тежест в корема ?

• 8 835
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
Ще трябва с нещо да "запалиш" метаболизма, като например редуване на дни с по-малко храна и дни с повече храна.

Може и да си по-активна през целия ден, като например да не седиш на стол, а на пода- самото поддържане на гърба изисква мускулите да са метаболитно активни.

Прегледай си и каква ти е стойката и походката през целия ден- дали стоиш, седиш и ходиш стегнато, активно и грациозно или имаш навика да се прегърбваш, да си влачиш краката...това си е едно непрестанно метаболитно активиране. Неслучайно слабите хора изглеждат активно и стегнато, а по-пълните освен храненето имат и лениви движения, стойка и походка, и то не защото им тежи.

Важно е обаче да ти се върне цикълът.

# 76
  • В тъмната гора.
Другото, което е...хапвай морски дарове и риба. От тях и грам няма да сложиш. Поне два пъти седмично яж такава храна.
Чистият белтък, от който се трупа мускулна маса се намира най-вече в яйцата, затова и културистите си хапват десетки яйца на ден. Но ти не прекалявай.
Яж яйца сутрин.

# 77
Старая се да се движа повече като използвам стълбите, разхождам се с кучето и всяко възможно за повече движение.. имам и стегната подохдка Simple Smile Като цяло стойката ми е спортна Wink
Морски дарове много обичам, но бях спряла да ям  Crossing Arms Сега ще започна, но някой ще ме ориентира ли към калориите които да приемам  Embarassed

# 78
За жена- 1800- 2000 ккал на ден, но никой не може да каже колко ефективно усвояваш храната, така че дори в порциите ти да има някакъв брой калории, не е ясно после тялото ти как ще ги употреби.

# 79
  • В тъмната гора.
Старая се да се движа повече като използвам стълбите, разхождам се с кучето и всяко възможно за повече движение.. имам и стегната подохдка Simple Smile Като цяло стойката ми е спортна Wink
Морски дарове много обичам, но бях спряла да ям  Crossing Arms Сега ще започна, но някой ще ме ориентира ли към калориите които да приемам  Embarassed

Ето и таблица на калориите в храните
http://spidersport.com/calories.php

# 80

Ето и таблица на калориите в храните
http://spidersport.com/calories.php

Аз калориите ги следя и си тегля всяка хапка, но не знам колко да приемам страх ме е ако дигна на 1500 ще напълнея ..

# 81
1500 калории от какво? Мазнини, протеин, въглехидрати? Има разлика във вида храни. Има и значение доколко тялото ти гори мазнини. С този забавен метаболизъм като нищо ще повярваш на мита, че като ядеш мазнини, те не се горят, а се лепят директно. Горят се, ама не от всеки.

Вече за намаляване на теглото на мускулите...това се прави по друг начин, има начин с времето да станат по-компактни, но не се постига бързо и лесно. Но например може да си дадеш почивка без тренировки и да видиш дали бедрата няма да отслабнат автоматично. Имай предвид, че като тичаш много, тялото складира мазнини между слоевете мускули, затова има доста момичета, които тренират много, но са все с дебели бедра.

# 82
Не, бедрата може би си ги харесвам, но корема ми не си  Shocked Калориите ще ги набавям от бавни въглехидрати, протеини, плодове и зеленчуци. Не искам да свалям мусколна маса, а да си подобря метаболизма.

# 83
  • София
Привет на всички,

изчетох темата и виждам, че има доста авторитетни и квалифицирани изказвания и за да не пускам друга тема, тук ще попитам:

Възможно ли е продължителен прием на ленено семе да предизвика запек? Приемем го сутрин, по 3 супени лъжици, накиснати от вечерта в 1/2 кофичка кисело мляко.

Благодаря на всички, взели отношение !

# 84
Привет на всички,

изчетох темата и виждам, че има доста авторитетни и квалифицирани изказвания и за да не пускам друга тема, тук ще попитам:

Възможно ли е продължителен прием на ленено семе да предизвика запек? Приемем го сутрин, по 3 супени лъжици, накиснати от вечерта в 1/2 кофичка кисело мляко.

На мен са ми казвали, че лененото семе дори разхлабва  newsm78

# 85
Лененото  семе  е изключително добро за чревната флора. Като казаха за яйцата, не прекалявай със жълтъците, дели жълтъци от белтъци и яж белтъците, плюс не помня колко жълтъка на седмица бяха. ooooh!

# 86
Лененото  семе  е изключително добро за чревната флора. Като казаха за яйцата, не прекалявай със жълтъците, дели жълтъци от белтъци и яж белтъците, плюс не помня колко жълтъка на седмица бяха. ooooh!

Мисля че по 2, но не знам..
От утре вдигам калориите на 1500 дано не кача ще пиша след 10 дни да кажа Simple Smile

# 87
Привет на всички,

Всичко е възможно. Няма такова нещо като един тип бактериална флора. А може и да има друг фактор в диетата, който пречи.

"не прекалявай със жълтъците, дели жълтъци от белтъци и яж белтъците"

Когато някоя фитнес маниачка изхвърля жълтъци, Майката Природа плаче. Сори, ама холинът въобще не е излишен. Ако ще реже калории, да ги отреже от хляба, не от жълтъците. Като витамини са даже по-полезни от плодовете, да не говорим, че в крайна сметка човек има и мозък, и клетъчни мембрани, а те много обичат холин, витамин Д и А и други благинки.

Даже бих казала- давай белтъка на котката, която ще го храносмели по-добре, а ти яж само жълтъците. Иначе рискуваш да поемеш много протеин, който пък ще го разградиш до захари, ако не го трупнеш като мускулна маса.

И внимавайте със съветите, типичното "чисто хранене" е пълно с глупотевини.

# 88
не прекалявай със жълтъците, дели жълтъци от белтъци и яж белтъците

Консумация на цели яйца

# Предимства – когато ядете цели яйца, вие си осигурявате добър набор от всички есенциални аминокиселини в добри пропорции. Жълтъкът съдържа витамин А и витамин Д, желязо и разнклонени аминокиселини – все вещества, необходими за вашия прогрес.

# Недостатъци – а сега и обратната страна на медала. Освен полезните съставки, жълтъкът съдържа и доста мазнини, включително и наситени мастни киселини, които не са много полезни за здравето ни. Жълтъците съдържат и повечко холестерол и при прекаляване с консумацията им нивото му в кръвта може да се повиши, а това е нежелателно

Това съм го взела от страницата на Белчо Христов, който от много години се занимава със фитнес и боди билдинг. The Siren of Titan, ти от колко години се занимаваш с нещо подобно и какви са успехите ти?  newsm78
Винаги има предимства, но и недостатъци в нещо, за това се търси истината по средата или умереността, баланса. Той се постига именно, като се разрешава употребата на определено количество жълтъци, както писах и аз, но кой да ти чете, все някой ще бърза да се изкаже "умно"!  Аз поне не мисля, че целим да напълним организма на детето със животински мазнини и холестерол, или бъркам?!... Мислила съм до този момент, че всеки знае за евентуалната вреда от жълтъците, или трябва да пиша и за мой колега, който реши да си прави изследване на холестерол/заради проблеми със сърцето/ и то след като вечерта е ял доста цели яйца. Е, изследването не беше от добрите. След време като го повтори, резултатите бяха коренно различни!!!

Последна редакция: пт, 21 авг 2015, 11:28 от Прекрасната

# 89
  • В тъмната гора.
На сина ми, който е на възрастта на авторката и ходи на фитнес, не позволявам да яде повече от 3 пъти по 3 яйца на седмица. Аз съм се натравяла с яйца като малка и винаги слагам мярка на консумацията им.
Той също дели белтъци от жълтъци, но ни заради друго, а защото ги мрази.
С настояване яде по 3 жълтъка на седмица, а може и толкова да не хапне.
Когато родих и педиатъра ми разясняваше захранването след 6 месец, изрично ми каза за жълтъка и съдържанието на витамин Д в него и че на малките деца трябва да им се дава редовно. Така че и без жълтъци не може. Костите на пуберите растат и им е необходим.

Общи условия

Активация на акаунт