Права бях!

• 18 271
  • 125
  •   1
Отговори
# 75
Алцхаймер е необратимо и прогресивно заболяване. Добре е да се информирате и запознаете с него, защото прави са хората по-горе - положението няма да става по-добре. И такъв човек не е добре да живее изцяло сам без надзор - майката на моя близка започна да се губи, обикаляха с часове да я търсят, после подпали апартамента...абе, кофти история

# 76
Алцхаймер е необратимо и прогресивно заболяване. Добре е да се информирате и запознаете с него, защото прави са хората по-горе - положението няма да става по-добре. И такъв човек не е добре да живее изцяло сам без надзор - майката на моя близка започна да се губи, обикаляха с часове да я търсят, после подпали апартамента...абе, кофти история
Именно. Заболяването е дегенеративно. Последиците са ужасни. Колкото по-бързо близките осъзнаят с какво си имат работа, толкова по-добре. Когато има "черен период" болният е абсолютно неузнаваен, невменяем и често опасен за себе си или за околните.

Последна редакция: вт, 10 ное 2015, 16:50 от Анонимен

# 77
Ключови симптоми на болестта на Алцхаймер
Загуба на паметта, конкретно скорошната памет
 Проблеми с изразяването и общуването
 Трудност при заучаване на нови задачи
 Неспособност за размисъл
  Цялостно объркване, дезориентация във време и/или пространство
  Трудност с абстрактно мислене, пропуски в преценката
 Трудност при извършаването на познати дейности
  Поставя предмети на грешно място
  Промени в поведението и личността
  Рязка смяна на настроенията
 Хората с Алцхаймер могат да станат объркани, подозрителни, депресивни, раздразнителни, страхливи. Лесно започват да се разстройват и натъжават, най-вече когато са извън обичайната си зона на комфорт, но се случва още вкъщи и сред близки.
Нормална промяна, свързана с напредване на възрастта: Развиване на собствен начин да се вършат и подреждат нещата и изпитване на раздразнение, когато редът бъде нарушен. Липса на инициативност

# 78
Хвърлих око на старата тема. И това чудо продължава близо две години?! ooooh! Съпругът ти има две деца и е по-добре да вземе да се погрижи един ден те да наследят това, което им се полага от дядо им, а не имотът да отиде в ръцете на онези чудеса на природата, които го обитават в момента по покана на свекъра ти.

1000+

# 79
  • София
Прочетох за Алцхаймер каквото имаше по интернет. Той стария засега е във втора фаза, т.е. - относително добре е. Ако много се влоши, тогава ще го мислим.

# 80
  • при късмета
Трябва да го измислите преди да се влоши. Ама вие си знаете

# 81
  • Бургас
То хубаво ще го измисли, но не е нейна работа. Докато мъжа й не смее да гъкне и да предприеме нещо, тя нищо не може да направи.
Дано свекъра е добре, макар че на неговата възраст, проблема само ще прогресира. Дано не се стигне до там кой пръв да мислите - дали свекъра да оправяте или да гоните натрапниците. А всъщност на тях казали ли сте им нещо във връзка, че не може още дълго да живеят там и че трябва да си намерят нов дом? Чудя се как не ги е срам децата им, че родителите им са бездомни и са прибрани от милост от чужди хора.

# 82
Аз не изключвам натрапниците да са казали на децата, че са на квартира. Пък може и пари за наема да им изпращат, нали са в чужбина.
За мене мъжа е нерешителен и не осъзнава какъв нов, голям проблем идва с болестта на дядото.
Дано не съм лош пророк, но май авторката накрая ще му сменя памперса и ще дебне да не и подпали  къщата.

# 83
  • при късмета
То хубаво ще го измисли, но не е нейна работа. Докато мъжа й не смее да гъкне и да предприеме нещо, тя нищо не може да направи.

Аз за това съм го написала в множествено число, а не в единствено

# 84
  • Бургас

Аз за това съм го написала в множествено число, а не в единствено
А то си е точно за единствено число работата  Grinning
Мъжът й малко ми се струва, че бяга от отговорност, защото не му се занимава с разправии.

# 85
 Възможно е да предпочита дядото да не е сам в къщи и затова да отлага крайните мерки.

# 86
  • София
Аз не изключвам натрапниците да са казали на децата, че са на квартира. Пък може и пари за наема да им изпращат, нали са в чужбина.
За мене мъжа е нерешителен и не осъзнава какъв нов, голям проблем идва с болестта на дядото.
Дано не съм лош пророк, но май авторката накрая ще му сменя памперса и ще дебне да не и подпали  къщата.

Aaa, не. Няма да го гледам. Имам си деца.
Мъжът ми много добре осъзнава какъв е проблемът с болестта и затова даже мисли, че от една страна е по-добре онези да стоят при него - да го наглеждат.
Обаче дядото последния път като дойде у нас доста бурно се изказа за тях, та може и сам да ги изгони.
Обаче после ... не ми се мисли.

# 87
Като им замирише сами ще избягат. Само дано преди това не му приватизират имотчето.
А вие спестявайте за частен старчески дом, няма друг начин за после.

# 88
Мъжът ми много добре осъзнава какъв е проблемът с болестта и затова даже мисли, че от една страна е по-добре онези да стоят при него - да го наглеждат.
Струва ми се, че и двамата не сте съвсем наясно с проблема. Може би е добре лекар да ви го обясни. Но имайте предвид, че при Алцхаймер, човек става тотално невменяем. С наглеждане не става.

# 89
Сигурно съветът ми ще прозвучи тотално лаишки, но си свалете и гледайте филма Still Alice. Peace След това поговорете за реални мерки, които ще вземете оттук насетне, кой ще се грижи за дядото и кой ще плаща. Според мен наличието на навлеци в ситуацията е малкият проблем. Като за начало, приберете нотариалния акт на апартамента при вас.

Общи условия

Активация на акаунт