Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справя с подутия корем и запека?
Какви лекарства мога да приема за подут корем и запек?
Какви храни трябва да избягвам, за да намаля подуването на корема и запека?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справя с подутия корем и запека?
За да облекчите подутия корем и запека, консумирайте храни с високо съдържание на фибри, но имайте предвид, че те могат да причинят допълнително подуване. Еспумизанът може да осигури временно облекчение, но не лекува основната причина. Пиенето на около 300 ml топла вода сутрин също може да помогне за стимулиране на храносмилането и предотвратяване на запек.
-
Какви лекарства мога да приема за подут корем и запек?
-
Какви храни трябва да избягвам, за да намаля подуването на корема и запека?
-
Какви храни трябва да включа в диетата си, за да облекча подуването на корема и запека?
-
Какви са последствията от строгите диети и недостатъчното хранене при активно спортуване?
Недей да ми обясняваш за добрия и лошия холестерол и за нуждата му в тялото, това ми е ясно. Ето ти нещо и на теб да ти се изясни: Трайното повишаване на нивото на холестерола в кръвта се нарича хиперхолестеролемия. Това е болестно състояние от групата на дислипидемиите. Важно е да се разбира, че здравият организъм може да изхвърли излишните количества холестерол, приет с храната. Холестеролът, сам по себе си, не може да предизвика заболяване. Хиперхолестеролемията не е болест, а признак на някои болести на обмяната на веществата.
Най-малкото моят мъж е 75 кг и е нещо, като...слаботелесен! Как пък и аз не гледах за някой си "батка", чак ме е срам от мен си?
Аз хляб, мила моя, не ям от 12 годишна. Най-много, ама най-много по Коледните празници да си позволя да си откъсна парче питка. За цяла година ми стига със хляба! Сега и за белия хляб и набухвателите и груханата пшеница ли ще ме "учиш"? Поспри се малко и се отърси от тея твои батки, които са ти напълнили главите/нещо любов несподелена ще да е имало там
Преди да забременея спрях трайно цигарите. До ден днешен не пуша. Оттам си имам едни 10 кг. Всичко общо имах за сваляне 33 кг. Та, за 7 месеца свалих 20. На тялото не съм си навредила по никакъв начин! Дори напротив. Болежките вследствие изцедения от бременността организъм и многото килограми почти напълно изчезнаха! Имам да свалям още 13. Но го давам вече по-умерено с храната, за сметка на спорта. Скъсвам се да тренирам в момента. Правя го по час всеки ден, но високо интензивна тренировка/кардио и тренировки за отделните мускулни групи със собствено тегло. Стана ясно, че не харесвам "помпането"/. Както става ясно, не съм никога спирала да чета, НИКОГА! Някой харесват да помпат напразно, други да знаят какво правят/за това имаме глави, но доста спортни натури не ги ползват/. Става ми тъпо вече тази заигравка, явно ранга е различен, та не очаквам да спреш! Аз обаче ще ползвам главата си, за да спра/осъзнавам, че нямането на край е малко тъпо
това за отделянето на жълтак от белтък е много старо твърдения .Важното е да не се прекалява с тях за мен до 4-5 яйца на ден е нормално да изядеш .
Ходих до тоалетна един път, но имам чувство, че съм по-пълна