Прахосмукачка робот - 8 тема

• 110 385
  • 783
  •   1
Отговори
# 720
Поръчвах за приятели-платих цената без ДДС.Ако става дума за амазон,трябва да изчакаш проверка на данъчния номер на фирмата.Става за от 1 до 3 дни.Това при положение ,че нямаш вече регистриран фирмен акаунт.Ако искаш наистина да мине за разход на фирмата плащаш с карта на фирмата,иначе е малко трудно за осчетоводяване.Поне така ми обясни счетоводителката.

Благодаря!

Чудя се между http://www.amazon.es/gp/product/B00IZD9Z46?psc=1&redirect=tr … mp;tag=bgma024-21 и http://www.myrobotcenter.eu/en/special-offers/demonstration-and- … das-vorfuhrmodell - кое да избера според вас?

# 721
А как почиствате по-основно ЛГ, което е в гаранция?
Моя освен контейнер четка и странични четки друго не мога да му почистя, защото е в гаранция и ако го отворя няма да ми я признаят след това. Не че е имал проблем ама гледам че е супер замърсен. Вкъщи също е доста мръсно с три женски и едно постоянно скубещо се куче.

# 722
  • Пловдив
Моите не са толкова мръсни,но все си мисля че вътре е ад.Обаче къде ли не рових в нета да видя как да го отворя е нищо не намерих.Дават само как че почистват четки и контейнер.Ако знаеш откъде да го отворим моля те сподели.Дори в ютюб нищо не открих.И моите са в гаранция ама ми се ще да знам

# 723
Поръчвах за приятели-платих цената без ДДС.Ако става дума за амазон,трябва да изчакаш проверка на данъчния номер на фирмата.Става за от 1 до 3 дни.Това при положение ,че нямаш вече регистриран фирмен акаунт.Ако искаш наистина да мине за разход на фирмата плащаш с карта на фирмата,иначе е малко трудно за осчетоводяване.Поне така ми обясни счетоводителката.

Благодаря!

Чудя се между http://www.amazon.es/gp/product/B00IZD9Z46?psc=1&redirect=tr … mp;tag=bgma024-21 и http://www.myrobotcenter.eu/en/special-offers/demonstration-and- … das-vorfuhrmodell - кое да избера според вас?

Д85 е по-нов модел с някои подобрения. Ако 85 е много по-евтин от Д85, тогава си вземи 85. Ако са близки цените, тогава разбира сe Д85. Цената на този Д85 на линка е прекрасна, но както разбирам, е използван като демонстрационен модел. На официалния сайт на Нийто цената на модела е 445 паунда, а в английския Амазон е 420 паунда.
Аз имам 85, тогава той-беше най-новият. Бях го купила за около 370 паунда, след няколко мсеца, когато излезе Д85, видях че цената му беше намалена до около 350 паунда.
Сега най-новият модел на пазара е Neato Botvac Connected, който има апп за управление и програмиране през смартфона, батерията е литиево-йонна. Друго не запомних. Здраве и късмет догодина може да си го купя  и да подаря настоящия на майка ми или на приятели.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 01:12 от Gifty

# 724
Предполагам, че става дума за набиването на косми, коса и други заплитащи се в самите четки.

Е и това да е, пак ми се струва странно, чак толкова пък време и енергия, че и прахосмукачка специално ...
Между другото, моята Румба е с гумени четки и нищо не се заплита по тях  Peace

Здравей, би ли споделила кой модел ти е румбата?

# 725
  • София
А какво точно ѝ чистите на Румбата, защото вече пореден пост срещам на тази тема? Аз имам 621 от около месец и освен изпразването на контейнера и почистване на четките веднъж на 2-3 дни друго не съм почиствала.  Rolling Eyes

Аз съм с 620, но онзи ден ми направи впечатление, че страничната четка се върти странно. Развих винта и ако знаете около оста колко косми намерих... Та, вече И там чистя Simple Smile

# 726
А какво точно ѝ чистите на Румбата, защото вече пореден пост срещам на тази тема? Аз имам 621 от около месец и освен изпразването на контейнера и почистване на четките веднъж на 2-3 дни друго не съм почиствала.  Rolling Eyes

Аз съм с 620, но онзи ден ми направи впечатление, че страничната четка се върти странно. Развих винта и ако знаете около оста колко косми намерих... Та, вече И там чистя Simple Smile
При румбата /моята е 620, разликата е в батерията на 621 и в зарядното/ всичко с жълто трябва да се разглобява и почиства. Почиства се и малкото колелце отпред - там също се събират косми. Чистя я така на 2 дни, но я използвам брутално /често по 2 пъти на ден/. Четките могат да се измиват - и трите. Под четките има едно жълто кръгче, то е датчик и също трябва да се почиства, за да не е замазано от мръсотия. Да си призная - за 1 година не съм прала четки, но са ок. От време на време минавам контейнера с нормалната прахосмукачка. Отвън се забърсва със суха кърпа.

# 727
Мерси за отговорите, довечера ще я огледам по-подробно да видя какво не съм изчистила.

# 728
Gifty, благодаря за обяснението!  bouquet

# 729
Gifty, благодаря за обяснението!  bouquet
Съпружка, абстрахирай се от формата на робота, ако не ти изглежда прекрасно закръглен Simple Smile. Точно тази му форма е идеална за ъгли. Четката му е уникална, 50% по-дълга от стандартните други марки роботи. Събира невероятно и много качествено всякакви косми. За праха и мъха да не говорим. За периода, който я имам, както аз, така и другите девойки-притежатели, нямаме никакви оплаквания. Няма допълнителни навигатори и стени, с които трябва да се мъчиш да пускаш и настройваш. Ако не искаш да минава през някое място ( при нас беше коледната елха, че е окичена до земята) просто опъваш магнитната лента, която е в комплекта. Както и другите девойки подчертаха, обслужването е много лесно.
Моят робот беше като влюбване от пръв поглед.

# 730
  • Варна
Здравейте, извинявам се ако мястото на въпроса ми не е тук, но чух за прахосмукачки робот Dirt devil,които работят на същия принцип ,но доста по -евтини. Някой знае ли нещо за тях?

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 21:52 от @lpin@

# 731
Здравейте, извинявам се ако мястото на въпроса ми не е тук, но чух за прахосмукачки робот Dirt devil,които работят на същия принцип ,но доста по -евтини. Някой знае ли нещо за тях?
Добър вечер!Аз съм начинаещ в тези работи, но все пак според мен си вземи някоя друга прахосмукачка, която ще намираш консумативи и в България, понеже не виждам смисъл да даваш излишни пари за доставка от ebay.  newsm78

# 732
  • Варна
Добър вечер!Аз съм начинаещ в тези работи, но все пак според мен си вземи някоя друга прахосмукачка, която ще намираш консумативи и в България, понеже не виждам смисъл да даваш излишни пари за доставка от ebay.  newsm78

Продават ги в бг сайт с гаранция ,мой приятел им е правил сайта и от там научих,но исках да чуя още мнения Simple Smile

# 733

Според мен хич не могат да се сравняват с тези, които най-често се обсъждат във форума. Ако си се разровила в интернет, търсейки и сравнявайки прахосмукачки-робот, сигурно си видяла, че този, за който питаш, има само две въртящи се дълги странични четки, които избутват боклука към невероятно малък отвор. Няма централна въртяща се четка, която по принцип "поема" големия труд по събирането на праха и боклука. Филтърът не е от новото "поколение" хепа.
Тук в темата никога не съм чувала някой да ги коментира. Но интернет е необятен, дано да намериш отзиви.

Ето например няколко рандъм видеоклипове от ютюб:

https://www.youtube.com/watch?v=2eWeI59_Qpk

https://www.youtube.com/watch?v=K_to5xnSRe4

https://www.youtube.com/watch?v=tsC-rs8mTlE - ot 20-тата минута нататък

Изводите можеш да си направиш сама. Но аз бих обобщила от това, което гледах:

1. Не събира ефективно боклука
2. Трудно се качва дори и по ниски килими
3. И после трудно слиза
4. Опират му се ниски прагове на вратите
5. Не може да чисти добре килими и подобни подови настилки

Но има и плюсове:
1. По-малките му размери позволяват да се вмъква и на по-тесни места
2. Както и под по-ниски мебели
3. Ниска цена

Може и други заключения да се направят, ама аз нямам желание да се ровя. В крайна сметка щом човек се интересува, трябва да си направи проучване и да претегли плюсовете и минусите.

# 734
  • В.Т.
Аз намирам много прилики с АГАМА, който робот сме коментирали тук. За почистване на ламинат и теракот вършат работа. Основния недостатък на АГАМА е калпава батерия, която в общия случай не издържа повече от 6 месеца. В момента освен, че трудно се намира въпросната батерия, цената й е ... уау.
Ако и тук батерията е така, аз бих се въздържала от покупка. Лошото е, че няма как да разбереш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт