БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 082
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! Искам да направя пилешки дробчета,както ги правят в кръчмите и сервират в гювече. Аз ги запържвам,после ги разпределям в гювечета,слагам чушка,лук и домати и във фурната. Емиии,не стават като на кръчма и това си е.
Някой,ако знае тайната,моля да я сподели!

# 646

Правилно постъпваш. Тайната най-често е в овкусителите.
Не подправките, а именно - овкусителите

# 647
правя пърженето обратно - приготвям си лука, запържвам хубаво, да се карамелизира, накрая слагам дробчетата отгоре. Виж тези http://pep-4o.blogspot.bg/2015/07/blog-post_8.html соса от нар можеш да замениш с 2 лъжици мед и малко оцет

# 648
  • Русе
Здравейте! Искам да направя пилешки дробчета,както ги правят в кръчмите и сервират в гювече. Аз ги запържвам,после ги разпределям в гювечета,слагам чушка,лук и домати и във фурната. Емиии,не стават като на кръчма и това си е.

Опитайте по тази рецепта. Сигурно не е като в кръчмите, но за вкусът им гарантирам. Simple Smile

# 649
правя пърженето обратно - приготвям си лука, запържвам хубаво, да се карамелизира, накрая слагам дробчетата отгоре. Виж тези http://pep-4o.blogspot.bg/2015/07/blog-post_8.html соса от нар можеш да замениш с 2 лъжици мед и малко оцет
Благодаря на всички! Simple Smile Направих ги-може би наистина трябва първо лука да се карамелизира. Но аз винаги първо пържа месото и после в същата мазнина слагам лука,за да поеме от вкуса на месото. Запържих дробчетата в касерола,без капак(винаги ужасно ме е е страх от пръскнането -общо езето 2 пъти в годината правя такива неща). Въпреки това се отдели водичка,която не се изпари. Отлях я,добавих олио и ги изпържих още(никак нездравословнооо).Поле ги извадих и сложих лука,чушката,морков и малко чесън. Разпределих ги в гювечета + подправки-сол,чер пипер ,чубрица,вино и ги задуших във фурната. Хубави станаха ,:НО - не си бяха поели добре сол; зеленчуците станаха много хубави,но на дробчетата фурната като цяло им беше излишна.
Другия път по твоята рецепта ще ги направя (догодина може би)Simple Smile

# 650
за дробчетата е необходима минимална термична обработка (като време).
така ,че приготви всичко което ще слагаш в гювечето , отгоре метни дробчетата  и запичай. под похлупак за да не пръска евентуално.  можеш да сложиш и малко кашкавал върху дробчетата - така той ще предпази от пръскане.

# 651
Не сме от хората, които обичат много риба, но нали имаше в понеделник разпродажба в "Пени" и аз награбих филе от мерлуза и хоки.
Идея си нямам как се готви, та моля за съвет.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1771.0
Можеш да панираш или направиш плакия.
Благодаря!

# 652
  • София
пеп-4o, дали мога да заменя крилцата от рецептата "глазирани крилца в сладко кисел сос" с долни бутчета, че не ядем много крилца?

Пилешки крилца "3 лъжици" имат ли сладникав вкус от меда?

Останаха ми сварени 2 долни бутчета и 2 крилца от домашно пиле. Как да ги приготвя?

Да не е супа, яхния и с ориз/ картофи на фурна.

# 653

Останаха ми сварени 2 долни бутчета и 2 крилца от домашно пиле. Как да ги приготвя?

Ами, остана зеле или панирани.

# 654
  • София

Как мога да ги панирам т.е. с какво?
Замислям се и за някакво ястие в малък кален съд за едно ядене, но не намирам подходяща рецепта.
Другият вариант е да панирам, както предложи, но трябва да докупя още. Няма как да минем с 2 крилца и 2 долни бутчета.

# 655
Търся рецепта за най-лесната френска селска торта Peace Предложения?

Благодаря за светите Peace Направих тортата с готови блатове Joy Joy Joy Трябваше този пост да е в мунската тема.... Joy

# 656
missence,  на много работи можеш да направиш, тип запеканки. С броколи и сметанов сос; с гъби, грах;
може, но пак с картофи такова http://pep-4o.blogspot.bg/2009/12/blog-post_6067.html пилешко
Можеш да го разкъсаш на дребно, да направиш сладко кисел сос и да ги сложиш вътре.

а за 3-те лъжиц;и - може да, стават и бутчета, ако трябва времето за печене увеличи малко, около час да е на тях

sasi6, Бонго еправ, на дробчетата им трябва съвсем малкот ермична обработка, за да останат сочни. Затова ги правя по тодзи начин. Дори във фурнатаи или в гювечета да е, пак карамелизирам лука първо, слагам върху тях, капачета и във фурната, ако ли не в тигана на котлона.

# 657
  • София
пеп-4o, мерси! Peace

# 658
  • София

Как мога да ги панирам т.е. с какво?
Замислям се и за някакво ястие в малък кален съд за едно ядене, но не намирам подходяща рецепта.
Другият вариант е да панирам, както предложи, но трябва да докупя още. Няма как да минем с 2 крилца и 2 долни бутчета.

Душа от си не обезкостиш бутчетата, па да им добавиш малко доматки (обелени и без семето), лучец и любимите подправки,  па да ги врътнеш в една убава баничка.

# 659
  • София
дядо хаджия, интересно предложение, но вкъщи не се ядат много баници (за мое съжаление), но пък бих запазила идея за гости на следобедно кафе с баничка. Peace

Общи условия

Активация на акаунт