Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 384
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Специално в този случай мисля, че се хилим добронамерено, защото в общия случай, на 20 повечето сме били на сходен акъл и знаем какво се случва в следващите глави на книгата.
Обаче също така, в голямата си част, сме наясно, че няма начин да убедиш някой в нещо такова и остава само да се позабавляваме на чужд гръб Simple Smile

# 931
  • по пътя
Ето до това доведе гледането на боклуци от рода на " Сексът и градът".  ooooh!Не мисля, че ранната възраст е оправдание, дори напротив.Като млада бях още по-романтична от сега. Не мисля, че и сега е добре за младо момиче да има много сексуални партнъори преди брака. Консервативна и старомодна звуча сигурно. Отношението на Антигона към секса е отношение потребителско, като да си купиш домати. Много тъжно ми става като прочета такива неща от млади момичета.

# 932
Не, няма сръдни в случая, зачудих се "на глас". Не визирам моят избор, а всеки чужд, който ако не се вписва в общоприетата рамка е повод за по-резки изказвания, отрицателно категоризиране и открити подигравки. Нямам навика да се капсулирам в една единствена реалност където съществуват изцяло мои правила, морални устои, принципи, ценности, ситуации и цветове. Затова ми е чудно, ако толкова си се вторачил в краските на единствения ти по рода си свят, защо просто не си останеш забит само в него, а все пак вдигаш поглед само за да размахаш пръст.

# 933
А тези, които нямат деца и техните мозък и его са нещо в заблуда изглежда. Претенциозна работа...  Laughing

Наскоро бяхме с такова семейство на родова сбирка. Той е с 5 години по-млад, заедно са от 20 г, нямат деца (споделяла ми е, че в нея е причината), тя вече е на 51г, напълня, годините й личат, но емоцията, духът й, чарът са непроменени. Дъщеря ми ми обърна внимание, как дори докато пуши отвън, той непрекъснато я следи през витрината с поглед как танцува и се усмихва.

# 934
Joy Ти пък черно. Ми може и черно да е, хич няма да ме учуди.

Да, аз в друг пост и хомосексуалните и старите моми и ергени и тях споменах, колко хубаво си живеят.
Въпросът е крайната цел. То естествено, че в днешно време, хората преди да вземат крайната стъпка за деца, опитват достатъчно връзки с една цел, кой е най - подходящият партньор. Това имам предвид за връзките, че целта им е деца. Не е казано, че първата връзка ще е скрепена с деца. Макар че навремето е било точно така, една връзка никой не те пита обичаш ли този или онзи, жениш се и траеш там, и това е. А вече останалите изисквания за вярност и т.н. се засилват, когато има деца, даже и от темата е видно. Laughing Това всичкото обикновено е несъзнавано поне при повечето.

За деца е нужно само сексуално привличане, любовта изобщо не е задължителна. Като се замисля, всъщност любовта е едно от нещата, които ни правят слепи и най-често не можем да видим най-подходящият партньор. Ако целта на връзката е единствено и само възпроизвеждане, защо хората се влюбват в неподходящи типове Wink ?

Напротив никак не е нужно само сексуално привличане, точно любовта е задължителна за отглеждането на здраво потомство. Разбира се има рядко интелигентни индивиди, които успешно отглеждат заедно потомство, но на  масата им трябват приятни емоции за да имат причина да стоят с половинката. Когато си отидат приятните емоции, обществото е измислило други механизи да ги държи заедно, когато и те не вършат работа, се разделят.
Сексуалното привличане сама виждаш от темата, доста често се отъждествява с влюбване. За съжаление човешкото дете изисква дълго време грижи, докато съзрее и е годно да се възпроизведе, така че за отглеждането му не ще да е само сексуално привличане. За животните е достатъчно сексуалното привличане, но за хората не е. И понеже сме разбрали, че не е достатъчно избираме и се оглеждаме дълго за партньор, към който хем да изпитваме емоции пък хем да е годен за потомство. За това "финансово красивите мъже" са толкова привлекателни. Осигуряват среда, в която потомството ще се ползва максимално, поне на теория е така. Любовта заслепява точно така, но пък събира. Влюбваш се, създаваш потомство и оставаш с човекът, с когото си емоционално свързан за да се грижите двамата за децата, защото по - отделно е тежко. Най - добрият начин двама души да стоят заедно е, когато са емоционално свързани, обикновено с любов. Когато я няма, дори и децата не са мотив да останат заедно в двойка. Затова е измислена любовта от природата, за да държи двойката в едно цяло. Естествено, ние сме разумни животни и обичаме да послъгваме създателката, така че много варианти и изключения могат да възникнат. Послъгването не е непременно нещо лошо, напротив доста пъти е правилно.

# 935
  • по пътя
+1 за мнението на  Anna-Bell за семейството и любовта.

# 936
Не, няма сръдни в случая, зачудих се "на глас". Не визирам моят избор, а всеки чужд, който ако не се вписва в общоприетата рамка е повод за по-резки изказвания, отрицателно категоризиране и открити подигравки. Нямам навика да се капсулирам в една единствена реалност където съществуват изцяло мои правила, морални устои, принципи, ценности, ситуации и цветове. Затова ми е чудно, ако толкова си се вторачил в краските на единствения ти по рода си свят, защо просто не си останеш забит само в него, а все пак вдигаш поглед само за да размахаш пръст.

Нормално е. Чуждото в повечето случаи е заплаха, за собственото.  Laughing  WinkРазмахването на пръст е доста приятна емоция, защото създава представа у размахващият за непогрешимост и абсолютна правота, а това си е доста приятно чувство, в крайна сметка. Grinning За някои де, не за всички.

# 937
Не мисля, че и сега е добре за младо момиче да има много сексуални партнъори преди брака.

По добре преди брака, отколкото след това, все пак.

# 938
Скрит текст:
Скрит текст:
А тези, които нямат деца и техните мозък и его са нещо в заблуда изглежда. Претенциозна работа...  Laughing

За да имат деца, естествено. Точно при тях е най - силно изразено. Влюбват се, решават, че са намерили "единственият", но това е една чудесна програма за възпроизводство. Харесали се двойка от по 23 хромозома "влюбили" се демек решили, че е време да се кръстосат. Да де, ама не е само кръстоската след нея трябва някой да отглежда кръстоската, най  евтиният и лесен начин е, когато природата им направи програма наречена "любов". Само за да ги държи заедно, докато порастнат кръстоските,  после вече изведнъж любовта си е отишла, останал е навикът и страхът от самота, които чудесно се обличат във формата "обич". Все пак няма да отречеш, че  смисълът на връзката е децата, чак после "да си имаме другарче". Любовтта е природна програма, улесняваща възпроизводството, това твърди и науката, не е моя иамислица само. Така, както никой от вас не вярва, че отворените връзки могат да вървят ръка за ръка с обичта към единствен партньор, така и аз не вярвам, че изобщо след еди какъв си брой години заедно е  е останало и малко "любов". Остава навик, емоционална зависимост, страх от самота. Любов не. Затова и повече от половината връзки завършват с раздяла. Хората вече не са длъжни да търпят, за разлика от преди.

Анабел, така черно си илюстрирала нещата Laughing .

Не мога да твърдя нищо от личен опит, много съм далеч от конкретната възраст, но хора с дългогодишен брак са ми казвали, че любов има не само в първите три години на връзката, както обичат да твърдят някои "специалисти".
Колкото до децата, обичала съм хора без изобщо да мисля да създавам поколение с тях. Любов има, дори, когато възможност за деца няма, например при двойки с репродуктивни проблеми или хомосексуални двойки.

ПП - повечето статистики, които сочат, че 50% браковете завършват с развод не са верни.

Да, аз в друг пост и хомосексуалните и старите моми и ергени и тях споменах, колко хубаво си живеят.
Въпросът е крайната цел. То естествено, че в днешно време, хората преди да вземат крайната стъпка за деца, опитват достатъчно връзки с една цел, кой е най - подходящият партньор. Това имам предвид за връзките, че целта им е деца.
Ами, аз ти дадох пример за двойка, заедно от 23 години, които нямат деца.И те попитах те според теб за какво и защо са се събрали, след като целта им не е била дете?    Laughing
И за още една двойка се сетих, приятели на моя позната, и те заедно от поне 20 години, и те без дете.
Сещам се и за Богинята, и тя твърдо беше заявила, че дете с мъжа си не желаят.
Та, пак питам, с каква цел тогава са се събрали въпросните двойки?

Апропо, ако следваме "идеята на природата", трябва да раждаме всяка година по едно бебе...    Mr. Green  

Аааа извинявай пропуснала съм въпросът към мен. Ми събрали са се да си имат другарчета, заедно е по - добре, отколкото сами, особено без деца. Това им е целта, да не са напълно сами, защото старост + самота, предполагам сама знаеш, че е едно от най - лошите неща. Това е програмата или инстинктът, който улеснява отглеждането на потомството. Естествено, както казах и по - назад, когато това съжителство е придружено от прекрасната илюзия, че те много се обичат и в никакъв случай не е от страх да не останат сами особено на късна възраст, мисля, че се живее доста приятно и лесно. Даже бих казала и щастливо. Разбира се това са изключения, защото нали сама разбираш, че целта не е такава на мнозинството, иначе нямаше сега с теб да си пишем, защото нямаше да ни има. Laughing Идеята ми е, че най - хубаво се живее, когато човек вярва сам на собствената си пропаганда и илюзии, разбира се е и толерантен към излюзиите и самозаблудите на другите. А не неговите илюзии да са реалност, а пък чуждите сочени с пръст като "кухи" и илюзорни.
Т.е., ти напълно изключваш възможността любовта да е причината да са се събрали?  
В такъв случай, защо е нужно да се събират с човек от другия пол, спокойно могат да си живеят две кукувици например, хем няма да перат мъжки чорапи,хем няма да търпят мъжки капризи?    Laughing
Разбирам, че все още не си срещнала/изживяла любовта, ама не тази, водеща до сърбели разни, а онази истинската, дълбоката, всеобхватната, но поне се възползвай от собствения си съвет и бъди "толерантна към илюзиите и самозблудите на другите".    Laughing

# 939
Колко "много" е много? За някои и 10 са много, за други и 50 са малко.

# 940
Нормално е. Чуждото в повечето случаи е заплаха, за собственото.  Laughing  WinkРазмахването на пръст е доста приятна емоция, защото създава представа у размахващият за непогрешимост и абсолютна правота, а това си е доста приятно чувство, в крайна сметка. Grinning За някои де, не за всички.

Заплахи, пръстове... Laughing

А всъщност е просто смешно. Като да слушаш любовните проблеми на 15-годишна, която, след като се е разделила с Иванчо, реве как никога няма да обича никого след него, как живот без Иванчо няма, как светът ѝ е свършил и никога, съвсем никога няма да е щастлива. Същата работа. Хем леко съчувстваш, хем малко на смях напушва.

# 941
Защо се хабите със страници наред да се обяснявате на 20-годишни. Всичките сме били бунтовни, уникални, различни и сме гледали отвисоко на лелките и чичаците. "Аз никога", "аз винаги ще...". Винаги е било така.

Не е ли възможно да си млад, без да се приема, че гледаш отвисоко?

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 01:45 от Буря през август

# 942

Не ме разбирай погрешно. Приемам изборът ти. Само ми е интересно как така няма да имам нищо против мъжът ми да спи с Х и това да не е никакъв, ама никакъв проблем за мен, но да е тема табу това, че той е спал с Х? Значи дълбоко в себе си не сте готови да делите партньора си и с други и споменаването на това, че е правил секс с Х ви наранява? Предпочитате да се правите, че не се е случило. Да, казал е, че излиза с Х, но като не ми каже "правих страхотен секс с Х", мога да се правя, че само кафе са пили. Един вид защитна реакция. А ако чуеш подробности, дори не подробности, а само да спомене колко много му е харесало, дали няма да те жегне нещо? Ами ако наистина отиваш на кафе с Х, а той си мисли, че ще правите секс? Тогава казваш ли му, че няма да правите нищо или пак излизаш без повече подробности? А иначе изборът ти го приемам, но условията свързани с този избор са ми странни.

# 943
Скрит текст:
Скрит текст:

За да имат деца, естествено. Точно при тях е най - силно изразено. Влюбват се, решават, че са намерили "единственият", но това е една чудесна програма за възпроизводство. Харесали се двойка от по 23 хромозома "влюбили" се демек решили, че е време да се кръстосат. Да де, ама не е само кръстоската след нея трябва някой да отглежда кръстоската, най  евтиният и лесен начин е, когато природата им направи програма наречена "любов". Само за да ги държи заедно, докато порастнат кръстоските,  после вече изведнъж любовта си е отишла, останал е навикът и страхът от самота, които чудесно се обличат във формата "обич". Все пак няма да отречеш, че  смисълът на връзката е децата, чак после "да си имаме другарче". Любовтта е природна програма, улесняваща възпроизводството, това твърди и науката, не е моя иамислица само. Така, както никой от вас не вярва, че отворените връзки могат да вървят ръка за ръка с обичта към единствен партньор, така и аз не вярвам, че изобщо след еди какъв си брой години заедно е  е останало и малко "любов". Остава навик, емоционална зависимост, страх от самота. Любов не. Затова и повече от половината връзки завършват с раздяла. Хората вече не са длъжни да търпят, за разлика от преди.

Анабел, така черно си илюстрирала нещата Laughing .

Не мога да твърдя нищо от личен опит, много съм далеч от конкретната възраст, но хора с дългогодишен брак са ми казвали, че любов има не само в първите три години на връзката, както обичат да твърдят някои "специалисти".
Колкото до децата, обичала съм хора без изобщо да мисля да създавам поколение с тях. Любов има, дори, когато възможност за деца няма, например при двойки с репродуктивни проблеми или хомосексуални двойки.

ПП - повечето статистики, които сочат, че 50% браковете завършват с развод не са верни.

Въпросът е крайната цел. То естествено, че в днешно време, хората преди да вземат крайната стъпка за деца, опитват достатъчно връзки с една цел, кой е най - подходящият партньор. Това имам предвид за връзките, че целта им е деца.
Ами, аз ти дадох пример за двойка, заедно от 23 години, които нямат деца.И те попитах те според теб за какво и защо са се събрали, след като целта им не е била дете?    Laughing
И за още една двойка се сетих, приятели на моя позната, и те заедно от поне 20 години, и те без дете.
Сещам се и за Богинята, и тя твърдо беше заявила, че дете с мъжа си не желаят.
Та, пак питам, с каква цел тогава са се събрали въпросните двойки?

Апропо, ако следваме "идеята на природата", трябва да раждаме всяка година по едно бебе...    Mr. Green  

Аааа извинявай пропуснала съм въпросът към мен. Ми събрали са се да си имат другарчета, заедно е по - добре, отколкото сами, особено без деца. Това им е целта, да не са напълно сами, защото старост + самота, предполагам сама знаеш, че е едно от най - лошите неща. Това е програмата или инстинктът, който улеснява отглеждането на потомството. Естествено, както казах и по - назад, когато това съжителство е придружено от прекрасната илюзия, че те много се обичат и в никакъв случай не е от страх да не останат сами особено на късна възраст, мисля, че се живее доста приятно и лесно. Даже бих казала и щастливо. Разбира се това са изключения, защото нали сама разбираш, че целта не е такава на мнозинството, иначе нямаше сега с теб да си пишем, защото нямаше да ни има. Laughing Идеята ми е, че най - хубаво се живее, когато човек вярва сам на собствената си пропаганда и илюзии, разбира се е и толерантен към излюзиите и самозаблудите на другите. А не неговите илюзии да са реалност, а пък чуждите сочени с пръст като "кухи" и илюзорни.
Т.е., ти напълно изключваш възможността любовта да е причината да са се събрали?  
В такъв случай, защо е нужно да се събират с човек от другия пол, спокойно могат да си живеят две кукувици например, хем няма да перат мъжки чорапи,хем няма да търпят мъжки капризи?    Laughing
Разбирам, че все още не си срещнала/изживяла любовта, ама не тази, водеща до сърбели разни, а онази истинската, дълбоката, всеобхватната, но поне се възползвай от собствения си съвет и бъди "толерантна към илюзиите и самозблудите на другите".    Laughing

Любовта съществува, точно толкова, колкото съществува и егото човешко. Любовта е прекрасна илюзия, така че съществува, как да не съществува. Но е продукт на егото, една прекрасна маска на егото, това е любовта. Да не говорим, че служи и за чудесно оправдание. Нали виждаш с какво се майтапим, с това, че можем спокойно да кажем на съпругът, че не го прави като Пешо. И ако съпругът ни ни обича безусловно би трябвало да се съобрази, нали? Ако съпругът не ни удовлетворява сексуално нали ако ни обича безусловно, даже сами би предложил да ни намери някой Гошо, просто ей така да сме щастливи. Нали любовта означавало другият да си щастлив и ти да си доволен, ако той е щастлив. Същото и ние. Ако не го кефим с нещо, ми да му предложим по - добро, ей така за една нощ поне. Е, хубаво тогава, защо е обидно и кофти ако Пешо дойде, или Пена? Нали това била любовта, всепрощаваща, всеотдайна, партньорът да е щастлив, пълно доверие и незнам си каква. Да, ама не. На практика не била такава. Обидно било Пешо да е по - добър от съпругът. Или Пена да прави по - хубави с-ки.

Не, изобщо не можеш да разбереш аз какво съм изживяла, а както виждаш и не споделям, точно, защото не искам аз да съм единствената камбанария от която се изхожда. Опитвам се да ти кажа, че точно, както ти си мислиш, че си изживяла или изживяваш някаква любов, така и другите си мислят същото.
Аз както виждаш съм много толерантна към всички видове илюзии, точно мен ти да ме обвиниш в нетолератност е някак смешно. Пръст не съм размахала, нито съм си позволила да кажа, че единият тип с отворен връзка обича, пък другият не. Още повече ми се затвърдява схващането за илюзорността на подобни емоции. Напротив в един мой пост обясних даже, колко важна е илюзията любов за семейството, особено с подрастващи деца. Когато децата порастнат пак е важна за да притъпи чувството на самота и старост дори. Единственият недостатък като всяка зависимост е, когато един ден смъртта  дойде какво ще прави единият от партньорите. Това е гадното.
Събират се с човек от другият пол, защото са хетреосексуални затова. А както знаеш това е вроден, а не избор. Ясно ти е защо хетросекуалните се привличат, нали и каква е целта? Grinning

# 944
След като се събират според теб за
Цитат
да си имат другарчета, заедно е по - добре, отколкото сами, особено без деца. Това им е целта, да не са напълно сами, защото старост + самота, предполагам сама знаеш, че е едно от най - лошите неща.
, а не от любов и страст, какво значение има дали са хетеро или хомо?    Laughing

Цитат
Ако не го кефим с нещо, ми да му предложим по - добро, ей така за една нощ поне.
Проблемът на изневерите, поне повечето, е че този, дето нещо не го кефи вече в партньора, не си казва къде му е болката, ами самосиндикално тръгва да я "лекува" навън.
Скрит текст:
Ако моят мъж ми каже, че вече не е щастлив с мен, не желае да е с мен, ще му дам шанс да е щастлив другаде.Да, сигурно няма да ми е лесно, но .....Животът е ужасен, когато виждаш всеки ден как любимият ти човек се трови и причината за това си ти.

Общи условия

Активация на акаунт