МОНОДИЕТА - тема 14

• 71 646
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Едно бутче средно без кокали е към сто, сто и двадесет грама, демек към сто и петдесет калории. Средно една жена, която няма физическа активност, се нуждае между 1500 и 2000, смятай... Wink

# 136
jedira, само по 3 пъти ли хапваш на зеленчуков ден?
Стaси , вчера дори не беше три пъти, а два, така се случи, затова бях много гладна на вечеря, днес се поправих и в работата хрупах моркови(за ужас на колежките) Mr. Green
jedira, патладжани с доматен сос си е истинско ядене. Аз си мислех че трябва да са основно салати, и зеленчуци на грил тиган или запечени в тава.
Bianka B., направих ги запечени в тава, станаха много вкусни, само патладжан, домати, малко зехтин и сол  chef
Да ви кажа и аз си хапвам, само от разрешеното, но не стоя гладна в никакъв случай.Учудвам се, че свалям съвсем по същия начин, както и когато правих диетата предния път, мислех, че ще е по-бавно.В почивката бях качила малко отгоре, то си замина, но на обиколки съм по-слаба от тогава, много е странно(и ме радва).Днес реших да си извадя дънки и установих, че всичко от преди лятото ми е широко, намерих едни дънки, прибрани и аз не помня откога, само знам, че последния път ми стигаха до над коленете като се опитах да ги обуя.Сега влязох в тях и съм супер доволна PartyЗа утре съм приготвила пушена сьомга, друго не мога да измисля за в работата newsm78

# 137
jedira, ами аз ям по 4-5 пъти  Embarassed. За днес имаше печени тиквички, със съвсем малко олио, на фурна. Станаха мноооого добри. Аз нещо се отворих на сурови тиквички и сутринта рендосах една, с малко сол, малко олио и оцет, стана чудно. Странна закуска, ама много ми харесва  hahaha

За утре съм приготвила риба тон в консерва и майка ми е обещала печено филе, не разбрах от каква риба. Не ми се рискува с пушени и други такива неща, гледам да спазвам на 100%, че май няма да правя после пак 12 дни  Rolling Eyes

# 138
Днес ми е ден 4 и имам -1кг от вчера Simple Smile Като се замисля след неуспешните ми опити миналата седмица да съм на диетата, също съм успяла да смъкна 1кг, та доволно засега Simple Smile
Днес пак печено пиленце.
Много воля и минуси на всички   bouquet

# 139
Добро утро,
При мен -3кг от началото, бързо качени, бързо свалени  hahaha
Ден 1 на риба и вече  Sick. Има ли с какво да я заменя тази риба утре? Без пиле  Sick

# 140
  • Варна
Бързам да се похваля - след първи ден пиле - 1кг. Доволна съм. И котките бяха щастливи и сити.
Днес съм на пилешки пържоли и шишчета.
И аз искам да питам някои неща.
За рибения ден дали може да се ядат миди. Не че толкова ми са ядат, но за разнообразие, че два дена и на мен ми се струват много, въпреки че обичам риба.
За плодовия гроздето нали не е забранено. Освен бананите има ли други плодове, които не се ядат.
И за млечния ден. Много ми се искаше и на мен да може извара, защото тя е чист протеин, за разлика от повечето кисели млека по магазините, но щом не е по правилата няма. Въпросът ми е позволена ли е стевията като подсладител, желатина и подправки като ванилия, канела и какао. Питам, защото преди години, когато правих Дюкан си приготвях крем от желирано кисело мляко. Тогава го подслаждах и му давах аромат със Степче, но сега бих го направила със стевия.
jedira, ще взема и аз така да си приготвя патладжана за утре по твоя начин. Как ги наряза - всичко на кръгчета, или доматите бяха настъргани на сос от горе. Патладжанът вече е купен.
Славейче, браво, водиш ме с минусите    Simple Smile
Радвам се за минусите на всички!

# 141
  • София
Днес не издържах и се качих на кантара. Десет днис -3кг. Много съм доволна.

# 142
ladvy, браво   bouquet

Bianka B., аз само бананите съм виждала да се споменават като 'забранени'. Гроздето също е с доста високо захарно съдържание, но ако това ти се яде - давай Simple Smile Не мога да помогна с останалите въпроси - аз гледам да го спазвам както си е написано и да не експериментирам много. Можеш да пробваш и ако се появи плюс или пък задържиш ще знаеш повече да не правиш така  Naughty  Grinning Иначе аз добавям лимон, за да подобря вкуса на картофите и месото - не знам дали това е правилно, но изобщо няма как да се насиля да ги ям безвкусни  Tired

Аз нямам търпение за продовия ден - страшно много ми се яде нещо сладко и това ми е единствената утеха - плодове Simple Smile  И за зеленчуците съм ентусиазирана утре. Доста сухичко и тежко ми е засега с пилето и картофите. Тооолкова съм жадна днес  Crazy
По въпроса с колко пъти на ден се яде - знам, че колкото по-често толкова по-добре, но в дните с картофи, месо и риба не мога да закусвам... Предполагам, че ако оцелее до вторите 12дни и съм прегладняла може и да се прежаля, но тези три продукта изобщо не си ги представям в менюто ми за закуска  Rolling Eyes В останалите дни си планирам чести хранения  Peace

# 143
Записвам се и аз отново след около месец прекъсване.В началото на юли изкарах 12 дни на монодиетата,от 69кг.свалих до 63.500кг.Реших,че няма да имам такъб резултат,ако повторя и си направих почивка.Интересно,е че не си върнах килограмите и сега стартирам от 63.500кг.Силно се надявам да падна под 60,поне до 59 да я докарам.Днес ми 1ви пилешки ден,сутринта кантара показа 62.500.Опекох си на скарата пилешки бонфиленца и си хапвам от тях,лошото е че вече ми омръзна:-(

# 144
Привет и от мен, сладурки Hug
Днес още 500г надолу, сега с рибата да видим как ще ми се получи Rolling EyesСеднала съм с една скумрия на скара, но ми се есвил стомаха и с половин риба се нахраних Simple Smile
За рибения ден дали може да се ядат миди.
jedira, ще взема и аз така да си приготвя патладжана за утре по твоя начин. Как ги наряза - всичко на кръгчета, или доматите бяха настъргани на сос от горе. Патладжанът вече е купен.
Bianka B., можеш да ядеш миди и всякакви морски дарове, освен ролца от раци, в които има всичко друго, но не и раци Peace
За патладжана:нарязвам го на 0.5см дебели кръгчета, да се изцеди малко, после нареждам в тавичка, поръсвам с малко зехтин и пека, като се позапече изсипвам отгоре млени домати с малко чесън и пак пека.Много лесно става и е вкусно  chef
Стaси, добре е, че ядеш по-често, по принцип това е правилното thumbsupПросто в момента в работата нямам никаква възможност да ям риба през два часа, ситуацията е такава, виж, с плодовете мога да си позволя да хрупам по някоя ябълка като се присетя Simple Smile
А за пушената сьомга избора ми беше такъв, защото най-малко ми мирише на риба и една опаковка от 100г ме нахранва, по-добре това, отколкото нищо.Предния път я правих с риба тон в собствен сос и си стоях гладна два дни Laughing
Славейче, и аз чакам плодовете с нетърпение Hug
lucinda78, и аз я правя за втори път, но с два месеца почивка, успех!  bouquet

# 145
jedira, мислех и аз риба тон в собствен сос, имам даже две консерви, но майка ми прави филе на тиган и по-добре от консерва. И сега ММ ще ми прави също някакво филе на тиган, та намазах днес  Heart Eyes. Но как ще изкарам утре, не знам.

За киселото мляко вярно може ли ванилия, канела и стевия?  newsm78
Отказахте ме от бананите, но имам малко грозде и мисля сини сливи, ябълки и диня. Нямам търпение  Tired

# 146
Стaси, накарай ги да ти изпекат повече да си имаш и за утре LaughingТя рибата и на другия ден е вкусна като се притопли Peace
Аз с киселото мляко карам само на айрян, така хем и вода пия повече.Не знам за вас, аз по принцип не пия вода, сега като съм на диета се радвам, защото си следя количеството и гледам да пия, така че все 1.5-2л горе-долу докарвам.На плодовия ден ще карам на диняяяяяя, нектаринки и каквото видя в магазина, много му се радвам! Heart Eyes

# 147
  • ...на безопасно
Ох...много обичам риба... Като дюканствах, а и дълго след това ядях по 3 пъти седмично. Зная си, че риба и вода вършат чудеса.

Обаче....два дена сега се озорих, не знам защо.

Може ли утре натурално сушени плодове?

Вода пия ужасно много. Днес на работа само - 2 л. Сега вече са към 3-4.

# 148
Добро утро   bouquet
Аз отчитам още -500гр от вчера, общо 1.5кг за 4 дни. Днес съм се запасила със салата от айсберг, домати, краставици, чушки и разни зелении. Ще мина да си взема и моркови да рупам в промеждутъците  Mr. Green Продължавам да съм ужааасно жадна почти постоянно, та се наливам и с доста вода Simple Smile

# 149
  • Варна
Ето и моя отчет: минус и след втори ден пиле. Общо за дните с пиле - 1.8кг. Като резултат е много добре, само дето от вчера нямам сили - уморявам се от качване на стълби или по - дълго ходене. Иначе не се чувстам зле.  Дано да мине това състояние, че искам да включа и спорт.
Снощи изпекох една тава падлажан, нарязан на кръгчета, но не сложих домати. За днес ще е това заедно с домати, краставици и печен пипер, а може и салата зеле за вечеря, не съм решила. А как хубаво си закусих сутринта с един домат. Когато се лишавам от храна преоткривам вкуса и.
Кеа, не съм познавач на режима, но според мен сушени плодове по - добре недей яж. Ако все пак искаш нека да са съвсем малко като количество.
Аз с водатата отдавна нямам проблеми - пия по 2 - 2.5л задължително всеки ден, като в това количество включвам и неподсладен чай. Карам по правилото 30мл на килограм, но ако все пак съм жадна пия колкото искам.
jedira, ти каза че по принцип не пиеш много вода. Свиква се, но трябва да следиш количествата.  Открий с каква температура най-лесно пиеш водата. Аз например не мога да пия студена вода, а я предпочитам топличка, така изпивам на веднъж повече. Освен това пия водата в големи чаши. И след 5 - 6 чаши и един чай количеството е изпито.

Общи условия

Активация на акаунт