тежест в корема ?

• 8 828
  • 104
  •   1
Отговори
# 60
Аз говоря за спорта, като цяло. Това, което тя тренира, на мен не ми се вижда много сериозно и нещо, което ще продължи в дългосрочен план. Дано не се обиди! Движение го наричаш ти, но се нарича спорт! Просто различен изказ! Именно, за да не става гаф с храната, казах да и се направи меню от специалист. Моето е примерно, но на мен това ми се отразява добре, на нея може да не е това. Трябва да знаеш, че като носител също на ендоморфна структура и винаги склонен да пълнее, съм изчела много материал, за да си позволя да дам съвети на едно младо момиче. Преминала съм през същото!  Peace

# 61
Няма спорт "като цяло", има си различни тела, метаболизми, възраст, пол.

Движение например е да ходиш цял ден бавничко из пресечена местност. Движенията са разнообразни, никоя част на тялото не се преразвива, няма монотонно натоварване на стави и тъкани. А професионалният спорт изисква заучаване на типични движения, което значи създаване на нервно-мускулни навици, промяна на костните фасети, промяна в сила и опън на сухожилия и лигаменти. Тоест може да имаш някои много силни части на тялото и други, които са атрофирали и само чакат да се сецнат.

Имаше един блог, на Кати Боуман, тя ги обяснява по-добре. Според нея ако спортът е като хапчета с витамини, то истинското движение е като истинската храна- многостранно и балансирано.

И аз съм изчела много материал, преминала съм здравословно през две бременности и раждания и след това съм си върнала формата. Освен това също внимавам да не му отпусна края, но и знам как да вкарам нещата в граници.

# 62
Няма спорт "като цяло", има си различни тела, метаболизми, възраст, пол.

Явно си решила да ги знаеш нещата  Mr. Green Laughing Сега ще минем сигурно и през литературата, но щом искаш.  Спорта е лека атлетика, бягане, колоездене, и прочие физически натоварващи дейности, включително и ходенето. Искаш да ги изброявам или си решила да се правиш на остроумна, за да не разбереш какво значи "като цяло". Да, схванах, че ги разбираш нещата, но не си чак такъв специалист, така че не виждам желанието ти да продължаваш да водиш спора, на какво се базира. Изказа се вече и те разбрахме, не е необходимо да се напъваш повече, това няма да изгори много калории! Mr. Green И къде заби в професионалния спорт, та само за него споменаваш? Първо беше движение, после пък я прати в професионалния спорт. Няма да стигне чак там, уверявам те, нито аз и давам насоки да го направи, защото ми е ясно какви са жертвите там и за какво става на въпрос. Въпросът тук беше да помогнем на едно 16 годишно момиче да отиде до двете нули, ако не помниш. Спирам с теб, нещата се изчерпаха!
Както казах диетолог или разумно, ЗДРАВОСЛОВНО, хранене с повече СПОРТ/движение/! И не гладуване, а поемане на необходимите калории за възрастта за оптимизиране или БАВНО сваляне на теглото/стойностите са различни и също диетолог или фитнес инструктор  ще ги определи/! Wink

# 63
Нямало спорт ама друг път Joy това твърдение беше меко казано несериозно.
Разбира се професионалният спорт изисква  много лишения приемане на медикаменти .Има огромна разлика между любител спортист и професионален спортист и тя е една основна едните си вадят с това хляба а другите го правят за удоволствие. Нищо не пречи на любител спортист да спазва режими преди и след състазание да взема добавки.Да при професионалният спорт хранителният режим се следи от много хора но при любителят спортист трениорите също могат да дават насоки .Колкото до научаването на типичните движения те са задължителни за всеки спорт независимо от това дали си профи или любител.Независомо дали си любител акробат или профи пак трябва да можеш да правиш салта и мостове Wink

# 64
Знам каква е речниковата дефиниция на спорт, мен ме интересува как се отразява на тялото от гледна точка на биомеханиката.

Въпросът никога не е толкова прост и директен. Хубаво е момичето да се позамисли какво и как прави, да се допита и до специалисти, ортопед ако трябва.

Иначе дори непрофесионалният спорт може да НЕ гради оптимално тялото, ако са занемарени други елементи, но това вече е друга тема.

# 65
Днес ядох повече и смятам да продължа така  Stop Благодаря ви  Heart Eyes Ще се радвам ако има още какво да добавяте  Hug

# 66
  • В тъмната гора.
Аз съм бивша волейболистка. От 13-годишна тренирах.
За да имаш съвършеното тяло, освен футбола, защо не практикуваш пилатес, гимнастика. Ти си жена, трябва ти грация.
Иначе разпредели храната си така:
Закуска - обилна, даже и сладко си хапвай /после ако сте в блок качи няколко пъти стълбите, така ще изгориш калориите/Хляб на закуска задължително 2 филии, яйца, бекон, мед...или пък палачинки също..

Обяд - 1филия хляб + месо + салата
Взимай си хляб "Вита", полезен е.

Вечер - месо или риба,или яйца, или сирене, или кашкавал + салата

Междинните закуски - плодове

# 67
Аз съм бивша волейболистка. От 13-годишна тренирах.
За да имаш съвършеното тяло, освен футбола, защо не практикуваш пилатес, гимнастика. Ти си жена, трябва ти грация.
Иначе разпредели храната си така:
Закуска - обилна, даже и сладко си хапвай /после ако сте в блок качи няколко пъти стълбите, така ще изгориш калориите/Хляб на закуска задължително 2 филии, яйца, бекон, мед...или пък палачинки също..

Обяд - 1филия хляб + месо + салата
Взимай си хляб "Вита", полезен е.

Вечер - месо или риба,или яйца, или сирене, или кашкавал + салата

Междинните закуски - плодове

Благодаря точно от такива примерни менюта имам нужда, за да си наредя режима.. 
Готвено никъде ли няма да мога да вместя, а и месото не запича ли ?

# 68
Ако е само сухо месо, ще запича, и още как, а дори ще качваш повече. Добави зехтин или взимай по-мазно месо. Телешко например, мазнината от пасищно отглеждани животни е полезна.

# 69
footballgirl, детенце си си още!  Mr. Green Това е хубаво де! Месото запича, ако ядеш САМО месо, защото няма фибри и не подпомага работата на стомаха, плюс, че е много тежко за храносмилането/като всеки един протеин. Нали за това с правилната му консумация се отслабва. Тялото гори калории, за да го разгради/. За това месото се комбинира задължително със салати, обилни салати, които не ти носят много калории, но са много подходящи за организма, заради всички елементи, които носят със себе си, плюс фибри за храносмилането! Wink

# 70
Ааа ясно  Laughing
Ами тъй като приемах много малко калории до сега и ако ги вдигна ще напълнея ли ?

# 71
Какво наричаш "напълняване"? Възможно е да компенсираш загубена мускулна маса и да увеличиш теглото си. Но дали ще натрупаш повече телесни мазнини? Всъщност целта е да имаш по-високо активно тегло и мускули и по-малко мазнини.

Кажи все пак ръст, килограми и какви са ти целите. Както и по кои части на тялото трупаш мазнини.

# 72
Какво наричаш "напълняване"? Възможно е да компенсираш загубена мускулна маса и да увеличиш теглото си. Но дали ще натрупаш повече телесни мазнини? Всъщност целта е да имаш по-високо активно тегло и мускули и по-малко мазнини.

Кажи все пак ръст, килограми и какви са ти целите. Както и по кои части на тялото трупаш мазнини.

Висока съм 163см и тежа 50 кг.. искам да не напълнявам или да качвам мусколна маса.. Трупам мазнини навсякъде равномерно, но имам доста едри и очертани мусколи на бедрата  Wink

# 73
При тези сантиметри и килограми не мога да кажа, че си с наднормено тегло, може би имаш нереална представа как трябва да изглеждаш.

Бедрата се свиват с някои видове упражнения като суинг с пудовка, но при такъв ръст няма как да са съвсем слаби като на клечавите момичета с дълги кости.

Просто гледай да оптимизираш фигурата, която имаш. С годините мазнините ще намалеят, но мускулите ще се увеличават и уплътняват, което значи, че може и да си по-тежка. Аз например съм 165 и 57 килограма, но ръцете ми са слаби и жилави като на момиче 45 килограма. Тоест зависи как са разпределени мазнините.

# 74
Стана ми ясно, че по-слаба няма да стане явно, защото спрях и да свалям, но поне да ги задържа..
Знам дори и метаболизма ми се е забавил и сега не знам какво да правя, и как да не напълнея  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт