Алкохолизъм и семейство.....???

• 23 985
  • 161
  •   1
Отговори
# 105
Хората със зависимости са много изобретателни  Wink
Дори да нямат намерение да спират, повечето много умело боравят с обещанията и как от другата седмица стават различни.

Така хем успокояват близките си, че имат желание, хем си печелят време да продължат още с порока си. Същото правят и наркоманите.

Единствените случаи, когато съм виждала склоняване към лечение са били резултат на нещо много крайно като случка. И за съжаление не са продължавали дълго, защото това е дълъг процес, а не три посещения при специалист и готово

# 106
Хората със зависимости са много изобретателни  Wink
Дори да нямат намерение да спират, повечето много умело боравят с обещанията и как от другата седмица стават различни.

Така хем успокояват близките си, че имат желание, хем си печелят време да продължат още с порока си. Същото правят и наркоманите.

А дали пък наистина нямат желание, а просто не успяват. 

# 107
Хората със зависимости са много изобретателни  Wink

А дали пък наистина нямат желание, а просто не успяват. 

Може и така да е. В този случай близките какво трябва да правят?

# 108
Горките алкохолици, с анорексия да им сравняват страданието. По тази логика може и с раково болните да ги сравнят. Само, че аз не съм чувала болен от анорексия да краде заплатата на жена си и да я изпива, докато тя се чуди как да плати тока и да си нахрани децата. Нито съм чула за болен от анорексия пребил до смърт майка си или жена си за пари, които му трябват за пиене.

# 109
Трещи, разбира се, че може да имат желание. Обаче истината е, че това не е лесна работа, защото дългогодишната злоупотреба с алкохол води до много изменения в личността, психиката и физиката. И това не е лесно за преодоляване сам, а както казах е процес, който изисква много време и ресурс от цялото семейство. Та повечето се отказват още при първите трудности и дискомфорт. Да не говорим, че тези хора се движат в подобен социален кръг - те не са заобиколени от абсолютни трезвеници, а често от познати/приятели с подобно поведение - та става съвсем сложно.

# 110
Да, един от основните проблеми е социалната среда. От една страна добре е да са сред пълни трезвеници, но от друга е добре да споделят опит и с хора, които минават през същите трудности. Аз мисля, че в големите градове трябва да се направят клубове - Анонимни алкохолици, за наркозависимости и т.н.

# 111
Горките алкохолици, с анорексия да им сравняват страданието. По тази логика може и с раково болните да ги сравнят. Само, че аз не съм чувала болен от анорексия да краде заплатата на жена си и да я изпива, докато тя се чуди как да плати тока и да си нахрани децата. Нито съм чула за болен от анорексия пребил до смърт майка си или жена си за пари, които му трябват за пиене.

Сравнението е само по отношение на това, че сами са си предизвикали зависимост.
Никъде не съм сравнявала промяната в поведението при различните зависимости.

# 112

Сравнението е само по отношение на това, че сами са си предизвикали зависимост.
Никъде не съм сравнявала промяната в поведението при различните зависимости.

А не трябва ли точно това да се сравнява? Мен слабо ме интересува дали някой пие от мъка или от сутринта. Ама дали закопаваш, освен себе си, и семейството си, или само себе си, ми е ключова подробност.

# 113
Не съм специалист, но мисля, че те не осъзнават закопаването, нито своето, нито това на близките си.
Всеки преценява за себе си, аз бих пробвала да помогна. А ако видя, че няма никакво желание да хване ръката, която подавам, тогава вече е ясно.

# 114
Е, погледнато реално - анорексията не е по-щадяща за семействата на болните. Дори, струва ми се анорексията е по-жестока, защото колкото и малко да са успешните случаи на лечение на алкохолизъм, пак са в пъти повече от успешното лечение на анорексия. Ох, да не дава Господ, ни едното - ни другото..

# 115
  • ЯМБОЛ
                       Те са пълни егоисти,наглеци!

# 116
Не съм специалист, но мисля, че те не осъзнават закопаването, нито своето, нито това на близките си.
Всеки преценява за себе си, аз бих пробвала да помогна. А ако видя, че няма никакво желание да хване ръката, която подавам, тогава вече е ясно.

Понеже темата общо-взето е за въпроса дали си струва да създаваш семейство с някой, който вече е алкохолик, аз съм с твърд отговор - не си струва. Има толкова мъже, които не са алкохолици. Няма смисъл да се опознава, да се влюбва и да създава семейство с алкохолик, защото, видиш ли, имало все пак случаи на спрели да пият. Има си близки алкохоликът - майка, баща, братя, сестри, те да си му помагат и да си го спасяват.

# 117
Имаш право, че е по-добре да не се обвързваш с алкохолик, но ако човек е преодолял това състояние, трябва да му се стисне ръка. Иначе семействата на тези хора не трябва да се отказват от тях, спасение има..

# 118
Преди години имаше едни хапчета, които се имплантираха подкожно на алкохолици, отзад на кръста - само със съгласието на пациента, разбира се. На алкохолика се казваше, че ако пие, докато действат - около година, ако не греша, ще се получи ужасно взаимодействие и ще умре. Всъщност, както ми обясниха, няма да убият човек, но ще му стане ужасно зле от алкохола.
Баща ми слага такива няколко пъти и успяваше да постигне въздържание от около 6 месеца при всяка имплантация, като преди това най-дългият му период на трезвеност беше 2-3 месеца. Сега мисля, че са забранени вече  Rolling Eyes

# 119
На позната й дадоха нещо такова и наистина  щеше да умре.

Общи условия

Активация на акаунт