тежест в корема ?

• 8 818
  • 104
  •   1
Отговори
# 45
Кой- защо да спреш киселото мляко?

# 46
Кой- защо да спреш киселото мляко?

Лекарят, защото можело да ме запича

# 47
Примерно меню:
Закуска - две ябълки
Втора закуска - Варианти много. От кисело мляко със овесени ядки, до две филии пълнозърнест хляб с домат примерно. В случая щом не трябва да ядеш кисело мляко, можеш да накисваш овесените ядки
само във вода с лъжица мед. Не зная защо някой потребители изключиха овесените ядки, но ако са тежки за храносмилането ти, може овесени трици или люспи от бял живовляк, които помагат за перисталтиката.
Обяд - една пилешка пържола от бут или филе. Аз харесвам от бут, филето ми е сухо. И една салата от домати, краставици, чушки и лук. Сега им е сезона. Салата да е голяма и овкусена с лимон и лъжица зехтин
След обяд - шепа ядки или плодове или зеленчуци
Вечеря - Яйца или нетлъсто месо, пак с огромна салата или пък зеленчуци на скара. Стават божествени. Аз не насищам с мазнини. Скарата ми е слаба и пека без да мажа. Така са изключително бедни на калории и можеш зверски да злоупотребиш с количествата.
Това е примерно. Но горе долу схващаш нещата. Протеините и салатите могат да са различни. И не прави грешката да махаш скорбялните. Веднъж в седмицата си позволи едно меню от тях, като не мешаш с протеини и гледаш да са до обяд. Вечерята задължително протеин със зеленчук и да не е късна. Грешка е да не броиш калориите. Peace Hug

# 48
Броя калориите просто са наистина малко..
Ами благодаря за менюто ще се опитам да се предържам, но майка ми ме кара да ям супата която е направила и ще е от други ден  Mr. Green Heart Eyes

# 49
Ми малко са, щом ти е спрял цикълът...

Кажи килограми и ръст и горе-долу къде трупаш мазнини.

Треньорите какво казват?

# 50
  • В тъмната гора.
Абе момиче я се съвземи. За да ти спре цикъла значи си стигнала положението на анорексичка.

Ти какво искаш да се разболееш и да съсипеш и това, което си постигнала.
Майка ти не се грижи за теб, какви са тези глупости, които ги правиш.

И какви са тези две ябълки на закуска...само две ябълки...И другите жени във форума пригласят - две ябълки.
Тя е 16 и метаболизма и е засилен, все още расте и се развива, не стои по цял ден като вас на бюро.

Най-добре да направиш консултация с диетолог в София, не е много скъпо май не надвишава 50 лева. Избери добър диетолог, който си заслужава парите, той ще ти направи измервания - килограми, ръст, натоварване, ще изчисли от колко калории имаш нужда и ще ти състави диетата.
Сутрин би трябвало да се храниш най-обилно. Хапвай хляб сутрин и на обед. Вечер може да се ограничиш до 100гр.месо и салата /обилна/.
Вечер се яде месо или друг протеин, за да не спре метаболизма и през нощта. Това го знам от Ипократис - гръцкия диетолог, който работи в София.

# 51
Аз съм по очудена как така трениорите й не са й обърнали внимание .Иначе Мишел ти е дала много точни съвети послушай я . Wink

# 52
Мишел, двете ябълки закуска, са първата закуска. За това има и втора. Не се втрещявай толкова.

# 53
Аз съм по очудена как така трениорите й не са й обърнали внимание .Иначе Мишел ти е дала много точни съвети послушай я . Wink

Тя тренира с момчета, кой треньор ще се замисли, че всъщност има друг вид организъм и това, което е полезно за мъжете-атлети за момичетата може да нанесе поражения за цял живот.

Освен краткосрочния проблем, девойката ще трябва да реши дали това е нейният спорт. Много е глупаво сега като момиче да си дава зор до краен предел, да ходи "тънка" (като не знаем преди дали изобщо е била дори пухкава или се сравнява с много слабите). Щото после знаете ли какво става? Една бременност и тялото си наваксва всички диети, от фина девойка ще стане баба Меца и може така да си остане цял живот.

Та като се спортува и се спазват режими на младини, идеята е да имаш тяло за цял живот, не за няколко кратки години, докато спреш със спорта, а после- сто кила ужас...

# 54
Аз си мисля, че след като спортуваш и то активно, няма нужда от диети... Хапвай си нормално, без да се тъпчеш със сладко и други боклуци... Ти няма как да напълнееш след като спортуваш. Освен това спорта изисква повече калории, какво е това 1-2 ябълки за закуска... Нямате ли треньори, които да ви направят подходящо меню... Ти сега растеш, тялото ти се нуждае от много повече витамини, минерали и с тези строги диети, като нищо да си докараш много по-сериозен проблем... Аз на твоите години нито съм спортувала, хапвала съм доста и то разнообразна храна и никога не съм била болна или дебела.... Така че, не се лишавай от пълноценно хранене сега, за да нямаш проблеми по-късно.. Тялото ти не се интересува от моди, глезотии на тинейджърската възраст, то си иска необходимите хранителни вещества... Замисли се от къде ги получава то при теб? Не само цикъла ще ти спре, да не говорим за косопад, проблем с кожа и нокти, по-късно и с забременяване и много, много други... Много е сериозно, наистина.... Peace

# 55
Попрнцип сериозно трениращите от деца следят с какво се хранят и наблягат на здравословните храни ала бала.Което не значи че  едно следене на режима на един млад спортист трябва да бъде еднообразен и нездравословен .

# 56
Разбира се, че следят спортистите какво ядат. Гледала съм филм за Кристиано Роналдо - винаги е на режим. За да имаш хубаво, изчистено и хармонично тяло, трябва да внимаваш какво слагаш в устата си. Има три типа хора. Ако авторката е с ендоморфна структура е от изключително значение винаги да следи какво яде. Това, че някой винаги е бил слаб, не означава, че друг, ако се храни като него, ще бъде също слаб. Малко физиология, лоши гени и воала!!! Naughty

# 57
Кристияно Роналдо е мъж, при него диетата се отразява по съвсем различен начин. Не може едни и същи фитнес и диетични методи да важат за двата пола, не и ако освен спортна форма търсиш дългосрочно здраве. То хубаво жена с "изчистено" тяло, но нали знаеш какво им се случва на спортистките дълго време без цикъл? Особено ако са главно бегачки, почват да губят костна плътност в ръцете и част от гръбнака. По принцип липсата на женски хормони не е добро нещо. Какво искаш- да не ти се развие костната структура нормално като за жена и после "секцио-здравей", щото не може дори да родиш. Абе това тяло ти е за цял живот, не може за няколко години спорт да го съсипеш!

# 58
The Siren of Titan, говоря за спортистите, като цяло, просто дадох пример с Кристиано Роналдо. По начина, по който се изказа, оставам с впечатлението, че насърчаваш да не се практикува спорт, а няма нещо по хубаво от спорта, именно, за да развива мускулатурата и костната система. Няма нищо лошо в правилното определяне на хранителният режим от специалист. Някой хора съветват под "нормално хапване без преяждане" да се ядат пици и дюнери, за да не се ограничава човек. Кажи ми ти, щом толкова разбираш, какво полезно има в пици и дюнери, защото аз поне не намирам. Полезното са зеленчуците, плодовете, ядките, чистите протеини и полезните мазнини/нерафинирани, непреработени мазнини, като зехтин, баземово масло, нерафинирано слънчогледово олио/. Ценните за изграждането на организма витамини, минерали и вещества общо, се извличат от тези неща, независимо дали си на 16 или на 66. И няма по-хубаво нещо от спорта, за да поддържаш тялото си! За това трябва специалист, да види от колко калории спрямо годините си има нужда и да и изготви хранителен режим на базата на тези данни!

# 59
Именно- ако човек няма наистина добри данни, по-добре е да пази формата си, като практикува "движение", а не спорт.

Професионалният спорт развива едностранчиво костно-мускулната система и макар човек да изглежда добре на младини, може да има доста занемарени "ъгълчета" на тялото и всъщност оттам да тръгне някакво заболяване, проблем или дискомфорт.

Освен това повечето треньори действат пресиращо на всички, като едни отпадат заради травми, а най-яките и талантливи остават повече години. Така че спортът не е оптимално за поддържане на тялото, ако цената ще са травми на сухожилия, лигаменти и фасции. Това НЕ СЕ лекува, бавно или изобщо не се възстановява.

Относно храненето - никъде не говоря за пици и дюнери, обаче си има и други правила като преценка на бактериалната микрофлора, ритъм на поемане на храна и гладуване, които имат по-голям ефект от маниакалното "чисто" хранене.

Важното е да се постъпва мъдро, с дългосрочна мисъл. Говоря го като човек, който се е хвърлял в спорт и сега си носи травмите. Има и по-оптимален начин за постигане и поддържане на здраво тяло. Има различни видове спорт. Може би този не е за нея- та това е бързо кардио, то топи мускули; спреш ли го, ще качи 15-20 килограма. Да вземе малко кондиционно трениране, кросфит, тежести, ходене в планината, щото това търчане не е най-доброто.

Общи условия

Активация на акаунт