна снимка и лапароскопия. Хидротубацията и цветната снимка се правят между 7 и 11 ден от МЦ. Лапароскопията не съм сигурна кога се прави, но си мисля, че би следвало да е в същият период.

# 46
Благодаря ви за отговорите момичета.
Възможно е моята док. да се е объркала .
Така или иначе ще правя ЦС при д-р Белчев и честно казано много ме е страх. Поисках да бъде с упойка ,но той се опита да ме разубеди, че не боляло. Въкреки това настоях и ми каза да изследвам глюкоза и още нещо заради упойката и така. След 5 дни ще я правя и ми е много притеснено. Дано всичко да ОК.

# 47
Така или иначе ще правя ЦС при д-р Белчев и честно казано много ме е страх. Поисках да бъде с упойка ,но той се опита да ме разубеди, че не боляло. Въкреки това настоях и ми каза да изследвам глюкоза и още нещо заради упойката и така. След 5 дни ще я правя и ми е много притеснено. Дано всичко да ОК.

Не се страхувай!
Аз преди моята хидротубация също бях много уплашена. Не успях да си запазя час при моята лекарка и реших, че за да не губя месеца ще отида при друга да ми направи процедурата, да ама не избягах и поисках упойка. Пуснах си изследвания за упойка на следващия месец и се разбрахме с моята док, че ще почнем без упойка и ако не мога да издържа ще ме упоят. В крайна сметка болката не е много голяма.
Мен лично при ЦС ме притеснява по-скоро облъчването в малкия таз.
Стискам ти палци!

# 48

Не се страхувай!
Аз преди моята хидротубация също бях много уплашена. Не успях да си запазя час при моята лекарка и реших, че за да не губя месеца ще отида при друга да ми направи процедурата, да ама не избягах и поисках упойка. Пуснах си изследвания за упойка на следващия месец и се разбрахме с моята док, че ще почнем без упойка и ако не мога да издържа ще ме упоят. В крайна сметка болката не е много голяма.
Стискам ти палци!
На мен на 7-мия ден от Ц ще ми правят ЦС а на 11-12 ми е О по принцип. Заради облъчването ще трябва ли да пропуснем бебеправенето този месец? Sad

# 49
  • София

Не се страхувай!
Стискам ти палци!
На мен на 7-мия ден от Ц ще ми правят ЦС а на 11-12 ми е О по принцип. Заради облъчването ще трябва ли да пропуснем бебеправенето този месец? Sad
Да, не се препоръчва бебеправене.

# 50
  • гр. София
Болката при хидротубация е строго индивидуална.
Първият път започнахме без упойка, но в един момент просто започнах да се треса от болка и д-р Ганева спря. Каза, че не може да продължи, защото или имам запушени тръби, или съм направила спазъм от болките. Вторият път правихме хидротубацията с упойка и се оказа, че имам напълно проходими тръби. Първият път проблемът е бил именно спазъм от болка. Уточнявам, че не бях пила никакви обезболяващи преди самата процедура.
И двата пъти обаче след процедурата имах доста силни болки, едва се държах на краката си, поради което се наложи да взема обезболяващи.

# 51
И аз да се запиша в новата тема.Днес ми насрочиха лапаро за 14.08 още от сега съм под напрежение .А за цветната снимка май за всеки си е индивидуално ,защото аз като я правих без упойка нищо не усетих по време на снимката,а след това леко придърпване ниско долу.Успех момичета!

# 52
И аз да се запиша в новата тема.Днес ми насрочиха лапаро за 14.08 още от сега съм под напрежение .А за цветната снимка май за всеки си е индивидуално ,защото аз като я правих без упойка нищо не усетих по време на снимката,а след това леко придърпване ниско долу.Успех момичета!

Не се притеснявай излишно. В сигурни ръце си. Аз минах хистероскопия и около мен бяха 7 човека и страшно много апаратура. В Щерев екипите са страхотни и всичко се провежда по строгите медицински стандарти в Европа. Правила съм лапаро на друго място и видях огромната разлика.

# 53
Добро утро дами,
Как сте?
Да раздвижим темата.
За радост нашата клиника не почива през август!
Аз в петък направих трета инсеминация и сега чакам...

# 54
  • София
Добър да е денят ви и от мен дами,
Ние сме със мъжки фактор и се оказа че милото има гъбички в еякулата, проблеми с хормоните и Img за хламидия положителен. Направих си и аз изследвания в последствие, микробиологията ми е абсолютно чиста, но и при мен се оказа ,че Img е малко над нормата 1,24 при норма <1,1. Чакам да стане два за да се чуем с д-р Магунска и да каже какво правим.
Иначе си чакаме молбата от фонда, със статус "разглежда се от комисия" сме, надявам се скоро и да ни одобрят.
Поздрави и успех на всички с процедурите. Hug

# 55
Добро утро дами,
Как сте?
Да раздвижим темата.

Hug кога ще правиш тест, стискаме палци  EFP Praynig

Cveti успех  Hug

# 56
Благодаря за куража , Magdalena1978! Надявам се всичко да мине добре ! Simple Smile

# 57
Добро утро дами,
Как сте?
Да раздвижим темата.

Hug кога ще правиш тест, стискаме палци  EFP Praynig

Cveti успех  Hug

Ами трябва да го направя на 22 август.
Мерси за палците!

# 58
  • София
Някой правил ли е амниоцентеза в Щерев?

# 59
  • София
Запис и от мен в темата Heart Eyes

Аз след 4-тата ми неуспешна инсеминация ходих по моя инициатива при доц. Щерев на консултация. Прегледа ме човекът, не обяснява много, много, лаконичен е, но определено не претупва нещата. Не съм разбрала лекарката ми да се обидила и нещо подобно, напротив. Още повече, че след прегледа и като ми разгледа досието, Щерев й се обади пред мен по тел., за да и каже какво препоръчва да правим оттук нататък. Всъщност предложи да направим хидротубация + пета инсеминация в един цикъл, но аз не го послушах и минахме на инвитро.
Иначе имам 2 хидротубации, без нищичко да усетя, че ми правят, само лека менструална болка и лекарката беше категорична, че тръбите са абсолютно пропускливи.

Общи условия

Активация на акаунт