Бихте ли се възползвали?

• 18 129
  • 354
  •   1
Отговори
# 330
Да, бих. Нали в съседната тема за мигрантската инвазия  говорим и колко е важно белите,умните, красивите, образовани християни да се размножават, че иначе ще ни инвазират лошите, черни, необразовани мюсюлмани, които не са и чували за репродуктивни проблеми и се размножават здравата. Така че, нямаме май и много избор и място за колебание. Simple Smile

Абсолютно си права. Има огромен напредък в сферата на ИИ, даже някои професии ще изчезнат, заради автоматизацията и роботизацията. Дизайнерските бебета и изкуствената утроба са бъдещето на нашият вид, поне на белият де. Както и тераморфирането на Марс. Това съвсем не е научна фантастика, нищо че на мнозина сигурно така им звучи.

# 331
Аз ще ви дам за пример секциото. Прекрасно е, че го има. Наред обаче с тези, на които им се налага или искат, горят и тези, които НЕ им се налага. Поне у нас, а и във всички неразвити държави тенденцията е висок % секцио. Каква е гаранцията, че и с това няма да се злоупотребява?

В какъв смисъл "горят"?
Оперират хора без да има нужда от операция и без да са пожелали (у нас има такава опция).
Лично аз не бих се подложила на операция, освен, ако такава не се налага заради здравословното състояние на майка/бебе.

В момента планираното секцио е много по-добра опция.

# 332

В смисъл? Обикновено точно голяма част от планираните са излишни. Тези по спешност, като моето например, са защото е станало ясно, че бебето няма как да излезе по друг начин.

# 333

В смисъл? Обикновено точно голяма част от планираните са излишни. Тези по спешност, като моето например, са защото е станало ясно, че бебето няма как да излезе по друг начин.

Защо да е излишно...има жени, които не искат да се "порят" отдолу.

# 334

Това че не искат, не означава, че исканията им са разумни.

# 335

Всеки сам преценява какво е разумно или не. Универсална истина няма.

# 336

Да, няма универсална истина, но едва ли всеки е компетентен в областта на медицината, за да може да прецени сам разумно. Но пък всеки е свободен да прави грешки относно собственото си здраве.

# 337

Да, няма универсална истина, но едва ли всеки е компетентен в областта на медицината, за да може да прецени сам разумно. Но пък всеки е свободен да прави грешки относно собственото си здраве.
Затова е време да пуснат в експлоатация изкуствента утроба. Няма да има риск за ничие здраве.

# 338
Бих.
Ще си спестя болка и риск за живота.
Така и не се престраших да забременя втори път...

А аз се престраших, когато стана модерно секциото, беше СПА в сравнение с "нормалното" ми първо раждане.

По темата....не бих, бременността е прекрасен период  Peace

# 339
Затова е време да пуснат в експлоатация изкуствента утроба. Няма да има риск за ничие здраве.
Дали?

# 340
Аз ще ви дам за пример секциото. Прекрасно е, че го има. Наред обаче с тези, на които им се налага или искат, горят и тези, които НЕ им се налага. Поне у нас, а и във всички неразвити държави тенденцията е висок % секцио. Каква е гаранцията, че и с това няма да се злоупотребява?

В какъв смисъл "горят"?
Оперират хора без да има нужда от операция и без да са пожелали (у нас има такава опция).

Без да има нужда може би, но без да са пожелали? Мисля, че трудно биха оперирали някого без да го желае.

# 341
  • София
моля ви, нека не се обръща темата на за и против секциото!

# 342
Всъщност не виждам връзка със секциото, едва ли цената на изкуствената утроба ще е 2000 лв., така че % хора, които я използват по желание ще е сравнително малък (както сега само доста богатите раждат в чужбина секцио по желание).

# 343

Бях сигурна, че все  някой няма да успее да прочете написаното Simple Smile.
Изобщо не става дума за тези, които не искат да се 'порят отдолу'.

Говоря за случая, в който хората НЕ искат да имат ИЗЛИШНИ операции. Дано да е станало ясно този път.

# 344
  • София
Гласувах "за", защото за мен бременността е просто начинът да се сдобия с дете, а обичта ми към него се е породила с желанието (и емоционалната готовност) да го създам и да го отгледам. Връзката родител-дете се изгражда на база техните взаимоотношения и, колкото и да се подсилва при износването, не то е това, което ме кара се чувствам негова майка.

Влиянието на пренаталните усещания върху формирането на личността не са доказани, но дори и да са факт, за плода това е по-скоро среда, в която съществува. Предполагам, че след попадането му в един чужд свят, познатите пулс или глас на майката, го карат да се чувства по-сигурно, но те биха могли да бъдат заменени с обичта и всеотдайността на друга жена. Детето трябва да се осъзнае като Аз, за да може връзката майка-дете а стане двустранна.

---

Не знам докъде са стигнали опитите с животни (с тях сме по-смели и не ни пречи да извадим ембрион с експериментална цел), но определено при хората се върви в обратната посока. Кувьозът е вид имитация на утробата, създаден с цел да решава проблеми. И тъй като ги решава сравнително успешно, се работи в посока усъвършенстването му, а от там - непрекъснато се сваля възрастта на спасените преждевременно родени бебета. Кой знае, нищо чудно, накрая да се стигне и до ден Нула.

В същото време, на друг фронт, учените принтират тъкани с цел да започнат да принтират органи за трансплантация. Когато успеят - да се готвят мишките...  Grinning

Всяко научно и технологично откритие се създава с цел да решава дадени проблеми, а не за да замести нещо природно. И когато то има устойчив успех с минимален риск, се намират хора, които да го използват по желание. Това е принципът и при секциото по желание, адаптираното мляко по желание, прането с пералня по желание. А това кой с какво ще компенсира времето, което липсата на бременност му осигурява, е въпрос на приоритети на самия индивид - едни си държат на маникюра, други гонят кариера, трети пият винце Simple Smile

Относно етичната и законовата страна на изкуствената утроба - тук по-лесно ще могат да се разрешат нещата, защото ще се защитават единствено интересите на плода. Защото, все пак, при сурогатното майчинство "утробата" е личност с всички нейни права, чувства, здравословно състояние и т.н., а при осиновяването има биологична майка, която (дори да няма претенции към детето), винаги присъства в съзнанието му.

А по отношение на имитацията на вкусове, шумове и движения в една изкуствена утроба - със сигурност това са неща, които могат да се имитират технологично. А и да не могат - не вярвам да е от съществено значение. Така или иначе много жени си сменят навиците през бременността, когато родят режимът (или липсата му) се променят, а с израстването на детето и промяната в нуждите му - съвсем. Това важи за хранене, активност, нервност или спокойствие, шумове и тишина...

Grinning Може да направят утроби за спортистки слушащи Моцарт, за фенове на кючеците със съответното поклащане в ханша, а по желание - на плода може да се пуска гласа на свекървата, та да свиква от малко  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт